Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!

Ако не са в ареста могат да окажат натиск върху свидетели
9 дек 2018 10:35,
204
Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако на Баневи не им бъде наложена мярка "задържане под стража", може да оказват натиск върху свидетели и да манипулират доказателства. Това каза заместникът на главния прокурор Иван Гешев. Той допълни, че Николай Банев е подсъдим за закана за убийство и част от доказателствата по това са приложени към делото, за да се покаже профилът на семейство Баневи.

По думите му самият факт, че те контролират над 1 млрд. лв. може да се направи обосновано предположение, че мярка различна от "задържане под стража" означава тези пари да заминат някъде.

Още по темата

"Станахме свидетели на добрата работа на прокуратурата, в частност на специализираната прокуратура. Дали могат да бъдат осъдени, дали ще бъдат осъдени Баневи, това е въпрос, който ще реши съдът, евентуално след внесен обвинителен акт", каза Гешев пред 'Нова тв".

По думите му набирането на доказателство е труден процес. Той посочи, че привличането на Цветан Василев като обвиняем също е било трудно.

"Пране на пари за 1 млрд. също е много трудна задача. Колегите са амбицирани да си свършат работата. Факт е, че в сметки на едно от лицата са констатирани над 1 млрд. лв. в Швейцария. Според колегите има достатъчно доказателства, че те са попаднали там в резултат на това престъпление, което описахте – пране на пари", допълни Гешев и обясни, че става въпрос за Банев. Прокурор Гешев заяви, че е поискано тези сметки да бъдат запорирани.

Попитан дали има сценарий, в който семейство Баневи получават условна присъда, Гешев отговори: "Те са обвинени за пет различни престъпления".

Той уточни, че няма как да получат условни присъди, защото законът не го предвижда, а позволява само да бъдат оправдани.

"Отделно те са обвинени в организирана престъпна група, където изобщо не става въпрос кой в какви дружества участва. Те са привлечени за участие и ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни престъпления и най-леко наказуемото е държане на боеприпаси", допълни още Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Неоценен преди 5 години
Искате да имате сили и без да се налага да "копате", от гората зареждате ли и от майките на чиновниците?Само социалния статут ви блазни.... Много важно че бутате там.... Хаххах Нещастни богаташчета, да ви *** бабите и тех че сте ги заебали ххаахах
166
0
 
0
 
! Отговори
Неоценен преди 5 години
Се ми е тая за кинтите на Боко и сие... Толкова сте жалки и измъчени. Бочето как гледа милия кво ме *** че има млрди 🤣Много сте празни и глупави...
165
0
 
0
 
! Отговори
УРА ???!! преди 5 години
И НА НАШАТА УЛИЦА ДОЙДЕ ПРАЗНИК(Сталин) УРА! СЕГА ЩЕ НИ ВЪРНАТ ЗАГРАБЕНИТЕ ОТ ЖАН СПЕСТЯНАНИЯ.ХВАЛА НА ТАКАВА ЗАКОНОВАДЪРЖАВА
164
0
 
3
 
! Отговори
Последователите преди 5 години
Андрей Луканов е казал:Ако трябва да строим капитализъм другари, ще строим. Но, ние ще бъдем капиталистите другари.И последователите му сътворяват тези думи в дела:САМО ДВЕ ПРИМЕРА:1. Баневи - крадоха-крадоха И СИ ПОСТРОИХА.2. Бойко Борисов - лъга, *** И ВЕЧЕ ДОСТА ГОДИНИ се чеше доволно по корема! Явно са се вслушали в думите на другаря Луканов.
163
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕГА ДЪРЖАВАТА ДА ПРИБЕРЕ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ДЕТО КРАДАХА ПРЕД ОЧИТЕ НА ЕДИН НАРОД ВСИЧКО НЕЗАКОННО И ДА ИМ ОСТАВИ ИДЕАЛИТЕ В КОМУНИСТИЧЕСКОТО БЪДЕЩЕ ЗАЩОТО ПО УСТАВ ОТ 2.2017Г ТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИМА.
162
0
 
1
 
! Отговори
Бля бля... преди 5 години
Нека Б.Б. и Цацаров сключат договор с Ив.Гешев: Гешев връща 1 млрд. лв и получава 5 % от тях. По този начин хем се пресичат изявленията тип Мюнхаузен, хем се доказва, че СпП има място в съдебната власт. Иначе за какъв дявол ни е: само да вдига димки и сетне да се измъква като мокра връв? За по-малки престъпления има прокуратура във всички населени места. А от почти всяко дребно престъпление може да се измисли ОПГ.
161
1
 
9
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Кога ще видим Бойко и Цветанов с белезници зад решетките,където им е мястото.....
160
0
 
5
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Тия от Хасково , удариха тия от Кюстендил по връзкарство от тоталитарно време.Всичко им е било като в приказките на Шехерезада.
159
0
 
4
 
! Отговори
Китаец преди 5 години
При нас отдавна да са изяли по един откос на стадиона. Публично. Вашият съд вече им пише оправдателните присъди. Все пак пари трябват за Коледа; че и за Нова година, че и за след това.
158
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От началото на 1989 са почнали да грабат и лъжят. С протекцията на БКП - БСБ.ЗАТОВА КОЙТО СИ Е БИЛ НОМЕНКЛАТУРА ПРЕДИ 1989 СИ Е С ПРАВА И ДО ДНЕС.Баща му е дал рамото.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зо177. За лозето зависи от баира..добре да има лек наклн на юг
156
0
 
8
 
! Отговори
До 176 преди 5 години
"Не купувай на баир лозе" - Всъщност именно лозето на баир ражда най-добрият плод за дълбоко и богато на аромат вино ;)
155
4
 
0
 
! Отговори
Ха де де.... преди 5 години
Не купувай на байр лозе
154
0
 
0
 
! Отговори
Друг пенсионер преди 5 години
До НаскоДержи карман шире- Държавата не мисли да ги сипе в твоя джоб.Наско! Наско! Удъртя - не поумня
153
0
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Интересно как тези които най-много говорят за корупция, най-много защитават Баневи.
152
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Те не са се крили до сега изобщо! И свободно са си развивали бизнеса.Макар и.Да са са закрили част от фирмите си! Интересно.Защо точно сега Реши властта.Да се занимава с тях? Май са им много "удобни" в случая! Баневи.Са много далеч от Политическите среди! И точно такива хора се атакуват в момента! Съвсем подбрани! Каквото и да направи ГЕРБ от тук на татък.Са пътници! След Нова година Падат от власт! Мотото на народа е.ВРЕМЕ Е! -:)
151
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пари са прекалено много и не може да са от времето на комунизма, даже не са от прехода или от някоя приватизационна сделка. Това са навярно пари от трафик на нещо. Нашите политици явно са решили да се освободят от голяма част от слугите си. Един по един така наречените родни милионери и милиардери отпадат, даже заминаване в чужбина не може да ги спаси.
150
5
 
28
 
! Отговори
Наско преди 5 години
Сега трябва един милиард лева да се върнат на пенсионерите от чиито труд са откраднати !
149
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
Миии, държат.За това ръцете им не са с белезници.......
148
2
 
11
 
! Отговори
dodger преди 5 години
как "защо сега?". Ами има дупки в бюджета за запълване