Христо Бисеров си остава с имотите, а и с парите в Швейцария

Съдът прекрати делото за конфискация на 2 милиона лева
114
Христо Бисеров си остава с имотите, а и с парите в Швейцария
Снимка: Булфото, архив

Съдът прекрати делото срещу бившия зам. - шеф на ДПС Христо Бисеров за конфискация на имущество за 1 921 000 лева. Решението е от вчера.

Още по темата

То е в резултат на тълкувателното решение на Върховния касационен съд, което казва, че при прекратено наказателно производство не може да се внася иск за конфискация на имуществото.

Според експертите от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество има достатъчно доказателства, че имотите са от незаконно придобити доходи, но въпреки това нищо няма да бъде отнето от Бисеров.

През март миналата година в Софийския градски съд (СГС) тръгна процес за конфискация на имущество на Христо Бисеров, доведения му син и съпругата му за близо 2 милиона лева.

Бисеров беше обвинен за това, че през 2012 г. е представил в Сметната палата декларация с невярно съдържание, като не оповестил сметките си в банка в Швейцария.

Той беше обвинен и за това, че в периода 13. 12. 2012 г. – 21. 02. 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

Доведеният син на Бисеров - Ивайло Главинков, беше обвинен за това, че за същия период по банков път е придобил 314 529 щатски долара и 117 192 евро, за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление.

Бисеров напусна парламента и ДПС на 3 ноември 2013 година. Тогава не беше оповестено с какви мотиви той излиза от политиката, но стана ясно, че преди да се реши на тази крачка, Бисеров е бил привикан от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Бисеров беше оправдан на три инстанции, а от ДПС му възстановиха членството в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
СВЕЩИ И ТАМЯН ДА СИ КУПИ С ТЕЗИ ПАРИ!
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-лесния и сигурен начин да узакониш откраднатото е чрез прокуратурата и съда!!! Калпаво обвинение и съда те прави невинен! Спомнете си Ц.Ц. и неговите 6 апартаментаНашите момчета винаги са табу, уважаеми избиратели!!!
86
1
 
4
 
! Отговори
choss преди 5 години
До ЛевскиВисшия касационен съд ли обяви Хр. Бисеров за невинен или импотентната цацаратура не е в състояние да внесе годно обвинение, което да издържи в съда? ВКС казва простичко - който е невинен не може да му се изземва имуществото!
85
0
 
7
 
! Отговори
Да, може преди 5 години
да възстановят членството му, но не могат да заличат омерзението и погнусата на обикновения българин! Кой ще ми каже на фона на явната несправедливост, как да приучаваме младите на честност и почтеност?
84
0
 
5
 
! Отговори
мама преди 5 години
Подкупната прокуратура трябва да я изметем до основиВсе не могат да намерят доказателстваа за съда е добре дошло. Спокойно си прибират подкупитебез да правят нищо
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОСПОДИН БИСЕРОВ ЛО ФАЦО ШЕГЕБЕР
82
0
 
14
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Изглежда този съд и съдии не са български! Отявлен престъпник,крадец от народа ,турска ***, "спестил" от закуски милиони , как е чист като сълза и не е виновен??? Как не е виновен крадецът на залъка на милиони пенсионери и работници ??? Закривайте съда ! Той е основен виновник за бедността в България
81
1
 
13
 
! Отговори
Левски преди 5 години
Върховния касационен съд в затвора!
80
2
 
8
 
! Отговори
Напомням преди 5 години
Че Радев обеща че ще работи за румънския модел! Е? Какво направи? Да излезе барем с декларацийка.
79
0
 
15
 
! Отговори
Оууу преди 5 години
1 000 000 лв къща. Ееее мн сте крали от нашите данъци. Май ще я изгорим. Да си беше взел малка къщичка с градинка. Това е лакомия 1 000 000 ? Ей дъртия внимавай че идваме.
78
1
 
17
 
! Отговори
Цвента Ц преди 5 години
А ние влизаме в Шенген, СМЕШНА РАБОТА
77
0
 
26
 
! Отговори
Протестиращ преди 5 години
Вземете пример от французите... Толкова сме смотани българите, че никога няма да се оправим.
76
0
 
39
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Прокуратурата му изпра парите! Пред очите на цяла България, ако за нещо трябва да се протестира това е за такива обвинения и такива решения на прокуратура и съд.
75
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина не е французин, не е чех, не е поляк, за да излезе на улицата. Той е страхливец!И аз съм прав, колкото и минуси да слагате!
74
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамна държава! ГHУCHA!
73
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами сигурно си е платил човека където трябва. Корупцияяяяя! Всички са се оплали. Парите решават, не законите.
72
1
 
33
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Благодарим на честният съд. Тройни заплати да вземат.
71
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой му опрости на този мръсните пари? Кой? Имена няма ли? Престъпниците като този тържествуват, строителната мафия тържествува, а жертви на постановки като Иванчева, с подхвърлен измислен подкуп гният в ареста, защото нямат пари да подкупят гнилите ябълки в съдебната ни система, нямат и политически протекции. Да ви имам и корумпираната съдебна система олетена с олигарси ...
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо винаги има един г.л. у-па.к, който слага минуси или ръка надолу?Както се изказа преди време един незнаен интелигент: нека наклона на уреда му да сочи натам, накъдето е ръката! :-)И е, ти ли си това?
69
0
 
39
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Не разбирам как за доказано престъпление няма достатъчно доказателства!? Хело...