Убиец, пуснат предсрочно, насилвал жена. И сега?

Лежал само 8 г. за убийство, пуснали го за добро поведение
11 дек 2018 20:55, Павел Гълъбов
25
Убиец, пуснат предсрочно, насилвал жена. И сега?
Снимка: архив "Булфото"

Районна прокуратура - Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 42-годишен рецидивист, лежал в затвора за убийство. Този път той е подсъдим за изнасилване на жената на братовчед му, което е извършено от него в условията на опасен рецидив.

Още по темата

През 2009 г. обвиняемият е бил осъден за убийство на 15 години затвор. Осем години по-късно той бил предсрочно освободен от изтърпяване на останалата част на наказанието по присъдата.

След като излязъл от затвора той се свързал с негов братовчед, който му намерил работа на строителен обект в Перник и му разрешил да живее известно време в жилището му. За да може обвиняемият да изпълнява постановената му пробационна мярка "Задължителна регистрация по настоящ адрес", убиецът се регистрирал на адреса на роднината си.

Една пролетна вечер домакинът отишъл на гости заедно с дъщерята на семейството, а в дома останала жена му, с която нямал брак, но живеел на семейни начала. Бившият затворник се възползвал от ситуацията, опрял нож в гърлото й и я изнасилил. Жената била много уплашена, защото знаела, че насреща й има убиец.

Въпреки противопоставянето й, той я заставил да съблече дрехите си и я изнасилил на дивана. През цялото време ножът бил насочен към жертвата, уточняват от прокуратурата. Рецидивиститът продължил да живее в дома на братовчед си и да изнасилва още няколко пъти жена му, която от страх си мълчала. Насилената била удряна с юмруци в лицето. Заплахите продължили. Бившият затворник я стреснал, че ако сподели на някого, ще избие всичките. Заради тази закана жената се въздържала да разкаже на мъжа си.

Мълчанието й продължило от март до 13.05.2018, когато на връщане от събор в Червен бряг, жертвата казала на мъжа си, че няма да се прибер в Перник, докато той не изгони братовчед си. След като я попитал каква е причината, жертвата се разплакала и му разказала за изнасилванията.

Още същия ден двамата подали сигнал за случилото се в МВР гр. Перник. В момента обвиняемият се намира в затвора в Бобов дол, като спрямо него е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Unknown преди 3 месеца
Да ви е.а и законите.
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 3 месеца
Е сега включете с Ердоган сделка да спре да съди граничарите ни в замяна на размяна с тоя и в турския затвор ще стане защитник на истанбулската конвенция върл неолиберал и ханъма на име Ферхунде.
20
4
 
0
 
! Отговори
Браво преди 3 месеца
Само се плаче, че имаме отрицател прираст на населението а някой като вземе нещата в свой ръце се вдига олелия до небето !
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бай Иван
А жертвите и потенциалните жертви? Те права имат ли?
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами пак го пуснете!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Осем години за убийство- -ах-ти правосъдието! Съдията, който го е пуснал да ври в ада, дано!
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Убиец, пуснат предсрочно, насилвал жена. И сега?"


Ми сега пак... Тежко ни...


Бог да пази от вреда всички!
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Феминизма извърши джендър революцията. А 80% от "революционерите", които се явяват наши деца, правят поне 1 ОПИТ ЗА САМОУБЙИСТВО. Това се знае и се очаква от феминистките, но въпреки това те продължават. ЗАЩО НЯМА ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ ФЕМИНИСТКИ??? Трябва някой да накара феминистките да си платят за "експеримента". Или по- точно за опита да завземат насилствено властта. Толкова много деца си заминаха заради тях, а още повее НИКОГА няма да имат нормален живот!
14
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От около 20 години насам феминистките изнасилват интелектуално и ментално целия нормален свят, а никой още не е прибрал нито в арест нито в затвор нито една феминистка.Трябва ни мноого сериозна и основна корекция на съдебната система и на законите. Тази работа с феминизма не може да продължава повече. Някой трябва да я спре. Ако не сме ние няма кой.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Леле
Питайте онези,наричащи се "Инспектор социална дейност" в Затворите! В 99% от случаите те дават предложения за намаляване на наказанието,УПО и др.подобни гъдели за пандизчиите!Същите тези "инспектори","психолози" са предимно хора със съмнителен морал и поведение,знания и опит в сферата,в която работят и най-малко заради идеята "да ми се разкара от главата",предлагат куци,кьораво и сакато да се освобождава и да им се маха от главата-често и съвсем не без някой кинта де!
12
1
 
26
 
! Отговори
Леле преди 3 месеца
Как може за убийство 8г. И нали знаете че тез типове не се променят. За какво ги пускат. За убийство. Това е крайно да убиеш. Разбирам да откраднеш да свиеш нещо но да убиваш ? Толкова ли са прости тези. Защо убиец който лежи 10г пак излиза не разбирам? Защо го пускате бе. Като знаете че пак ще убива.
11
4
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 месеца
В демокрацията всеки има права ,не може да го съдим ,не е евроатлантическо ;) !!!
10
25
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 3 месеца
Нито знаем за какво убиство е лежал нито при какви обстоятелства станало .Сега дори не знаем дали е виновен или оная го е набедила .Съда да решава .А между времено можем да обесим Таско Ерменков доказан престъпник междо другото
9
1
 
49
 
! Отговори
бул.гар.и.стан преди 3 месеца
Рай за кретените! 8г за убиство! Американските пръстъпници само могат да мечтаят за това място.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 2 - а така - и съдята ще му е 'виновен' за "нехуманната' присъда - и ще си получи заслуженото!
7
2
 
6
 
! Отговори
Шахин Уджуз Оруспу преди 3 месеца
До НЕбългарин

И аз така си помислих.
6
2
 
27
 
! Отговори
НЕбългарин преди 3 месеца
Без имена значи пак са от нашите
5
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А дали е виновен или оная си измисля след някакво скарване или да не я хванат че си е тазтваряла краката самоволно ? Това е работа на съда да го решава не на трола
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такива гадове заслужават да ги заключиш в килия и после да изхвърлиш ключа без храна и вода поне за седмица!!!
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Живеем в БГ. Тук всичко е възможно.. сега ще лежи годинка , и пак ще го пуснат..