Христо Бисеров си остава с имотите, а и с парите в Швейцария

Съдът прекрати делото за конфискация на 2 милиона лева
114
Христо Бисеров си остава с имотите, а и с парите в Швейцария
Снимка: Булфото, архив

Съдът прекрати делото срещу бившия зам. - шеф на ДПС Христо Бисеров за конфискация на имущество за 1 921 000 лева. Решението е от вчера.

Още по темата

То е в резултат на тълкувателното решение на Върховния касационен съд, което казва, че при прекратено наказателно производство не може да се внася иск за конфискация на имуществото.

Според експертите от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество има достатъчно доказателства, че имотите са от незаконно придобити доходи, но въпреки това нищо няма да бъде отнето от Бисеров.

През март миналата година в Софийския градски съд (СГС) тръгна процес за конфискация на имущество на Христо Бисеров, доведения му син и съпругата му за близо 2 милиона лева.

Бисеров беше обвинен за това, че през 2012 г. е представил в Сметната палата декларация с невярно съдържание, като не оповестил сметките си в банка в Швейцария.

Той беше обвинен и за това, че в периода 13. 12. 2012 г. – 21. 02. 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

Доведеният син на Бисеров - Ивайло Главинков, беше обвинен за това, че за същия период по банков път е придобил 314 529 щатски долара и 117 192 евро, за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление.

Бисеров напусна парламента и ДПС на 3 ноември 2013 година. Тогава не беше оповестено с какви мотиви той излиза от политиката, но стана ясно, че преди да се реши на тази крачка, Бисеров е бил привикан от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Бисеров беше оправдан на три инстанции, а от ДПС му възстановиха членството в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
34
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго си е да си имаш съдебна система! Рахат!
26
1
 
36
 
! Отговори
Bit преди 5 години
Че то ако беше станало обратното щяхме да направим национален празник на България, че има осъден политик!!!!!
25
1
 
34
 
! Отговори
щскщскщск преди 5 години
Само на тоя, ако му бяха взети парите, които е откраднал, и при пълна прозрачност - можеше на 30 000 човека поне за Коледа да се додадат още 64лв. Само от този.....А още колко държавни крадци чакат на опашката.....
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения начин да повярван в Българската съдебна система е да си публикуват имотите , но и след това да се проверят. Трябва да е ясно и техните деца и внуци какво притежават . Аз лично знам за 58 хотела по морето на прокурори и съдии .
23
1
 
22
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
е тоя па какъв крадец е....!!!
22
2
 
61
 
! Отговори
отвратен преди 5 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА ,А ДОЛНА МАФИОТСКА *** КАКВАТО НЯМА В ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА !!!
21
3
 
54
 
! Отговори
Мдааа преди 5 години
Х.Б се присъедини към: Цветан Цветанов,Мирослав Найденов,Божидар Нанев,Евгения Масларова,Валери Цветанов,Николай Цонев,Александър Томов,Нихат Кабил,Владимир Атанасов,Венцислав Върбанов,Лидия Шулева,Александър Божков,Нейчо Неев,Кирил Цочев,Стефан Софиянски,Румен Овчаров, Делян Добрев, Сергей Станишев,Николай Ненчев, Петър Москов, Петър Димитров, Трайчо Траков, Симеон Дянков ... всички оправдани, невинни, при това само министри. Сигурно е просто, случайно съвпадение! Може и да пропускам някой.
20
2
 
31
 
! Отговори
Това... преди 5 години
...си звучи като виц вече
19
5
 
28
 
! Отговори
ретро преди 5 години
ЕТО ВИ СПРАВЕДЛИВОСТ......К'О,КОРУПЦИЯ?!?!?..НЕ ......БЪЛГАРИЯ (на герп,на боко-тиквата,на цвъки-гестапото,на цура-президентката,на цацаратурата)..
18
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Трудно е на червен каскет , а вече и пиян да му обясниш , че когато др. Луканов раздаваше куфарчета с пари Борисов е бил обикновен пожарникар. Какво да се прави , опитват се хората да се оправдават , ама не става . Анадъмно .
17
0
 
43
 
! Отговори
PS преди 5 години
Служители на съдебната система пак са изкарали добри Бакшиши хихи
16
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чист като сълза,така и баневи и всичките..Пък Европа нека си говори за корупцИя...
15
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Длъжни сме да търпим да ни крадат , да няма пътища и тротоари , да спираме по градинките щото няма паркинги и да ни глобяват и вдигат колите ни и да си плащаме данъците за това че живеем в мизерия.Длъжни ли сме да живеем така ???
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко се връща и никой не ги е взел със себе си !
13
0
 
44
 
! Отговори
знаещ преди 5 години
Лицето Х Б през 1990г. лидер на Консервативна Екологична Партия в коалицията С Д С , безпаричен интересна КАК стана милионер? Прекратено е съдебното преследване, Дай Боже Всекиму такъв късмет !!!
12
0
 
41
 
! Отговори
65 преди 5 години
Привикан от Доган? Просто го е призовал да се покрие ,временно
11
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите не миришат. Няма политика , а има само пари. Трудно се съди човек , който раздава милиони на прокурори и съдии.
10
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ние ги хващаме - те ги пускат.
9
1
 
40
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 5 години
И този ли ще ни съди?