"Антикорупция" поде казуса с дома на Горанов

Резултатът щял да повлияе на решението на прокуратурата
Обновена: 20 дек 2018 15:20 | 20 дек 2018 15:07, Камелия Цветанова
30

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Комисията "Антикорупция" проверява финансовия министър Владислав Горанов за конфликт на интереси, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.
Още по темата

Той уточни, че резултатите от това новооборазувано производство, което е заради декларираното от самия Горанов - че от 2012 година безвъзмездно живее в апартамент, предоставен от неговия кръстник, е важно за това как ще се развие проверката, която започна по същия повод самата прокуратура.

Самият Горанов смята, че в случая няма конфликт на интереси, защото никога фирми, свързани с кръстника му Иван Сариев, не са получавали обществени поръчки и субсидии. Въпреки това беше образувана проверка.

"Производството на Комисията има отношение и връзка с проверката на Прокуратурата. При всички случаи резултатът от това производство ще окаже влияние в решенията на Прокуратурата. Вярвам, че забавяне по производството от страна на Комисията няма да има, следователно и от наша страна няма да има", посочи още главният прокурор.

На въпрос дали прокуратурата отново ще атакува освобождаването от ареста на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров Цацаров първоначално каза, че това ще решат наблюдаващите прокурори, а след това – че по-вероятно е да има такъв протест.

За 48-часовите тайни арести, които бяха допуснати със законодателни промени и на които президентът наложи вето, Цацаров коментира, че това вето трябва да бъде използвано, за да бъдат прецизирани текстовете.

Той е категоричен, че трябва да бъде уточнено в закона, че извън съобщаването за тези задържания, не могат да бъдат изключвани категориите най-близки роднини.

Според главния прокурор не трябва да се бърза с антикорупционния закон и трябва да има обществено обсъждане.

Сотир Цацаров смята, че правомощията, които комисията "Антикорупция" притежава по закон, са й достатъчни, за да върши пълноценно работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе що не млъкнете?
24
0
 
36
 
! Отговори
Не сме наивници преди 5 години
КПКОНПИ ще проверява мин.Горанов, т.е. все едно Цветанов, който предложи и осигури избирането на Пл.Георгиев! Божее, тези хора подиграват ли се с нас или ни смятат за балъци? Та нали именно тази институция е железният юмрук на ГЕРБ за разправа с инакомислещите и противниците на управляващите!
23
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква комисия "антикорупция" спец "Прокуратура" няма ли, оная кметицата девет месеца я държат под арест без присъда, защото "май" взела подкуп, а тоя тарльо?
22
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно ще плачат и Малкият, и Кръстникът, и г-н Имитацията на прокурор!
21
2
 
43
 
! Отговори
Истината преди 5 години
БСП и ДПС и извънземните са виновни, горанов е невинен. цацата е "справедлив" прокурор.
20
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимка като видиш Банев направо си заслужава да приватизира с джобни пари!
19
0
 
43
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Ами момченцето е гладно бе хора ,влезте му в положението !С тая министерска заплата за къде е!? То се е отъркало около големите парици и му се е усладило .
18
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Горанов като го видиш на снимка ще си кажеш егати и смoтаняка пък гледай какви схеми върти и краде ли краде от всякъде, даже не си плаща и жилищно-комуналните разходи. Голям далавераджия, ГЕРБ е като магнит за такива корумпета.
17
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм че тоя шашкънин Горанов не е плащал нито тока нито водата нито за чистачката на входа, просто 7 години гостува на Кръстникът.
16
0
 
49
 
! Отговори
Пловдив преди 5 години
Интересно, как ще оправдаят финансовото министърче?
15
0
 
58
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Да Ви кажа ли резултата от проверката ? НЕВИНЕН !!!
14
0
 
40
 
! Отговори
зидаро -мазач 33 ра- преди 5 години
зряд..... на тези с проверка майсторлъка не можеш да им вземеш те са по високите скелета най-отгоре зидат та зидат и са майстори не са чираци --не можеш да кажеш на майстора как да реди тухлите той си знае работата ,някой тухла и да падне отгоре и да се счупи.... тухли има колко искаш работата пак ще стане ..
13
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две от лицата на Мафията.Съд и затвор.
12
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е че Горанов нарича въпросното лице предоставило лукс апартамента "кръстник на децата ми" което предполага че то дори не е свидетел на брака му тогава просто щеше да бъде "кума ми". Нещата започват да придобиват сюжет на продължението на филма "Кръстникът".
11
0
 
63
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Тоя Горанов смърди на корупция отвсякъде , но то и партия Герб не пада по-долу.!
10
0
 
48
 
! Отговори
Каракочев преди 5 години
А бе, само ще си губят времето да проверяват. То и с просто око се вижда, че няма конфликт на интереси.
9
0
 
50
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Добре че е Горанов да...съшие един държавен бюджет.Да си живее човека в квартал Изток в затворения комплекс и аз бих му дал вилата на Малдивите...безвъзмездно за лятото...заслужава.Да ми се обади в Кривунделово.
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До некой - ей само да ни маже министъро - ше станем най проспериращата нация на света! Ама си тре човеко, за себе си само иска да му е добре...
7
20
 
35
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Ше фанете на Горанов, опинците....!Весела. Коледа ***.... Хахахаааа
6
0
 
58
 
! Отговори
некой преди 5 години
А на мен ми е по интересно министърчето да обясни как със заплата 2000 (две хиляди) лева е взел кредит от ДСК за 350 000! Всеки български гражданин би желал да знае как да може и той. А и също да обясни как с тази заплата 2000 на месец е успял да върне кредита за една година! Пак си мисля че всеки български гражданин (все едно за кого гласува) би искал да знае и може да го направи! Е нека ни каже, а?