Адвокат на Чоков: Клиентът ми е под натиск, ежедневно!

Защитникът му не е изненадан от съда, който го върне в ареста
Обновена: 21 дек 2018 10:33 | 21 дек 2018 10:15,
41

Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков отново попадна във фокуса на общественото внимание, след като беше сниман да вечеря в столично заведение, докато е с мярка "домашен арест".

Заради нарушаване на мярката му за неотклонение съдът постанови връщането му ареста. Мотивите на магистратите са свързани с това, че разрешението на Чоков да отиде на зъболекар на 17 декември е било само за там, а не му е било разрешено да се среща с приятели и да ходи в ресторант.

Според съда щом бившият кмет на Галиче е можел да чака 20 минути такси и то навън, следователно здравословното му състояние се е подобрило.

Съдът напомни обаче, че мярката "домашен арест" има за цел да ограничи свободното предвижване и срещи на обвиняеми, а решението да остави Ценко Чоков в ареста е окончателно.

Още по темата

Адвокат Иво Найденов, който е един от защитниците му, каза пред Bulgaria ON AIR, че разрешението на Чоков да излезе от дома си в определен ден, не е обвързано с определени часове или точен маршрут.

"Това, че той е отишъл да си купи храна и да се прибере вкъщи е друг момент, моментът, в който много пъти съм поставял този въпрос, защо не се въведоха вече толкова време прословутите гривни?", попита той.

Според адвокат Найденов с тези устройства ще се реши проблемът с Ценко Чоков и всички останали с мярка "домашен арест".

"Има жилище в София и съдът определи той да е в това жилище, само че той е там сам. Ако напусне и отиде до съседния магазин, той е нарушил домашния арест", добави още защитникът.

Според адвоката при посещението си на ресторанта, от където бяха снимките на Ценко Чоков, бившият кмет на село Галиче е поръчал храна за вкъщи, а самият Чоков е излизал от дома си само с разрешение на съда 7 или 8 пъти и то, за да ходи на прегледи при различни медицински специалисти.

"Аз съм с много сериозни съмнения, че съдебният състав ще посмее да промени мярката му за неотклонение. За мен и колегите защитници на Ценко Чоков тази мярка е абсолютно неясно защо трябва да продължава, в крайна сметка с какво той ще попречи на хода на делото", коментира още адв. Иво Найденов.

Той каза също, че не е бил изненадан от решението на съда да върне Чоков в ареста, защото според него то е плод на медиен натиск през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едните ги сготвят щото не взимат подкупи ,други защото взимат повече и не делят ...абе не е лесно да си капи ди тути капи !
32
3
 
5
 
! Отговори
76 преди 5 години
До АнонименИванчева е невинна, колкото е невинен и Чоков. Алчни, крадливи и нагли твари....
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тая власт, горкия инвалид, трябва да се вдигнем и да защитим тая невинна душа. Тоя да го утрепеш ще му е малко. То и фамилията са му същите ***.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Репресиран
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали за лъжисведетелство се лежи в затвора.този Адвокат лъже като разпран.
28
2
 
17
 
! Отговори
Темида преди 5 години
Все ми се иска да попитам подобни адвокати спят ли спокойно, защитаващи доказани престъпници?
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние така, но не сме толко популярни в тези среди.
26
2
 
17
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Мястото му е в затвора,там "натиска"ще му е много по-приятен!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали виждаш че само двамата си пишем
24
3
 
20
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Освен това на Чоков трябва да му отнемат имущество за над 1 милион, защото той такива данъци не е плащал, както и парите от банковите му сметки. Там има над 2 милиона и половина. Отделно злата, бижута - всичко това е крадено или от ЕС, или от държавата, или от съгражданите му.
23
2
 
20
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Беше пределно ясно, че Чоков си е платил, за да го извадят от затвора. С изпълненията с носилките и патериците трябваше да му лепнат допълнително обвинение за подвеждане на съда, както и на лекарите, изготвили експертизите. А на тях трябваше да им отнемат доживот лекарските им лицензи или каквото е там.
22
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше кмет слушко - послушко на властващите ще ше да е един безличен кмет като хилядите. Такъв кмет който уважава земеделските производителите го мъчат с удари зад гърба. Такава ние управията
21
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
Хахаха това няква шега ли е..Може ли човек,които по принцип трябва да е под домашен арест да бъде под датиск!?!?
20
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ценко Чоков само като производител където има възможността да храни стотина хора и животни му стига. За каква заплата говори един б. О к лу.к под мен. Дори да не е кмет държавата е длъжна да го подпомага безвъзмездно . Така е в ЕС. НЕ ДЪРЖАВАТА ДА ГО ТОРМОЗИ. Не сме в тоталитаризма.
19
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да се нахрани човек откога стана престъпление?
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е,че много хора са притискани или сготвени,без или със основание.Иванчева има късмет,че случая стана публичен,иначе не се знае как щеше да свърши,щом и адвокатката и заплашват.
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до4. Абе ти на колко си години. Чоков е производител земеделец за каква заплата говориш.Знаеш ли че човек със земя в ЕС е на уважение. България е точно в ЕС. от декет години.
16
3
 
22
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
доказателство е че тези хора не зачитат закона и правлата а ги тълкуват така както е угодно за тях,прави впечатление наглостта на чоков и очебийната му лъжа едва ли е ходил на зъболекар на първо място,пълен артист от най безкрупулните,именно поради това е стигнал до тук защото всичките му действия са били постигане на цели чрез погазване на закони,сега в килията няма да се чуства самотен
15
3
 
17
 
! Отговори
Точно така ! преди 5 години
На снимката го натискаме да яде пържоли и да пие вино.
14
2
 
18
 
! Отговори
Мила преди 5 години
Господин "журналист", не се пише прЕдвижване, а прИдвижване. Тези неща се учат в началното училище!? Не се излагай, по добре си намери друга работа, в която не се налага да пишеш, напр. мияч на чинии.