Приватизацията на прехода: Как Баневи източиха 1 млрд. лева?

Прави се ревизия на приватизацията, но сме позакъснели
Обновена: 10 дек 2018 15:05 | 10 дек 2018 10:30, Петя Славова
247

След като семейство Баневи бяха оставени в ареста с мярка задържане под стража, двамата се оказаха на върха на организирана престъпна група и машина за пране на пари със сметки в швейцарски банки за над 1 млрд. лева.

"Много предприятия, които бяха собственост на фамилията Баневи, бяха унищожени. Въпросът е да се докаже дали тези хора са го направили умишлено или както те твърдят, държавата не им е помогнала и не ги е подкрепила, за да има производство", коментира журналистът Стефан Ташев в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По неговите думи се опитваме да правим ревизия на приватизацията, но въпросът е, че сме позакъснели, а някой не си е свършил работата.

Бившият ръководител на ЦСБОП Тихомир Стойчев сподели пред Bulgaria ON AIR, че се страхува, че тези дела сякаш са избирателни. По неговите думи спецпрокуратурата демонстрира една активност, която най-вероятно ще опре до давностните срокове, което пък е вина на нашите законодатели през годините.

Според него Баневи могат да бъдат само нарицателно определение на целия преход и трябва да бъдат изкарани и други, защото 300-400 души, които са получили несъбираемите кредити са подкрепени от поне още 300-400 души, които са работили в системата на тези предприятия като ръководители и други, които са виждали, че се източват банките.

"След няколко седмици адвокатите ще поискат нова мярка за неотклонение или облекчаване на мярката. Това са нормални хватки на защитата. Въпросът е да се докаже всичко това - ако те успеят да докажат пране на 1 милиард лева, ще е голям успех, аз в България досега такова нещо не съм виждал", коментира криминалният журналист.

По думите на Стефан Ташев, когато една служба работи по лица, които са постоянни обекти на разработки, не е допустимо те да влизат и илизат през границата на страната свободно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
3
 
4
 
! Отговори
Като за суджука преди 5 години
Жан Виденов, Иван Костов ................а до включим и СУДЖУКА в разграбването на България!
195
0
 
5
 
! Отговори
Молба преди 5 години
Някой знаещ да обясни как се перат пари в Швейцария
194
5
 
7
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
" Банев е лош, защото е нарязал и изял баницата. А Жан Виденов, който му я натика в ръцете е добър, така ли?ЖАН ВИДЕНОВ В ЗАТВОРА!!! "П.П.ЗАЩО ПРОПУСКАШ ИВАН КОСТОВ?
193
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банев е лош, защото е нарязал и изял баницата. А Жан Виденов, който му я натика в ръцете е добър, така ли?ЖАН ВИДЕНОВ В ЗАТВОРА!!!
192
1
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...Banevite sa iasni !!! D azapochnem s I .Kostov I minister 10% !!! Sled tova vsichki po verigata !!! Az mislia ,che triabva da govorim za Razgrabvaneto na Balgaria !!!
191
4
 
3
 
! Отговори
годишнина преди 5 години
След петнадесет дни се навършва една година откак затриха цяло българско семейство за да дискредитират ГЕРБ преди европредседателството
190
4
 
5
 
! Отговори
отврът преди 5 години
Абе, може да е избирателно, но колкото повече вкарат в затвора, толкова по-добре.Тя затова Нинова толкова вилня тази година. Явно разследват и нея и под краката и пари.Ами президента, той нали говори срещу корупцията. Сега нещо се умълча.
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нарязване на кораби за скрап означава и съкращаване на персонала,а парите от железото в джобчето или не е вярно!
188
4
 
8
 
! Отговори
по-добре късно, отко преди 5 години
Е, като са закъснели, дай сега да стоят и да не правят нищо.Те комунистите успяха да държат твърде дълго властта в ръцете си.Сега се опитват отново да ни преметнат със СДС.Няма да се даваме! Един по един - всички комунисти в затвора.
187
7
 
7
 
! Отговори
Генади преди 5 години
Разликата между Домусчиев и Банев е че първия произвежда нещо и не се изхранва с измами и скрап. Домусчиев създава работни места докато Банев ги закрива.
186
0
 
