"Болният" Ценко Чоков – ни в количка, ни на носилка... Нагло!

Прокуратурата: Налице е основание за изменение на мярката в по-тежка
Обновена: 19 дек 2018 15:32 | 19 дек 2018 12:00,
83
"Болният" Ценко Чоков – ни в количка, ни на носилка... Нагло!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че Ценко Чоков демонстративно и нагло е нарушил мярката си за неотклонение "домашен арест".

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков беше засечен в понеделник в столично заведение, въпреки че е под домашен арест.

Прокуратурата разбрала за снимките от медиите, но информацията била потвърдена и от надлежна справка от МВР.

"Това е категорично отклонение и е налице е основание за изменение на неговата мярка в по-тежка", настоя Арнаудова пред bTV.

Още по темата

По думите й Чоков видимо е в добро здравословно състояние, не се придвижва с инвалидна количка, нито с болнична носилка, така че няма пречка той да остане в ареста като мярка за неотклонение, докато приключи наказателният процес срещу него.

Припомняме ви, че бившият кмет на Галиче бе осъден на първа инстанция на 4,6 г. затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли.

На 26 септември т.г. апелативните спецсъдии Георги Ушев, Красимира Костова и Магдалена Лазарова освобождават Ценко Чоков под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние.

Съдът се позовава на тройна експертиза, според която Чоков страда от много заболявания - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това наскоро претърпял операция, а му предстояли и други.

Друга назначена експертиза през ноември казва дори, че делото срещу Чоков трябва да спре, тъй като той не може да участва адекватно в него заради състоянието си.

Двете експертизи са изготвени от вещите лица д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов. Първият е медикът, който е препоръчал на съда спиране на делото. И тримата сега се разследват от районната прокуратура в София "за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред съд".

За да се избегне натиск срещу свидетели, магистратите са разпоредили Чоков да е задържан в апартамент в Студентски град, а не в Галиче, но преди дни бе изловен в ресторант в "Драгалевци", поръчвайки си храна и вино.

От снимките е видно, че няма и помен от купищата му болежки, които го "измъчваха", докато бе в килията.

Веднага след това апелативната спецпрокуратура отправи искане до съда Чоков да бъде върнат зад решетките. Кога и дали ще се случи? Ще разберем!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
30
 
! Отговори
Край преди 5 години
Е къв е тоя Ценко Чоков да не е мутра като Иванчева, която я държат окована в панделата да не би да пребие някой свидетел. Ценко не раздразни системата като Иванчева - той е част от системата. Не важна част - за това сигурно накрая ще го осъдят нещо-колкото да не е без хич.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам да е бил,Чоков.По вероятно да е била,Цецка Цачева
6
24
 
5
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Господин Чоков е честен бизнесмен и политик с десни политически виждания. Комунистите опетниха името му защото видяха че Господин Чоков притежава същите качества като Генерал Борисов. Ценко Чоков - бъдещ Премиер на България и достоен наследник на Генерал Бойко Борисов!
5
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на българския, червен съд и прокуратура - клон Москва. Така пуснаха и руската измеет, убиеца Максим Ставийски.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените мутри на партията майка закон не ги лови!
3
1
 
25
 
! Отговори
The Ghost преди 5 години
Висичко е нормално !Стойте и гледайте с Баневи какво ще стане !
2
2
 
24
 
! Отговори
The Ghost преди 5 години
И защо да е нагло? След като "системата" в България го позволява. Не е луд който яде баницата, а който му я дава !
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двете експертизи са изготвени от вещите лица д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов.Тези тримата в затвора това е сериозно престъпление да подправиш медицински на осъден престъпник.