Христо Бисеров си остава с имотите, а и с парите в Швейцария

Съдът прекрати делото за конфискация на 2 милиона лева
114
Христо Бисеров си остава с имотите, а и с парите в Швейцария
Снимка: Булфото, архив

Съдът прекрати делото срещу бившия зам. - шеф на ДПС Христо Бисеров за конфискация на имущество за 1 921 000 лева. Решението е от вчера.

Още по темата

То е в резултат на тълкувателното решение на Върховния касационен съд, което казва, че при прекратено наказателно производство не може да се внася иск за конфискация на имуществото.

Според експертите от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество има достатъчно доказателства, че имотите са от незаконно придобити доходи, но въпреки това нищо няма да бъде отнето от Бисеров.

През март миналата година в Софийския градски съд (СГС) тръгна процес за конфискация на имущество на Христо Бисеров, доведения му син и съпругата му за близо 2 милиона лева.

Бисеров беше обвинен за това, че през 2012 г. е представил в Сметната палата декларация с невярно съдържание, като не оповестил сметките си в банка в Швейцария.

Той беше обвинен и за това, че в периода 13. 12. 2012 г. – 21. 02. 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

Доведеният син на Бисеров - Ивайло Главинков, беше обвинен за това, че за същия период по банков път е придобил 314 529 щатски долара и 117 192 евро, за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление.

Бисеров напусна парламента и ДПС на 3 ноември 2013 година. Тогава не беше оповестено с какви мотиви той излиза от политиката, но стана ясно, че преди да се реши на тази крачка, Бисеров е бил привикан от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Бисеров беше оправдан на три инстанции, а от ДПС му възстановиха членството в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа, такива беззащитни жерви на постановки като Иванчева им се организира зрелещна постановка и се пускат ежедневно в медиите уронващи достойнството й материали и снимки, водят се с пранги каго панаирджийски мечки, същевременно истинските корумпирани престъпници във властта каго този, и мноого други като него, дето си крият мръсните пари в Швеййцария, остават ненаказани. Гнило правосъдие. То даже не е правосъдие, а театър за пред манипулираните народни маси.
67
1
 
34
 
! Отговори
Българската съдебна преди 5 години
система - Най-добрата пералня. Пере на 50 000 лв , пЪрдон, градуса. Може и без накисване , но задължително с медийно покритие. Изкарва ги чисти като сълза. Че им плаща и обезщетение. Ид.иоти!
66
0
 
41
 
! Отговори
Ева преди 5 години
Браво Бисеров, чист като сълза! Ако беше само ти с мед да те намажем! Срам за България!
65
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами това е положението. Според онова тефтерче дето изчезна, някои се опраскват, други пък за по-големи престъпления не се опраскват, понеже са наши хора.
64
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що си само лаем,като нищо не става от нас?
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимният нещ'астник от пост 65: - 1956 г. Унгария - къде са сега унгарците ?1968 г. - Чехословакия - къде са сега чехи и словаци ?А кръвта на поляците да не би да им е донесла мизерия като в България ?А Румъния - да не смяташ,че румънците вървят надоло като нас,я им погледни заплатите в момента !А знаеш ли,че през 1985 г.в Испания нахлуха в Парламента им военни и убиха 2-3 депутата и сега българи работят и живеят прекрасно в тази държава ? *** си ти,един страхлив и наведен ***!
62
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние ги залавяме, ние ги пущаме! Гарантирано от ГЕРБ.
61
0
 
