Спецпрокуратура поиска: Иванчева да остане в ареста

Има реална опасност да се извърши ново престъпление
Обновена: 20 дек 2018 18:29 | 20 дек 2018 16:37, Павел Гълъбов
83
Спецпрокуратура поиска: Иванчева да остане в ареста
Снимка: архив "Булфото"

Специализираната прокуратура поиска от Апелативния специализиран наказателен съд да отмени определението на първоинстанционния съд от 19 декември, с което мярката за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бе изменена от задържане под стража в домашен арест (с отложено изпълнение до 12 часа на 22 декември 2018 г.), това съобщиха от Спецпрокуратурата.

Още по темата

Според прокуратурата към настоящия момент по делото са налице всички изискуеми от закона предпоставки за продължаване на мярките за неотклонение задържане под стража на подсъдимите.

Липсва промяна в обстоятелствата, налагащи ревизия на мерките, в хода на съдебното следствие не е разколебано и обоснованото предположение, че именно те са извършили престъплението, за което са обвинени.

"В същото време продължава да е налице реална опасност подсъдимите да извършат ново престъпление, като се има предвид характерът на повдигнатите обвинения, длъжностното им качество при извършване на престъплението, високата обществена опасност на деянието, начинът на извършване и размерът на получения подкуп", настояват от прокуратурата.

Продължителността на задържането на подсъдимите до момента е в рамките на разумния срок според изискванията на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
1
 
! Отговори
брей преди 2 години
като чета колко хора защитават престъпничките се чудя в какъв свят живеем. Явно на преобладаващи престъпници! Друго обяснение НЯМА! Направо са смешни коментариите с дъх на политика от страна на червено/тъмносините.Я, се обединете направо, какво чакате?
64
0
 
3
 
! Отговори
КПКОНПИ преди 2 години
До ?!?Четох вчерашния брой на Сега. Петрова са я разпитвали в Националното следствие служителите на КОНПИ Несторов и Бонев и бившия агент на ДАНС Д.Денев. Тези хора сякаш майка не ги е раждала. Все едно, че се е претворила Агенцията на Н.Гешев. Затова СпП упорито не иска три пъти да пусне от ареста двете жени - ще се разчуе в пресата за "съветванията" от хора на Пл.Георгиев и как се процедира от тях за даване на признания. И затова Пл.Г. настояваше неговата служба да има право да арестува.
63
0
 
2
 
! Отговори
Прокуратурата преди 2 години
До БАБА КУНАТя по принцип трябваше да бъде в правителството. Така е било от дълго време - от създаването на Третото българско царство, през социализма, та до ***-демокрацията. Те и без това си припкат след правителството, включително и сега. Иначе щяхме ли да знаем за Филчев, Б.Велчев и Цацаров? или за Гешев и свитата около него, която върти специализираните съдилища на пръста си! Или за Ушев и Пл.Георгиев? Б.Б. и сега държи прокурорите в юмрука си и ги използва като сопа срещу противниците
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И преди и сега, ще се намери по един Гешев, с името на който не свързваме доброто! Да не са рода с онзи, преди 9-ти?
61
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Ценко Чоков е Ангел, тия са закоравели престъпнички с власт да гният в ареста. Браво на прокуратура!
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което властите демонстрират с този незначителен случай, не е право, Демонстрира се сила, инат, и грандомания. Просто настройват народа срещу себе си. Народа видя какво има да му се случва, и е потресен и разколебан.
59
4
 
9
 
! Отговори
334 преди 2 години
Те знаят, че не са прави. И ни казват: "Да, така е, ще преследваме всеки, който е против нас. А вие си пишете, говорете си, нали има свобода на словото". А Гешев е не само некадърен, но и отмъстителен. А другото момче, Ивайло Иванов, го надпимана по тъпота и ограниченост. Никога не сме били така тотално смачкани от власт, полиция, "правосъдие", медии...
58
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМисля, че не става въпрос за обществена опасност, а за нагла демонстрация на това, че така могат да процедират с всеки, кото се противи на властта. Това са прокурори начело с шеф завършил Висшата милиционерска школа, т.е. с милиционерска закваска. Тяхното кредо е ". Или с мен, или ще те смачкам!" А на председателя на Апелативния спецсъд фамилията му е УШЕВ. Други въпроси?
57
6
 
24
 
! Отговори
мак преди 2 години
Тя вече не кметува, какво престъпление може да извърши, кого ще рекетира? Трябва обаче да бъде смачкана и унижена, в същото време един индивид от Галиче, с по-големи престъпления, си живее живота.
56
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54Глупав и нахален не те правят престъпник. Казусът е за 500К евро подкуп, не за детски площадки. Ваклин можеше да се оплаче, че му бавят документите, и искат от него детски площадки, а не става съучастник в престъпление и лъжец. Друго е чудно. Не е за вярване, че все още има хора, които вярват, че тези женици са престъпнички. Срам!!
55
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така и не разбрах защо бяха тези вериги по краката на 50 кг жени,защо бяха преградните стъкла и вързаните ръце зад тях,какво се очакваше ,че ще направят,кой се страхуваше от тях.Въпросът е от кого са поръчани тези мерки-строителната мафия или управляващата партия,или пък са свързани двете.Това беше явна демонстрация на сила за пред хората,само не ми стана ясно,кого точно искат да уплашат,явно се страхуват от него.
54
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудното е че още има хора дето вярват в тяхната невинност. Не знам какво ви е виновен строителя, но само искам да припомня, че месеци преди това по-голямата част от поддръжниците й се отказаха от нея точно поради съмнения за корупционни практики и тогава пак зелените наскачахте, че били купени от строителната мафия. От няколкото ми срещи с нея мога да заявя, че това е един от най-глупавите и нахални хора които съм срещал.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43Оправдаха го! Ччист като сълза....
52
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
две жени,подведени да направят или натопени,че са направили нещо,вече толкова месеци са унижавани както никой друг престъпник в държавата.Пада ми в очите това правосъдие непрекъснато,с какво са обществено опасни и какво биха могли да направят навън,вече нямат власт в ръцете,не участват в престъпни групировки,не са проявени криминално.Продължаващото насилие над тях предизвиква хората да застанат на тяхна страна,защото не отговаря на тежестта на престъплението.Кой ги е нарочил и на какво пречат
51
5
 
24
 
! Отговори
иво преди 2 години
Прокуратурата доказа, че е поръчкова бухалка на властта. Докато Чоков обикаля кръчмите , а е уж под домашен арест, неудобните-Иванчева и заместничката й търкат наровете....Ама нали сме овчи народ и си траем....
50
5
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 2 години
ВЕЧЕ НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА Е НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МАФИЯТА ГЕРБ !!!
49
3
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Тая съчинена прокуратура се оказа наказателна бригада на бай и компания.. А, в компанията влиза всякакъв бизнес, който може да извади капитал..
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е от народа и за народа. Ето защо си заслужава и строителната мафия, и престъпната спец прокуратура, и невинно арестуваните, и престъпниците на свобода. Изобщо какъвто е народа - такава е държавата и действителността в държавата. Хората правят всичко - такива каквито са, или поне каквито са повечето.
47
3
 
11
 
! Отговори
Циркутев преди 2 години
Брейй, че тази била от строителната мафия! Щяла да извърши ново престъление...
46
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да е урок за всеки следващ кмет... искаш да спреш строителната мафия? Искаш да спреш презастрояването в столицата.. да, да.. ама НЕ!