Той летя – без книжка! Блъсна и уби балетиста! Кри се! 6 г. затвор!?

25-годишният Петър е управлявал колата под въздействието на кокаин и канабис
Обновена: 12 дек 2018 14:00 | 12 дек 2018 13:45, Анисия Иванова
126
Той летя – без книжка! Блъсна и уби балетиста! Кри се! 6 г. затвор!?
Архив: Булфото

Варненският окръжен съд осъди на шест години лишаване от свобода 25-годишния неправоспособен водач Петър Здравков, убил 38-годишния балетист Мартин Чикалов от Варненската опера.

Инцидентът стана на 10 септември вечерта на пешеходна пътека в черноморския град.

До наказание се стигна, след като подсъдимият призна вината си и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

За причинената смърт неправоспособният Здравков, който шофирал с превишена скорост на оживен варненски булевард, получи 9 години затвор, но след редукция заради признатата вина наказанието му бе намалено на 6 години.

Още по темата

Окръжната прокуратура поиска съдът да определи наказание над средния размер за престъплението по НК след редукцията. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. Прокурорът припомни, че неправоспособният водач е бил самонадеян, въпреки че никога не е имал шофьорска книжка, шофирал е с превишена скорост и след ПТП-то е избягал.

Неправоспособният Петър шофирал преди катастрофата с 114,6 км в час по бул. "Приморски" вечерта, а в момента на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км в час.

Управлявал е автомобила си без очила, въпреки че от детската си възраст е бил с далекогледство и е трябвало да ги носи както за близко, така и за далечно разстояние.

След пътно-транспортното произшествие Петър напуска мястото и се укрива от органите на реда. Не е бил открит на адреса на родителите си, където е бил адресно регистриран. Обявен е за общодържавно издирване. Едва на следващия ден, след разговор с адвокат, той се явил в МВР. Междувременно подал заявление за регистрация на друг адрес, на който живеел негов приятел, у когото оставал понякога да нощува.

Съседите от адреса на родителите му го описват като агресивен младеж, който след забележки за вдигане на шум, отмъщавал чрез увреждане на автомобилите им, за което е бил заведен на отчет като непълнолетен.

За шофиране без правоспособност подсъдимият е бил наказван няколко пъти с актове за административни нарушения.

Кокаин и канабис е открила съдебно-химическата експертиза в кръвните проби на Петър. Смъртта на Мартин пък е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ха ха ха !!!!!!!!!!!невероятно !.....Трепете са,мачкайте са "българи","закона" ВИ ПОМИЛВА!!!"Сичкото българин-убиец на пътя!"...ТОВА е лозунга на "съвремието"......или"..-"У секо семейство-убиец!"...или.."Образцов дом-сабственика му вече утепа двама"..
8
0
 
16
 
! Отговори
далавера преди 5 години
Вечната игра на правосъдие!
7
0
 
22
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Сега при бай Ставри, там има по- агресивни от него, белким срещне любовта и да се оправи ;))))
6
2
 
32
 
! Отговори
Ro преди 5 години
Какъв съд, какви 5 лева... Тоя го хващат директно няколко здрави момчето и го правят на зеленчук, така че цял живот да ползва лигавник и памперс. Изобщо не разбирам близки и роднини, които разчитат на съдебната система, за да внесе справедливост, много наивно поведение. Няма такъв филм. С подобни ур0ди начинът е само един - да се мъчи дълги, дълги години, а не да го пуснат след няколко за добро поведение.
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
все пак имаме най-хуманният съд, няма да отстъпват първото място, а и сега се радват на заслужената 13 заплата. Да не очаквате Баневи или ако намерят Бат Ветко да имат по-големи присъди.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано поне омъжи в затвора.
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак много са му дали!Ако беше прегазил ром-щяха 10 да му дадат!Какво е това , "балетист"!?
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще излезе след 3 г.Убиваш човек със сума ти нарушения и само 3 г. затвор.
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наркотици , няма документи , кара като *** , убива , укирава се - 6 години : )