"Антикорупция" поде казуса с дома на Горанов

Резултатът щял да повлияе на решението на прокуратурата
Обновена: 20 дек 2018 15:20 | 20 дек 2018 15:07, Камелия Цветанова
30

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Комисията "Антикорупция" проверява финансовия министър Владислав Горанов за конфликт на интереси, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.
Още по темата

Той уточни, че резултатите от това новооборазувано производство, което е заради декларираното от самия Горанов - че от 2012 година безвъзмездно живее в апартамент, предоставен от неговия кръстник, е важно за това как ще се развие проверката, която започна по същия повод самата прокуратура.

Самият Горанов смята, че в случая няма конфликт на интереси, защото никога фирми, свързани с кръстника му Иван Сариев, не са получавали обществени поръчки и субсидии. Въпреки това беше образувана проверка.

"Производството на Комисията има отношение и връзка с проверката на Прокуратурата. При всички случаи резултатът от това производство ще окаже влияние в решенията на Прокуратурата. Вярвам, че забавяне по производството от страна на Комисията няма да има, следователно и от наша страна няма да има", посочи още главният прокурор.

На въпрос дали прокуратурата отново ще атакува освобождаването от ареста на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров Цацаров първоначално каза, че това ще решат наблюдаващите прокурори, а след това – че по-вероятно е да има такъв протест.

За 48-часовите тайни арести, които бяха допуснати със законодателни промени и на които президентът наложи вето, Цацаров коментира, че това вето трябва да бъде използвано, за да бъдат прецизирани текстовете.

Той е категоричен, че трябва да бъде уточнено в закона, че извън съобщаването за тези задържания, не могат да бъдат изключвани категориите най-близки роднини.

Според главния прокурор не трябва да се бърза с антикорупционния закон и трябва да има обществено обсъждане.

Сотир Цацаров смята, че правомощията, които комисията "Антикорупция" притежава по закон, са й достатъчни, за да върши пълноценно работата си.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А бе що не млъкнете?
26
0
 
4
 
! Отговори
Не сме наивници преди 2 месеца
КПКОНПИ ще проверява мин.Горанов, т.е. все едно Цветанов, който предложи и осигури избирането на Пл.Георгиев! Божее, тези хора подиграват ли се с нас или ни смятат за балъци? Та нали именно тази институция е железният юмрук на ГЕРБ за разправа с инакомислещите и противниците на управляващите!
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква комисия "антикорупция" спец "Прокуратура" няма ли, оная кметицата девет месеца я държат под арест без присъда, защото "май" взела подкуп, а тоя тарльо?
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рано или късно ще плачат и Малкият, и Кръстникът, и г-н Имитацията на прокурор!
23
2
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
БСП и ДПС и извънземните са виновни, горанов е невинен. цацата е "справедлив" прокурор.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На снимка като видиш Банев направо си заслужава да приватизира с джобни пари!
21
0
 
11
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 2 месеца
Ами момченцето е гладно бе хора ,влезте му в положението !С тая министерска заплата за къде е!? То се е отъркало около големите парици и му се е усладило ….
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя Горанов като го видиш на снимка ще си кажеш егати и смoтаняка пък гледай какви схеми върти и краде ли краде от всякъде, даже не си плаща и жилищно-комуналните разходи. Голям далавераджия, ГЕРБ е като магнит за такива корумпета.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигурен съм че тоя шашкънин Горанов не е плащал нито тока нито водата нито за чистачката на входа, просто 7 години гостува на Кръстникът.
18
0
 
17
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
Интересно, как ще оправдаят финансовото министърче?
17
0
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 2 месеца
Да Ви кажа ли резултата от проверката ? НЕВИНЕН !!!
16
0
 
8
 
! Отговори
зидаро -мазач 33 ра- преди 2 месеца
зряд..... на тези с проверка майсторлъка не можеш да им вземеш те са по високите скелета най-отгоре зидат та зидат и са майстори не са чираци --не можеш да кажеш на майстора как да реди тухлите той си знае работата ,някой тухла и да падне отгоре и да се счупи.... тухли има колко искаш работата пак ще стане ..
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Две от лицата на Мафията.
Съд и затвор.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересно е че Горанов нарича въпросното лице предоставило лукс апартамента "кръстник на децата ми" което предполага че то дори не е свидетел на брака му тогава просто щеше да бъде "кума ми". Нещата започват да придобиват сюжет на продължението на филма "Кръстникът".
13
0
 
31
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 2 месеца
Тоя Горанов смърди на корупция отвсякъде , но то и партия Герб не пада по-долу.!
12
0
 
16
 
! Отговори
Каракочев преди 2 месеца
А бе, само ще си губят времето да проверяват. То и с просто око се вижда, че няма конфликт на интереси.
11
0
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 месеца
Добре че е Горанов да...съшие един държавен бюджет.Да си живее човека в квартал Изток в затворения комплекс и аз бих му дал вилата на Малдивите...безвъзмездно за лятото...заслужава.Да ми се обади в Кривунделово.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До некой - ей само да ни маже министъро - ше станем най проспериращата нация на света! Ама си тре човеко, за себе си само иска да му е добре...
9
20
 
3
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 2 месеца
Ше фанете на Горанов, опинците....!
Весела. Коледа комуняги.... Хахахаааа
8
0
 
26
 
! Отговори
некой преди 2 месеца
А на мен ми е по интересно министърчето да обясни как със заплата 2000 (две хиляди) лева е взел кредит от ДСК за 350 000! Всеки български гражданин би желал да знае как да може и той. А и също да обясни как с тази заплата 2000 на месец е успял да върне кредита за една година! Пак си мисля че всеки български гражданин (все едно за кого гласува) би искал да знае и може да го направи! Е нека ни каже, а?