14
 
! Отговори
Мето преди 5 години
По-важно е да се отговори кой позволи на Банев да забогатее от разрушението на България. Ето и отговора: ДС, Гоцев, Доган, Луканов, Царя, Костов и общите им познати.
185
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До ЛЕ,ЛЕЕЕЕЕ....: Много се повтаряш с главните се букви. И все Корнелия Нинова ти е проблема. Г'ерберски ***. Пиши по темата, ама не ти стига пипето за това.А за Баневи: И по-прости дела са се точили с години. Дали и това няма да излезе същото? Да видим. А Бойко обещаваше и пълна проверка на цялата приватизация, не само на Баневи.
184
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На правосъдието му трябваха 30 години да разберат за Баневи,що предприятия и фабрики се затвориха изкрадоха тия чак сега разбраха!Ами Кирчо парахода ел Домус ага,тоя нареза целия флот за скрап,сега бизнесмен номер едно!
183
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доживотна присъда без помилване за всички се д е р а с ки приватисатори и конфискуване на имуществото им до 9 поколение в полза на държавата.
182
4
 
17
 
! Отговори
нямям думи преди 5 години
Четиридесет и пет години стигат -помните ли я тази песен Сега тридесет стигат ли ви ааааааааааааааааааааа
181
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Всичко, което стана е с благословията на Агенцията по приватизацията - тя трябва да се казва Агенция по хайдушко разграбване на България
180
6
 
9
 
! Отговори
ЛЕ,ЛЕЕЕЕЕ.... преди 5 години
..КОЛКО ИМ Е МЪКА НА ДРУГАРИТЕ ....ЗА ЕВТИНИТЕ САЛАМИ , КАШКАВАЛИ И СИРЕНА ...ОТ СОЦ-а....ХА,ХА,ХААААААААААААА....ЕВТИНО БЕШЕ ...ДАААААААААААА.....ЩОТО ДОКАТО НА СЕЛО БАЧКАХА И КОПАХА ХОРАТА НА ЦАР БОРИС......ДРУГАРИТЕ ВЕЕХА ЗНАМЕНАТА И СЕ ИЗКАЗВАХА ПОПАРТИЙНИТЕ КЬОРСОФРИ У "БАЛКАНТУРИСТ"!АМИ , КАТО ВИ Е МЪКА ---ДА ВИ НАХРАНЯТ ТИЯ ..ВАШИТЕ "КОМУНИСТИЧЕСКИ-КАПИТАЛИСТИ" ,БЕ ..КАТО др. НИНОВА , С ПАРИТЕ ОТ ПРИВАТИЗИРАНИЯ "ТЕХНОИМПЕКС"!ТЕ, ТАКАВА МИ Е -МОЯТА "ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ"!ЧАТ ЛИ СИ
179
4
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
"Къде е хубавото мляко , сирене и кашкавал..."...ха,ха,хаааааааааааааа...АМИ , НА СЕЛО БАКЕ ...!!!АМА , ХОДИ ДА СИ ГО ПРОИЗВЕДЕШ ...А , НЕ ДА МИ ВЕЕШ ЗНАМЕТО НА БКП тука у градо-- А АЗ ДА ТИ ГО ПРАВЯ , ЗА ДА ГО ИЗПЛЮСКАШ/за без пари/...!ТАЯ СХЕМА ---ВЕЧЕ Я НЕМА , ...УМРЯ , БАКЕ...!СИРЕНЕТО Е С ПАРИ .....ДОРИ ЗА т.н. "ОТГОВОРНИ ДРУГАРИ"!!!
178
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАНЕВИ, НАНЕВИ, .... ВСЕ ТАЯ. АЛЧНА *** .... ПРОСТОЛЮДНО ЗАБОГАТЕЛИ - ПИКАЯТ ВЪРХУ ЗЛАТО....
177
0
 
16
 
! Отговори
Име преди 5 години
истината е, че т.нар. "преход" бе дирижиран от онези кръгове, които в същност се тупаха в гърдите, че отдават живота и здравето си за защитата на България, а именно те я продадоха за жълти стотинки. може би, ако българия бе поробена държава, поробителите и нямаше да я продадат толкоз евтино. погледнете в съседна статия, която описва как баневи "приватизирали" 1 млрд. лева. ами само те ли бяха? а ктб? после било нямало за заплати и хората били бедни. просто много се краде! МНО-ГО!!!