Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!

Ако не са в ареста могат да окажат натиск върху свидетели
9 дек 2018 10:35,
204
Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако на Баневи не им бъде наложена мярка "задържане под стража", може да оказват натиск върху свидетели и да манипулират доказателства. Това каза заместникът на главния прокурор Иван Гешев. Той допълни, че Николай Банев е подсъдим за закана за убийство и част от доказателствата по това са приложени към делото, за да се покаже профилът на семейство Баневи.

По думите му самият факт, че те контролират над 1 млрд. лв. може да се направи обосновано предположение, че мярка различна от "задържане под стража" означава тези пари да заминат някъде.

Още по темата

"Станахме свидетели на добрата работа на прокуратурата, в частност на специализираната прокуратура. Дали могат да бъдат осъдени, дали ще бъдат осъдени Баневи, това е въпрос, който ще реши съдът, евентуално след внесен обвинителен акт", каза Гешев пред 'Нова тв".

По думите му набирането на доказателство е труден процес. Той посочи, че привличането на Цветан Василев като обвиняем също е било трудно.

"Пране на пари за 1 млрд. също е много трудна задача. Колегите са амбицирани да си свършат работата. Факт е, че в сметки на едно от лицата са констатирани над 1 млрд. лв. в Швейцария. Според колегите има достатъчно доказателства, че те са попаднали там в резултат на това престъпление, което описахте – пране на пари", допълни Гешев и обясни, че става въпрос за Банев. Прокурор Гешев заяви, че е поискано тези сметки да бъдат запорирани.

Попитан дали има сценарий, в който семейство Баневи получават условна присъда, Гешев отговори: "Те са обвинени за пет различни престъпления".

Той уточни, че няма как да получат условни присъди, защото законът не го предвижда, а позволява само да бъдат оправдани.

"Отделно те са обвинени в организирана престъпна група, където изобщо не става въпрос кой в какви дружества участва. Те са привлечени за участие и ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни престъпления и най-леко наказуемото е държане на боеприпаси", допълни още Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Минимум 8-10 години затвор и отнемане на имуществото и запориране на всички банкове сметки в полза на държавата.. ако ли не бойко да си хвърля бялата кърпа !
126
1
 
35
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Един комсомолец,без нито един ден трудов стаж и секретарката му от соц. времето днес имат повече от един милиард джобни пари !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е днес нашата действителност - 1,5 милиона пенсионери с около 200 лв пенсии, заплати по около 700 лв и една купчина комунистически изчадия,които държат,ползват и демонстрират милиони като собствен лукс !!!! Това доживяхме, отечество любезно!
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте му 500 милиона на тиквун и си живейте със останалите 500 милиона.
124
6
 
7
 
! Отговори
ХМ.... преди 5 години
КАТО ЧЕТА ТОВА Е ТРУДНО ОНОВА Е ТРУДНО И КОЕ Е НАЙ ЛЕСНО ДА АРЕСТУВАТЕ НЯКОЙ И ПОСЛЕ ДАНЪКОПЛАТЕЦА ДА ПЛАЩА ЗАЩОТО ВСИЧКО НЕ ДОКАЗАНО ОТИВА В СТРАСБУРГ - МИСЛЯ ЧЕ НЕМОЖЕ ДА СЕ РЕШАВА ТАКА ЛЕСНО СЛЕД КАТО НЯМАШ ДОКАЗАТЕЛСТВА - ГРЕШКА ТО В НАШАТА ДЪРЖАВА МАЙ ВСИЧКО МОЖЕ ВЕЧЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
123
1
 
8
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Всички милиардери ще станат африканци:)
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 139 Ти говориш за екстрадация на Галеви. Никой не може да ги екстрадира оттам ,ако не са извършили престъпление в тази страна. Чети малко повече, бе папагал!
121
2
 
4
 
! Отговори
ДО 138 преди 5 години
Прочети още един път - бизнес с ЮАР след Договор - и се извини че ме нарече *маллоумен*.
120
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 137 Ти маллоумен ли си бе? Каква екстрадация искаш на Галеви от ЮАР, като даже и Интерпол няма правото да ги преследва и задържа в тази страна??? Не случайно са отишли в ЮАР тия Галеви.
119
0
 
5
 
! Отговори
ДО ПАРЛАМЕНТА преди 5 години
Братя Депутати - приемете закон за Братя Галеви - Всички МОЛ-ве в София са собственост на галеви , днес са купили и няколко мола в Румъния . Парите са от ФОНД от ЮАР ,/ Трябва да се спре това Ограбване на България .ТРЯБВА МВнР да поиска екстрадация от ЮАР на една Дузина Престъпници ограбили Бащите и Майките ни .Парламента трябва да приеме закон - БИЗНЕС от ЮАР след подписване на Договор за Съдебна Помощ .
118
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задържани са само поради една причина ,не са платили където трябва и са се смятали за недосегаеми!Баце и ГЕРБ не обичат такова непочтително поведение .
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от ареста могат да преведат парите. Дават пълномощно на някой и готово
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1Само с един милиард хората, баневи, де, са успели да издигнат лукс за трилион! Те направо да отворят университет за споделяне на опита! И хеликоптерчета им кацали в поклон биля.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1Само с един милиард хората, баневи, де, са успели да издигнат лукс за трилион! Те направо да отворят университет за споделяне на опита! И хеликоптерчета им кацали е поклон биля.
114
2
 
16
 
! Отговори
Дано преди 5 години
Ако наистина има 1 милиард в офшорки да ги конфискуват и да ги използват за вдигане на пенсии и т.н.
113
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кой реши да се занимава с Баневи - (вчера). Преди 15 години всичко беше нормално.
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези в арест и другите избягали или още са на свобода, се разбира, че няма демокрация. Тук управлява новата НОМЕНКЛАТУРА . СЛЕД ЖИВКОВАТА С ВЛАСТА.А ТО Е ПОЛИТИКА, ПАРИ , ПОЛИТИКА. Или нямали лустрация НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ.
111
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джоко БоковВ Бьлгария бабаитите си ореждат далаверите с няколко бона а тоя с цял милиард след 15 минути и премиер може да стане! Само го чакат да звьне.
110
14
 
3
 
! Отговори
Тишо преди 5 години
Защо Баневи? За това, че обявиха да основат партия и щяха да спечелят.Приличаме на"страх, лозе пази", а какво ще правите с останалите или те нямат апетит към властта.
109
3
 
15
 
! Отговори
Не, парите преди 5 години
Няма да изчезнат. Просто ще отидат в правилните хора :прокурори, съдии, политици, олигарси.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до АТАКИСТБратя Галеви бяха осведомени от Румен Петков че ще бъдат задържани и навреме избягаха, а тоя Николай никой не го "светна". Само за уточнение казвам...и сега едните си живуркат в ЮАР, а другите са в български арест.