Джамбазки настоя: "Паспорт гейт" – дело на ДПС!

"ДАБЧ не издава паспорти, а удостоверение, което се проверява"
Обновена: 24 дек 2018 10:39 | 24 дек 2018 10:37,
67

Пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки бе категоричен, че скандалът с ДАБЧ е бил удар на Движението за права и свободи.

"Те непрестанно се опитват да ерозират общественото доверие. Трябва да е ясно, че ДАБЧ не издава документи и паспорти. Агенцията издава удостоверение, което след това подлежи на проверки от редица институции и ако някой подаде фалшиви документи, то няма как те да останат незабелязани", отсече той.

Още по темата

По думите му неуспех на правителството през 2018-а е бил именно скандалът в Държавната агенция за българите в чужбина, тъй като страната ни допуснала да стане за смях.

"За успехи не мисля, че е редно да се говори, тъй като голяма част от българските граждани все още не виждат живота си като задоволителен. Затова е по-добре да се наблегне върху това, което трябва да се прави занапред", коментира Джамбазки.

Припомняме ви, че ДАБЧ се забърка в най-големия скандал, откакто започна да раздава удостоверенията за български произход на хората, които кандидатстват за гражданство.

Нейният шеф Петър Харалампиев бе арестуван в края на октомври като лидер на организирана престъпна група, занимаваща се с вземане на подкупи и други престъпления. Той бе обвинен за подкуп от 5000 евро и още пет случая, в които е упражнил търговия с влияние срещу сумите от по 350 евро на човек.

Според разследващите парите са взимани главно за издаване на удостоверения за български произход на чужденци, които искат да вземат български паспорт.

По-късно пък в банкова касета на името на отстранения главен секретар на ДАБЧ Красимир Томов бе открита голяма сума пари в различни валути, чиято обща стойност надхвърля 427 000 лева. Томов също бе задържан за постоянно в ареста заедно с Петър Харалампиев и още двама души от предполагаемата организирана престъпна група.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
А къде е ПОТОМСТВЕНОТО ЧЕНГЕ?Чернокачанов.
54
1
 
1
 
! Отговори
ДПС преди 5 години
От статията разбирам, че ДПС са правителство в сянка. Те са мафия, която обучава всички политици как да правят престъпления и как добре да манипулират. А самите изпълнители на престъпленията даже не разбират, че са направили нещо лошо. Аз съм сигурен, че прокуратурата, съдебната власт и полицията и те са от ДПС. Затова лидера на ДПС, каза че те са патриотите. Много ми е жал за Джамбас ки, Каракачанов, Симеонов и Борисов, понеже те даже не знаят че е лошо да взимаш пари от бедните, да краде....
53
1
 
7
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Когато участваш в правителство на крадци ти също ставаш крадец и мошеник!
52
5
 
24
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Ей този Ангел се взе на бая сериозно.А бе най - добре ще е да намери някое дълбоко у ,,Искъро,, и да спре да ни занимава с неговите тъпизми.Иначе се репчи по медии и го вади ,,голям,,.
51
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС са виновни, щото назначиха Каракачанов, а пък той като благодарност връчи на Доган почетния знак на ВМРО...Снимки от архива в Гугъл...ДС истории...
50
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хааа хахаха на джамбазите от ВМРО човека им излезна продажник, а сега ДПС били виновни хааа хахахах! Като сгафят някъде с далаверите и както винаги ДПС им е най-удобна да хвърлят вината! Точно вашия човек продаваше паспорти господин Джамбазки, а не на ДПС!
49
2
 
26
 
! Отговори
гост6 преди 5 години
Щом са открити хиляди левове с недоказан произход ,значи ДПС си е свършило добре работата,а ако не се беше разшумяло,тогава какво щеше да стане...?!Сигурно другарите от агенцията щеше да са МИЛИАРДЕРИ,а може би вече са!
48
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, така беше - държанките на ДейПеСе бяха най-активните манипулиращи с фалшиви податки за имитирането на скандал и търсене на виновни там където не са.
47
3
 
11
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
БСП са виновни!
46
3
 
22
 
! Отговори
Француза преди 5 години
Хей бандюги като не знайте да крадете защо се захващаш ***.Какво надава вой Джамбазки отрязаха му една гърда от където смучеше.Всички са *** и престъпници не виждат че ПЕНСИОНЕРИТЕ УМИРАТ от ГЛАД със 200 лева пенсияВсички депутати и министри на съд и във затвора след това на въжето.Със отнемане цялото имущество дори и на внуците им.Дай Боже чуй молбата ми
45
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
джамбазки и каракачана на съд за корупция, стига са позорили България, давали са паспорти на албанци и шиптари а не на македонци, мръсни предатели
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе всички сте един дол дренки
43
3
 
22
 
! Отговори
Росен преди 5 години
Разбира се , че паспортгейт е дело на ДПС. Те наложиха на Каракачанов да назначи председателя на агенцията , те наредиха на човека да взима пари за издаване на удостоверения, и те наредиха на органите да разкрият тази далавера. Благодарим на г-н Джамбазки , че ни отвори очите за връзката между тях и ДПС и че ДПС има влияе върху назначенията направени от тях.
42
6
 
28
 
! Отговори
ВМОРО истински преди 5 години
Джамбазки идва от крадец на *** !Тоя път мантрите ви с ДПС няма да хванат дикиш !Анадънмо ?!
41
5
 
22
 
! Отговори
ГЕЙБераст-помияр преди 5 години
Крадливите ПРЕСТЪПНИЦИ от ОП /Обединени Патерици/, начело с Краси Тескерето продадоха и предадоха своите избиратели!!!! Никога повече няма да влязат в парламента, а Джамбазкия *** да си търси работа в ДАЧБ след изборита!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!
40
0
 
18
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Държава-гейт, всичко е един голям цирк, последни в цяла Европа по всичко и ден не може да мине без да излезе на яве нова игра, нова мафия, ново присвояване а народа си спи зимен сън
39
5
 
16
 
! Отговори
Дамбаза и Гаваза преди 5 години
ДПС ни карат да крадем ,Албена Вулева е техен човек и ни прави черни магии за далавери и кражби.Поп Саръев за 50 000 Евра дори не можа да развали магията....
38
3
 
3
 
! Отговори
777SS преди 5 години
To 36....Sujalyavam...nikoga ne sum uchil bulgarska gramatika..Roden sum v Grenoble/FR..
37
0
 
22
 
! Отговори
Детройт преди 5 години
Че продават паспорти добре ,но каналите за трафик на бежанци са ми в повече....САЩ ще махнат визите ама друг път.....
36
1
 
12
 
! Отговори
hmmm преди 5 години
Стига с това "трябва", кажи какво си направил вече!