32
 
! Отговори
Ура !!! преди 5 години
Чист като момина сълза... Ха-ха-ха !!!
60
0
 
42
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
БИСЕРНО чист.....Трябва да има създаден народен съд с изпълнители които първо ти отрязват главата и после питат дали си платил за невинност ...Затова в съдебната система има замъци и яхти при тези заплати....
59
1
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
СЪЩОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И С БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, МИНЬО СТАЙКОВ И Т.Н. НЯМА ОЛИГАРСИ ОСЪДЕНИ А САМО КОКОШКАРИ. ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ТИЯ ОЛИГАРСИ ЗАЩОТО ПЪЛНЯТ БАНКОВИ СМЕТКИ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ КАКТО И СПОНСОРИРАТ ПАРТИИ. НЯМА ДА ИМА НАРОДЕН СЪД А СЛЕД ГОДИНА ДВЕ ОПРАВДАНИЕ. НИЩО НЕЗАКОННО. НИКАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. СМЯХ В ЗАЛАТА. Е ТЕ ТОВА Е БЪЛГАРСКО ПРАВОСЪДИЕ. ЗАТВОРИТЕ ПЪЛНИ САМО С КРАДЦИ НА ДРЕБНО, НААРКОМАНИ, ИЗНАСИЛВАЧИ ВСЕ ДРЕБНА ПААПЛЪЧ.
58
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Е да..............голема файда пък и от "власт, придобита с революция"!!!! Я ми кажи ДО КАКВО ДОВЕДЕ ПРЕВРАТА в окраината???? Голем келепир, нали!!?? И то такъв, че вече и държавата почва да я няма!!! Е и сега ще видим кво ще стане във францията!!!
57
7
 
10
 
! Отговори
Има логика! преди 5 години
Ако аз примерно намеря чанта с 2 милиона в някой драки, може и да подозирам, че са хвърлени там от някой престъпник, но може и да не е така. Значи ако ги вкарам в банка- стават моя собственост и не виждам за какво биха ме осъдили? За носене на чантата ли?? Може и при него да е така! Вкарали са по сметките му едни пари-сега има..Да си ги харчи, може да построи някоя чешма из чукарите. В него край който има строй чешми..
56
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ицето Бисеров е известен с три неща първо има офшорки второ може пред всички от трибуната на парламента така да си бръкне в носа че да стигне до главния мозък именно за това и благо Джизъса реши да си бръкне в г.ъза да види дали обиколния път към главния мозък през черво не е по удобен.Но се чудих защо а сега знам.Там е скрил флашката от Патрондашкова с кода за транзакцията в Швейцария.
55
1
 
32
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
А Иванчева по донос на някой "роднина' или защото е неудобна гние в ареста! От едно срс даже и съдиите са чули как срещу 15 000 трябва да я "унищожат!" А този?! Срещу КОЛКО МУ СЕ РАЗМИНА?!
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се ли събори правителство на червените престъпници / в момента ГЕРБ / с кръв България ще си остане най-мизерстващата държава не само в Европа !
53
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Иванчева за 10 пъти по малко и още недоказани гние в затвора.
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният измамник-политик за който законите в *** България не важат ! Защо ли се харчат пари за дела които приключват в полза на престъпниците ? Власт придобита без кръв по мирен път никога не е довела до ползи за народа !
51
0
 
27
 
! Отговори
???? преди 5 години
Този си "цъкнал" 10 мил. , ония 100, други милиарди... кой колкото може... така навсякъде... алчни чичковци и лелки, нагли, не им пука... Бе как станахте милионери за няколко години, пък за 80 години не можем да се опрем и на средна европейска страна по доходи и качество на живот?! Да ви е** м*****!
50
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е откраднал петел че да го осъдят. То така ако започнем целия парламент трябва да се осъди а в затвора няма подходящи килии за богопомазаните.
49
0
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Аферим ефенди, халал да са ти !Стандартно, както се случва с всички богаташи, задърпани от правосъдието, а за овцете, прах в очите, докато онези 240 хубавци си вдигат за пореден път заплатата, гласуват си угоднически закончета и се ширят с по 4-5 хил. лв заплати. Да не говорим за безплатния им транспорт в нови и луксозни автомобили. Да се возят на метро и градски транспор, че замърсяват въздуха. Д0лни М4р61