Близките на убит колоездач... В търсене на справедливост

Те искат по-строги наказания за пияните шофьори на пътя
20 дек 2018 22:02,
8

Бургаският окръжен съд даде ход на делото за прегазения от пиян шофьор колоездач Евелин Дуков от Царево.

Близки на 33-годишния мъж се събраха на мирен протест пред Съдебната палата в града с искане за по-тежки наказания на пияни и дрогирани шофьори.

Обвиненият за убийството 60-годишният Владимир Колев от София е карал колата с  2,7 промила алкохол.

След като блъска колоездача на изхода на Приморско, той бяга и е задържан по-късно, припомня Bulgaria ON AIR.

По време на досъдебното производство той е освободен от ареста и пуснат срещу подписка. Съдът отказа да промени днес мярката му със задържане под стража и постанови "домашен арест".

Владимир Колев отказва да се признае за виновен и твърди, че не е бил зад волана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Peter преди 5 години
Напишете името на съдията - достоен човек, браво !!!
6
2
 
3
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Жаждата за отмъщение на близките на загиналия не е справедливост. Те искат отмъщение, аз искам да не се случват такива неща по пътищата, а това става по един-единствен начин - когато шофьорите са убедени, че ако извършат нарушение, то неизбежно ще бъдат наказани за него, като размера на наказанието е несъществен. Така е в нормалните държаи, но ... в България искат все по-строги наказания и нарушенията, катастрофите, ранените и загиналите се увеличават заради това.
5
1
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Едно време, още докато си живеех в Пловдив не слизах от колелото. Но пък и Пловдив е доста по-малък от София. Но откак се появиха пияните джигити из цяла България реших да не рискувам и го продадох. Иначе ми беше много от полза - ходил съм с него дори на бар, в центъра. Завързвах си го някъде близо до бара, на сигурно място и като излизахме отвън на въздух и да пушим си порках водка, която си сипвах в шишето за водата :))) Ех, какво яки младежки години бяха....
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4В момента наказанието в ЮК за причиняване на смърт под въздействието на алкохол е 14 години без право на обжалване и неограничена глоба. Още, след излежаване на присъдата трябва да минат 2 години за да се явиш наново на цялостен изпит за книжка като застраховката ще ти е винаги 60% по висока. ДД (дринк-драйвинг) остава за цял живот в досието. Също така, присъдата за убийство води до така наречения ЪНСПЕНT тип престъпление което остава до края на живота.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е задължително наказанията да са по-строги, важното е да са неизбежни. Всички *** за волана да знаят, че стане ли нещо, почти сигурно е че влиза в затвора. това се нарича превенция. В момента всички *** знаят, че стане ли нещо, почти сигурно ще се измъкнат. И затова си трепят хора без да им мигне окото. Точките в талона трябва да са по-малко, точките които се взимат при нарушение да се удвоят, глобите - сегашните по десет. Като нема 10 точки в талона да му вземат - 10 дни затвор
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинското българско родолюбие се среща най вече зад волана!
1
11
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Първо, ако наистина не е бил зад волана? По-строго наказание ли му се полага?Второ, принципно по-строгите наказания са вредни и това, което искат близките на загиналия за по-строги наказания, не може да доведе до нещо по-добро, а ще доведе до повече нарушения. Това го гледаме вече 29 години. Толкова ли не разбараха, че никъде по света огромните наказания не са спряли нарушителите, та искат да има още нарушения и загинали, за да се радват, какви огромни наказания се налагат заради загиналите.