Иванчева пара не помирисвала: Подхвърлени са!

"Никога не съм искала пари от Ваклин, дари за площадка"
24 дек 2018 09:23, Златко Желев
116
Иванчева пара не помирисвала: Подхвърлени са!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Пусната под домашен арест бивша кметица на столичния квартал "Младост" обяви, че вкъщи се чувства невероятно, дори вълшебно.

Знаете, че Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха под стража от 17 април, когато бяха арестувани при показен 5-часов арест на централен столичен булевард, но преди два дни се прибраха по домовете си под "домашен арест".

Още по темата

Иванчева бе обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат разрешението му за строеж в квартала, а Петрова е сочена за помагач на бившата кметица.

"За нас има няколко версии, които ще се изложат в съдебна фаза. Към 14:00 часа разбрах за парите, когато следствия отдел ги показаха на капака на колата. Това е пълна постановка. Тези пари са подхвърлени. Никога не съм ги виждала, никога не съм пипала 56 хил. евро", настоя Иванчева пред bTV.

"Никога не съм искала пари от Ваклин, единствено сме разговаряли за различни обекти в квартала. Ваклин дори не съм го виждала, освен на 15 април, когато ми се каза, че ще дойде инвеститор, който ще дари площадка. Говорихме за зелени системи, съвсем сериозни разговори се водеха. Никога не сме искали да ни се превеждат пари. Той самият каза, че иска да дари площадка", допълни тя.

Десислава Иванчева настоя, че не е богата, има апартамент наследство, както и вила в Етрополе, и една кола.

"Никога не съм била фризьорка", заключи екс кметицата на "Младост".

 


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
5
 
! Отговори
Само ти отговорям преди 1 година
Защото пречеше на едни червени боклучета, сега бизнесмени и строители, да засерат всичко.
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СА НА СВОБОДА И СЕ ПРАВЯТ НА МЪЖКАРИ, БИЗНЕСМЕНИ И ПОЛИТИЦИ,НО КАТО ГИ АРЕСТУВАТ СЛЕД СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГИ ВИДИМЕ ЩО ЗА МЪЖКАРИ ЩЕ СА
95
0
 
0
 
! Отговори
грамотност преди 1 година
До !
Множествено число се пише КОИТО а не КОЙТО
94
16
 
6
 
! Отговори
твърдо НЕ преди 1 година
Не и вярвам.
Тя пряко или косвено е виновна за условията в затвора от който реве. Нали държавата чрез чиновниците си ги организира и стопанисва такива заведения, тя също е държавен чиновник. Тя и такива като нея са отговорни. Аз не и вярвам, не твърдя че е възтържествувала справедливостта, но е факт, че такива като нея благоденствуват докато са на власт, но в момента в който нещо за тях се обърка, стават мъченици. Болни стават, дискриминирани. Не виждам голяма разлика между нея и Чоков например
93
13
 
9
 
! Отговори
ArmagedonE преди 1 година
всеки облечен с власт, когато поиска нещо за да си свърши работата си е корупция. Дали е детска площадка, кутия с бонбони и уиски или каквото и да е, се нарича корупция. Така че тия двете са си признали, че са корумпирани. Тролската ви защита е изключително плоска и само отблъсква хората.
Тази я хванаха с ръце в меда и сега ще си носи последствията.
92
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милостив народ... а се оплакват от съдиите. На калъп я хванаха и пак народа не вярва щото нали държавата я хвана. Ако беше някое непео я хванало да е в затвора вече осъдена.
91
14
 
11
 
! Отговори
Armagedon преди 1 година
След като не е на лице лично облагодетелстване за каква корупция става дума.След като няма доказателства за наличието на големи суми в личните им сметки за каква схема за лично облагодетелстване се говори.Без причина да има арест на получавашия без да е задържан и даващия;независимо от причината;си е постановко по сценарий.То така всеки един неудобен може да бъде сготвен;както предполагам е и в случая.А когато даряването или даването е за обществена а не за лична полза;що за престъпление е .
90
1
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Ей Наблюдател и това ще стане, стига Кърджилката да не му засече автомата.
89
13
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Както се е спретнала тая с широката усмивса и с тоя букет, ще кажеш че участва в изписването на бебе от болницата.
88
19
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Защо на обикновените хора никой не подхвърля пари, ами ги карат да хвърлят през терасите, г-жо Иванчева?
87
1
 
6
 
! Отговори
! преди 1 година
Практика е на всички общини да си искат пари за детски площадки. За тази цел се води публичен регистър на даренията към всяка една община с всеки дарител сумата. Много е неприятно като ти кажат, че трябва да направиш дарение, защото в някои от случаите ти задържат документите, а много често седмица, две закъснение, водят до по-големи щети от стойността на дарението
Регистъра е публичен, но все пак това са извънбюджетни пари, който никой не контролира.Тази практика беше въведена след 2009 година
86
1
 
23
 
! Отговори
Даола преди 1 година
Любопитно е какво строи Ваклин сега? А също и какви са неговите показания.
85
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази престъпница съвсем на будали иска да ни направи. Кой е луд и търси срещи за да дарява доброволно?

С нейния акъл ще си изгние в Сливенския
84
15
 
8
 
! Отговори
ZUZPA преди 1 година
Дарение , а? Кой ли ти вярва на тебе. Преди 1 месец хванаха един НАПаджия и той с дарение от 15000.
83
0
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 година
Харесва ли ви да ви изнудват ЧЕЗ, Теленор, А1,Топлофикация,ЧСИ ? Не,нали ? Е в такава държава живеем !!!
82
0
 
7
 
! Отговори
jw,'rkДа преди 1 година
До ?!
Да нормално в България ниски пенси и заплати. Високи цени на стоките както в Германия. Това се разбира от коментарите на политици, синдикалисти и управляващи. За всичко това е виновен избирателя
81
3
 
11
 
! Отговори
Юристът преди 1 година
Какво друго може да се очаква от мутрата-бодигард на Тодор Живков, освен смазване на политическите опоненти чрез милиционерски методи и монтирани съдебни процеси!? Както едно време *** се разправиха с д-р Г. М. Димитров, изкарвайки го шпионин.
80
14
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Иванчева пара не помирисвала:Ходи пеша гола и боса гладна и жадна
79
0
 
11
 
! Отговори
Armagedon преди 1 година
Това че мутрите се коптираха в патия съвсем не означава че са променили стилът си на управление.Със създадените незаконни институции; всъщност искат да си изчистят имиджа и ръцете от мръсотията натрупана върну им; но за сега явно не им се отдава.
78
6
 
6
 
! Отговори
Armagedon преди 1 година
До ?!Има ве.Далаверите на управляващата ни бандитска клика са най-нормалното нещо в мутренската ни държавица.