Спецпрокуратурата пак вини Овчаров, щети – над 24 млн.

Неизгодно дал под наем активи на "Мини Бобов дол"
12 дек 2018 13:30, Анисия Иванова
35
Спецпрокуратурата пак вини Овчаров, щети – над 24 млн.
Архив: Булфото

Специализираната прокуратура предяви прецизирано обвинение на Румен Овчаров - бивш министър на икономиката и енергетиката, за установени щети в размер на повече от 24 млн. лв.

Освен него обвинения имат бивш изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД и бивш заместник- министър, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението е по повод сключването и отдаване под наем на активи на "Мини Бобов дол" на "Ораново". 

Още по темата

След като през май тази година съдът върна на прокуратурата обвинителния акт, раследващите започнали нови действия срещу Овчаров за това, че умишлено не е упражнил достатъчно контрол, в резултат на което са последвали значителни щети за Мини Бобов дол.

Ако в началото на годината щетата беше 9 милиона лева, сега вече е 24 милиона, става ясно от съобщение на прокуратурата.

За тази сделка обвинения имат бившия заместник ресорен министър Анна Янева, както и бившият изпълнителен директор на Мини Бобов дол Пламен Стефанов.

И на тримата е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, като деянието представлява особено тежък случай, уточняват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
32
 
! Отговори
ОВчия преди 5 години
Продаде България на Русия и ограбисобствения си народ!ЗАТВОР--до живот!!!!!!!
8
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Само толкоз ли? Този е от забавачницата.Имаше една Мургина дето сви милиард и кусур от ДДСто и забегна в ЮАР ми Вальо топлото и т.н. светли личности.Тоз го дърпат че си взел джобни за закуска.Голям смях.
7
1
 
23
 
! Отговори
аз преди 5 години
Този е нанесъл щети на държавата за милиарди левове , а те му търсят отговорност за 24 милиона , при това споделена безстопанственост....От сега ми е ясно че Р.Овч. и правосъдието няма да се срещнат и възмездието няма да се случи.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога ще е отвънка този?
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Р. Овч. Един от учредителите на со ро со и д ни те НПОта в България. Само заради това заслужава диживотна присъда за тероризъм срещу държавата и народа.
4
2
 
25
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Овчаров - стана енергиен магнат - без да му мигне окото... купи си Audi Q7 още докато и мутрите го гледаха само по лъскавите списания... поредната червена въшка - насмукала се, и на чело излязла!
3
2
 
19
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
Другар от най-школуваните
2
2
 
18
 
! Отговори
Само лаят, коледно преди 5 години
Недосегаемият 3 1/3
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един истински комунист!