Спецпрокуратурата пак вини Овчаров, щети – над 24 млн.

Неизгодно дал под наем активи на "Мини Бобов дол"
12 дек 2018 13:30, Анисия Иванова
35
Спецпрокуратурата пак вини Овчаров, щети – над 24 млн.
Архив: Булфото

Специализираната прокуратура предяви прецизирано обвинение на Румен Овчаров - бивш министър на икономиката и енергетиката, за установени щети в размер на повече от 24 млн. лв.

Освен него обвинения имат бивш изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД и бивш заместник- министър, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението е по повод сключването и отдаване под наем на активи на "Мини Бобов дол" на "Ораново". 

Още по темата

След като през май тази година съдът върна на прокуратурата обвинителния акт, раследващите започнали нови действия срещу Овчаров за това, че умишлено не е упражнил достатъчно контрол, в резултат на което са последвали значителни щети за Мини Бобов дол.

Ако в началото на годината щетата беше 9 милиона лева, сега вече е 24 милиона, става ясно от съобщение на прокуратурата.

За тази сделка обвинения имат бившия заместник ресорен министър Анна Янева, както и бившият изпълнителен директор на Мини Бобов дол Пламен Стефанов.

И на тримата е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, като деянието представлява особено тежък случай, уточняват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
До кога ще има кражби и престъпления,а няма нито един осъден????? Това не е ДЪРЖАВА !!!! Всички,които ОГРАБИХА България в Затвора!!!! И децата ЗНАЯТ за ограбването на народа,а НЯМА ОСЪДЕНИ !!!! Срам и ПОЗОР!!! Целта на БКП -БСП е била да забогатеят на гърба на НАРОДА!!!Което сега е факт!!!!
28
2
 
8
 
! Отговори
Народ преди 5 години
Ние знаем,че този човек е за затвора!!! ОБАЧЕ кога ????? Прокуратурата да си свърши работата най-после !!!! И не само той,а ВСИЧКИ,които ОКРАДОХА България след 1989-година !!!!!
27
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Този е дълъг ,може и да избяга ,защо го не заключихте в ареста преди ремонта на Цецка.
26
0
 
11
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Какво стана с ония диск с банковите сметки / на наши айдуци / от Швейцария дето баба Меркел го прати ?......... безследно изчезна
25
0
 
14
 
! Отговори
аник преди 5 години
Поредния фишек! Обвиняват го още като беше министър. Сега отново.Просто се чудя колко богата е била България.Тук всеки краде с милиони и досега няма присъда поне за един. Иванчева с нейните 70000 или там някъде направо е за смях но сигурно ще я осъдят.Ще бъде пример за това как трябва да крадеш за де не те съдят с милиони а не хиляди. Смешници.Дали изобщо някой им вярва че ще има наказани /осъдени/
24
0
 
13
 
! Отговори
ХМ.... преди 5 години
ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ ВСЕ ОБВИНЯВАТ ОВЧАРОВ И ВСЕ НЕМОГАТ С НИЩО ДА ДОКАЖАТ ЧЕ Е ВИНОВЕН - СЕГА ПАК КОЙ ЗНАЕ КОЛКО НОВИ ДОКУМЕНТИ СА ИЗМИСЛИЛИ ТОВА ГЕРБ МНОГО ГО УМЕЯТ - КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ АКО ВЛАСТА СЕ СМЕНИ ЗАЩОТО ТОЛКОВА МНОГО НАРУШЕНИЯ ЧУВАМ ЧЕ ИМАТ....
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво става тука - оня изпрал 1 млрд., друг гепил 24 млн., трети ощетил с 120 млн., КТБ - 4.5 млрд. и все не свършва! Значи бая трябва да е богата тая държава всеки да щипе милиони и да няма край!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не и Р.Овч. - човека е чист като планински извор.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо въобще си правят труда да повдигат обвинения? Накрая пак ще излезе невинен! Някой иска и той да смукне от благинките!
20
0
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Нящо не са се разбрали с Бойко;))) Нъл Бойча го ползваше като експет;))) А Сър Гей "Гордост на Бълагрия". И каквос ега? Цялото БСП е в ГЕРБ< смао Корнелия - настрана и "г-жа Лъжа";)))
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чист като Бисеров,Баневи и всичката *** ,която за опоскана държавица е огромна маса
18
1
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Мисля, че за ремонта на Графа, който също струва 24 млн, има доста по-ясни злоупотреби. Ще доживеем ли и Фандъка да го разследват?
17
2
 
5
 
! Отговори
шепот преди 5 години
E, каза се за позорния договорс американските централи,но чак сегаи никой нищо.Договрът е вързан с при-ходите на всеки от нас,независимо далиподават ток.А клетата Иванчева, щоточува народа и спира усвояване -мор.Няма държава ,но по този индекснебива да плащаме данъци.
16
7
 
22
 
! Отговори
лов преди 5 години
а кога ще подведът под отговорност Костов, Паси и другите "демократи", източили милярди?
15
0
 
20
 
! Отговори
бай х преди 5 години
требе ревизия на сметки и имущество на цялата му фамилия и конфискуване на всичко за което не може да докаже произхода на парите ... все са невинни р овч , масларова, мургина , хр бисеров .... и още хиляди големи айдуци в държавата
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната халосна пушилка от която в края на краищата резултата ще е кръгла 0!
13
1
 
17
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Този е страшна хиена. Енергетиката пропищя от него, сол тестис на Алекперов и всичкото '' работническо- селски '' бандит. Представител на ''държавата'' и златната и акция в Лукойл при товарищ Барисов (виден десен политик и международник). Омазани са до фонтанелата в екскременти. Когато и да го осъ7дят, ще е късно и малко !
12
1
 
13
 
! Отговори
The one преди 5 години
От кога сам те набелязал,крадецо на мечти,голем *** е тоя
11
2
 
26
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От завряния зет се почва и ще стигнете до всички! Но почнете ли от него трябва в някой друг съд, един бивш главен прокурор си каза как да го осъдя като шефът на един съд му е най-големият фен.