Той летя – без книжка! Блъсна и уби балетиста! Кри се! 6 г. затвор!?

25-годишният Петър е управлявал колата под въздействието на кокаин и канабис
Обновена: 12 дек 2018 14:00 | 12 дек 2018 13:45, Анисия Иванова
126
Той летя – без книжка! Блъсна и уби балетиста! Кри се! 6 г. затвор!?
Архив: Булфото

Варненският окръжен съд осъди на шест години лишаване от свобода 25-годишния неправоспособен водач Петър Здравков, убил 38-годишния балетист Мартин Чикалов от Варненската опера.

Инцидентът стана на 10 септември вечерта на пешеходна пътека в черноморския град.

До наказание се стигна, след като подсъдимият призна вината си и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

За причинената смърт неправоспособният Здравков, който шофирал с превишена скорост на оживен варненски булевард, получи 9 години затвор, но след редукция заради признатата вина наказанието му бе намалено на 6 години.

Още по темата

Окръжната прокуратура поиска съдът да определи наказание над средния размер за престъплението по НК след редукцията. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. Прокурорът припомни, че неправоспособният водач е бил самонадеян, въпреки че никога не е имал шофьорска книжка, шофирал е с превишена скорост и след ПТП-то е избягал.

Неправоспособният Петър шофирал преди катастрофата с 114,6 км в час по бул. "Приморски" вечерта, а в момента на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км в час.

Управлявал е автомобила си без очила, въпреки че от детската си възраст е бил с далекогледство и е трябвало да ги носи както за близко, така и за далечно разстояние.

След пътно-транспортното произшествие Петър напуска мястото и се укрива от органите на реда. Не е бил открит на адреса на родителите си, където е бил адресно регистриран. Обявен е за общодържавно издирване. Едва на следващия ден, след разговор с адвокат, той се явил в МВР. Междувременно подал заявление за регистрация на друг адрес, на който живеел негов приятел, у когото оставал понякога да нощува.

Съседите от адреса на родителите му го описват като агресивен младеж, който след забележки за вдигане на шум, отмъщавал чрез увреждане на автомобилите им, за което е бил заведен на отчет като непълнолетен.

За шофиране без правоспособност подсъдимият е бил наказван няколко пъти с актове за административни нарушения.

Кокаин и канабис е открила съдебно-химическата експертиза в кръвните проби на Петър. Смъртта на Мартин пък е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
35
 
! Отговори
съдбоносен преди 5 години
Убиват ни наркомани , изнасилват ограбват и убиват възрастни хора , а присъдите са нереално ниски , кога този съд ще заработи - въпросът е към министъра на правосъдието ! Кога ще има съдебна реформа ? В Сърбия за превишена скорост влизаш в затвора ! Тук убийците са помилвани ! Искам оставката на цялото правителство на Борисов и на първо време оставка на правосъдният НЕКАДЪРЕН министър !!!!! *** мръсни - министри , съдии да ви се връща всичко това на вас и вашите близки ! Квото кажа става !!!
88
0
 
32
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Ами няма справедливост, хем наркоман, хем без документи, убива културен и нормален човек, крайно отклоняващо се поведение и накрая 6 години, как един път не хакнаха някоя мутра или съдия, прокурор или политик или някой от техните семейства. И друго, как всеки се възмущава на нередностите в всеки сектор от държавата, а никой нищо не казва за съдебната система, там са най-големите нередности. И последно, нещо за московски в сходен случай на ПТП.
87
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре сега като е свикнал на кокаин и марихуана как ще изкара в затвора без?Направо ми се къса сърцето !
86
0
 
11
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Като минимум имат пълно основание да го настанят в затвор или затворническо общежитие от закрит тип - наркоман и се укрива.
85
0
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
До ПешеходецДано да не сме ти или аз, а да е член на съдебния състав, който е толкова снизходителен.
84
0
 
39
 
! Отговори
... преди 5 години
Направо го пуснете и му се извинете за причиненото неудобство! Ур.ди!
83
1
 
31
 
! Отговори
избирател преди 5 години
до Манолски''Не е ли по-справедливо тоз да чукa камъни 20-30 години в някоя държавна каменоломна, за да изкупи вината си пред обществото''Напълно прав си,но ако иде реч за държава незнайни приятелю,а ние сме в България все пак!!!
82
1
 
42
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Егати и мекушавото правосъдие! Кръвта нищо не струва! Според българското законодателство!
81
0
 
23
 
! Отговори
Оф преди 5 години
Утре съм аз или ти. Гаранция че светът няма да скърби за нас и че ние на никому няма да липсваме. Ще бъдем забравени.
80
0
 
31
 
! Отговори
Пешеходец преди 5 години
До Анонимен 85Натякват за да стане ясно , че убития е бил човек на изкуството, интелектуакец . А джигита дето го уби е късоглед ****ил дето дори един шофьорски изпит не може да вземе , няма НИКАКВО социално съзнание, бяга от местопрестъплението и е окаян наркоман , който дори и когато трябва да кара се дрогира . Днес е балетиста - утре може да си ти , жена ти, детето ти , съсед, приятел, колега , аз или някой от моите познати ... ВСЕКИ .Не сега , но след 3 години когато го пуснат ......
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като се чувствате задължения да ни информирате за професиите, кажете и шофьорът какво е работил. Може би летец?!
78
0
 
24
 
! Отговори
Борисчо преди 5 години
Бг реалността... сега ще лежи 4 от тези 6 за добро поведение и труд. Като му приспаднат тази 1 година през която ще се точи делото и то не остана. А мъртвите бог да ги прости, този пак ще си пие, пуши, шмърка и кара скоро
77
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балетист, стругар, заварчик - не мога да разбера какво значение има професията на блъснатия, че толкова ни я натякват?
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално да сте видели беден съдия ,няма ГЕРБ няма БСП и др ,всичко опира до съда а там те си знаят
75
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той летя без книжка! Блъсна и уби балетиста! Кри се! 6 г. затвор!?"И колко трябва да получи за полет? Откъде е излетял, какъв му е бил летателния план? Какво е правил балетиста във въздушния му коридор? Откога на разрешителното за управление на граждански самолети му се вика "книжка"? Как се е скрил - в облаците ли?Честно, репортерите трябва да почнете да се придържате към официалния език, за да можем да ви разбираме "полетите на мисълта"...
74
0
 
21
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Не е ли по-справедливо тоз да чукa камъни 20-30 години в някоя държавна каменоломна, за да изкупи вината си пред обществото
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега най *** журналистическо творение бе (Красив травестит насилва сам себеси бяга зад граница) Днес бг счупи ***
72
0
 
15
 
! Отговори
H преди 5 години
Да изгние в панделата тоя .....
71
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купил е съдията !!!!
70
0
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
*** заглавието малоумно