"Антикорупция" поде казуса с дома на Горанов

Резултатът щял да повлияе на решението на прокуратурата
Обновена: 20 дек 2018 15:20 | 20 дек 2018 15:07, Камелия Цветанова
30

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виж други галерии »
Комисията "Антикорупция" проверява финансовия министър Владислав Горанов за конфликт на интереси, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.
Още по темата

Той уточни, че резултатите от това новооборазувано производство, което е заради декларираното от самия Горанов - че от 2012 година безвъзмездно живее в апартамент, предоставен от неговия кръстник, е важно за това как ще се развие проверката, която започна по същия повод самата прокуратура.

Самият Горанов смята, че в случая няма конфликт на интереси, защото никога фирми, свързани с кръстника му Иван Сариев, не са получавали обществени поръчки и субсидии. Въпреки това беше образувана проверка.

"Производството на Комисията има отношение и връзка с проверката на Прокуратурата. При всички случаи резултатът от това производство ще окаже влияние в решенията на Прокуратурата. Вярвам, че забавяне по производството от страна на Комисията няма да има, следователно и от наша страна няма да има", посочи още главният прокурор.

На въпрос дали прокуратурата отново ще атакува освобождаването от ареста на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров Цацаров първоначално каза, че това ще решат наблюдаващите прокурори, а след това – че по-вероятно е да има такъв протест.

За 48-часовите тайни арести, които бяха допуснати със законодателни промени и на които президентът наложи вето, Цацаров коментира, че това вето трябва да бъде използвано, за да бъдат прецизирани текстовете.

Той е категоричен, че трябва да бъде уточнено в закона, че извън съобщаването за тези задържания, не могат да бъдат изключвани категориите най-близки роднини.

Според главния прокурор не трябва да се бърза с антикорупционния закон и трябва да има обществено обсъждане.

Сотир Цацаров смята, че правомощията, които комисията "Антикорупция" притежава по закон, са й достатъчни, за да върши пълноценно работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе що не млъкнете?
24
0
 
36
 
! Отговори
Не сме наивници преди 5 години
КПКОНПИ ще проверява мин.Горанов, т.е. все едно Цветанов, който предложи и осигури избирането на Пл.Георгиев! Божее, тези хора подиграват ли се с нас или ни смятат за балъци? Та нали именно тази институция е железният юмрук на ГЕРБ за разправа с инакомислещите и противниците на управляващите!
23
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква комисия "антикорупция" спец "Прокуратура" няма ли, оная кметицата девет месеца я държат под арест без присъда, защото "май" взела подкуп, а тоя тарльо?
22
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно ще плачат и Малкият, и Кръстникът, и г-н Имитацията на прокурор!
21
2
 
43
 
! Отговори
Истината преди 5 години
БСП и ДПС и извънземните са виновни, горанов е невинен. цацата е "справедлив" прокурор.
20
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимка като видиш Банев направо си заслужава да приватизира с джобни пари!
19
0
 
43
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Ами момченцето е гладно бе хора ,влезте му в положението !С тая министерска заплата за къде е!? То се е отъркало около големите парици и му се е усладило .
18
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Горанов като го видиш на снимка ще си кажеш егати и смoтаняка пък гледай какви схеми върти и краде ли краде от всякъде, даже не си плаща и жилищно-комуналните разходи. Голям далавераджия, ГЕРБ е като магнит за такива корумпета.
17
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм че тоя шашкънин Горанов не е плащал нито тока нито водата нито за чистачката на входа, просто 7 години гостува на Кръстникът.
16
0
 
49
 
! Отговори
Пловдив преди 5 години
Интересно, как ще оправдаят финансовото министърче?
15
0
 
58
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Да Ви кажа ли резултата от проверката ? НЕВИНЕН !!!
14
0
 
40
 
! Отговори
зидаро -мазач 33 ра- преди 5 години
зряд..... на тези с проверка майсторлъка не можеш да им вземеш те са по високите скелета най-отгоре зидат та зидат и са майстори не са чираци --не можеш да кажеш на майстора как да реди тухлите той си знае работата ,някой тухла и да падне отгоре и да се счупи.... тухли има колко искаш работата пак ще стане ..
13
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две от лицата на Мафията.Съд и затвор.
12
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е че Горанов нарича въпросното лице предоставило лукс апартамента "кръстник на децата ми" което предполага че то дори не е свидетел на брака му тогава просто щеше да бъде "кума ми". Нещата започват да придобиват сюжет на продължението на филма "Кръстникът".
11
0
 
63
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Тоя Горанов смърди на корупция отвсякъде , но то и партия Герб не пада по-долу.!
10
0
 
48
 
! Отговори
Каракочев преди 5 години
А бе, само ще си губят времето да проверяват. То и с просто око се вижда, че няма конфликт на интереси.
9
0
 
50
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Добре че е Горанов да...съшие един държавен бюджет.Да си живее човека в квартал Изток в затворения комплекс и аз бих му дал вилата на Малдивите...безвъзмездно за лятото...заслужава.Да ми се обади в Кривунделово.
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До некой - ей само да ни маже министъро - ше станем най проспериращата нация на света! Ама си тре човеко, за себе си само иска да му е добре...
7
20
 
35
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Ше фанете на Горанов, опинците....!Весела. Коледа ***.... Хахахаааа
6
0
 
58
 
! Отговори
некой преди 5 години
А на мен ми е по интересно министърчето да обясни как със заплата 2000 (две хиляди) лева е взел кредит от ДСК за 350 000! Всеки български гражданин би желал да знае как да може и той. А и също да обясни как с тази заплата 2000 на месец е успял да върне кредита за една година! Пак си мисля че всеки български гражданин (все едно за кого гласува) би искал да знае и може да го направи! Е нека ни каже, а?