Съдът върна на прокуратурата делото срещу шефа на БТА

Не било ясно подсъдимият в какво точно е обвинен
1
Съдът върна на прокуратурата делото срещу шефа на БТА
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският градски съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу генералния директор на БТА Максим Минчев, обвинен в сключването на неизгодни договори за доставка на минерална вода срещу рекламни услуги.

Още по темата

Съдебният състав, с председател съдия Милен Михайлов, прие, че е допуснато съществено нарушение, което пречи на подсъдимия да научи точно в какво престъпление е обвинен.

В обвинителния акт са изложени подробно факти, свързани с правомощията на Минчев и сключването на договорите, но изобщо не е посочено как са изпълнявани тези договори, нито количеството, вида, стойността и датите на доставка на минералната вода и извършените рекламни услуги по всеки договор. Отделно от това има неточност и неяснота в обвинителния акт относно размера на вредата, която е настъпила за БТА.

Съдебният състав намери, че прокуратурата не е изпълнила задълженията си да очертае ясно и точно предмета на престъплението и участието на Минчев в него, което поставя съда в невъзможност, по време на съдебното следствие, да прецени дали твърдяните от прокуратурата факти са доказани и да се произнесе.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред САС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Много Хитър евреин.