Тийнът, убил баща си, на свобода! Защитил майка си

17-годишният действал при самозащита от пияния Антон
3 яну 2019 18:00,
20
Тийнът, убил баща си, на свобода! Защитил майка си
Снимка: Булфото

17-гдишното момче, което уби баща си във варненското село Осеново, няма да остане в ареста, реши Окръжният съд във Варна, който нареди тийнейджърът да бъде пуснат на свобода и да остане под надзор на инспектор от Детско педагогическа стая до началото на съдебния процес.

Припомняме, че вчера стана ясно как 17-годишният младеж убил своя баща в следобедните часове на 1-и януари тази година, когато 42-годишният мъж се нахвърлил пиян върху сина си и започнал да го души. Майката скочила да защити детето си, а в гнева си съпругът и тръгнал срещу нея.

Момчето успяло да вземе нож и наръгало няколко пъти баща си, за да спаси себе си и своята майка, пишат от "24 часа". Сигналът до спешния телефон бил подаден от жената, а двамата с момчето търпеливо изчакали пристигането на полицията.

Още по темата

Според информация на разследавщите, пристигнали на място, вътре в къщата имало потрошени мебели и друга покъщнина.

След като момчето беше задържано, Варненската окръжна прокуратура внесе искане до съда на тийнейджъра да остане в ареста. Адвокатът на младежа настоя, че момчето е действало при самоотбрана. Делото се гледаше при закрити врата, заради възрастта на обвиняемия.

Семейството било от Русия, но преди 5-6 години продало имота си в Москва и се преместило да живее във варненското село Осеново. Бащата имал успешен бизнес и с парите купил парцел и построил къща.

Жителите на село Осеново ги смятали за спокойни и кротки. В съда обаче стана ясно, че майката и момчето системно били тормозени от убития 42-годишен Антон. Пиел редовно и пребивал семейството си. За жената и момчето последната половин година била най-тежката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Момчето на свобода преди 5 години
Ако е било самозащита, правилно, че го е убил. Трябва да получи подкрепа и да се освободи. Отървал е държавата от един насилник. Това лошо ли е?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ясно. Може той да е пиел много и ги е тормозел. Може те да са го тормозели и затова се е пропил и стигнал до там.Може само жената да го е тормозела и подстрекавайки сина си се е стигнало до там. Едно е ясно, времето, алкохолът и математиката не прощават!
17
0
 
9
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 10 Ти па си много любопитен.
16
7
 
40
 
! Отговори
щърка преди 5 години
когато бях на 14 баща ми ми връзваше ръцете отзад и ме биеше и заплашваше че ще ме изхвърли през терасата майка ми се опитваше да ме защити но той я пребиваше, разбирам го момчето добре е убил *** БРАВО
15
4
 
32
 
! Отговори
Пулицър Вълчев преди 5 години
Браво, Джесика! Но можеше още по-силно заглавие да се сложи на тази криминална сводка. Примерно: "Тийнът, килнал фадъра си, фрийнат! Гарднал майка си""Журнaля", България е *** и заради вас.
14
1
 
25
 
! Отговори
Дистрибутор преди 5 години
Искам да поздравя екипа на "Дн ес" БГ .Затова, че дават възможност на своите читатели свободно да си изказват мнението.Днес с неохота установих, че във "Фактор" (дето се тупат, че защитават свободата на словото...) вече не може да се коментира...Голем праз!Очаква ги съдбата на нюс.бг и дарик.бг - останаха БЕЗ ЧИТАТЕЛИ!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ни агло-американската съдебнасистема там 2 99.9% от случаите когато има прецедент той се спазва т.е. Когато някой не е осъден затова, че през 1950г.е убил някой нахлул в домът му неканен с нож е убит с пушка друг през 2009 година също няма да бъде осъден защото има прецедент. в противен слъчай ще се съдят неудобните, а слугите опрвдавани.
12
28
 
9
 
! Отговори
Адвокат преди 5 години
Закона не беше ли такъв когто те нападнат с нож не можеш да се защитиш огнестрелно оръжие. В случая имаме мъж душащ с ръце жена наръган с нож в гърба(забележте в Гърба) от непълнолетен най-вероятно наркозависим също.
11
19
 
7
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Истанбулската конвенция е спасението !!! Но БСП не я приеха...
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много неизяснени неща има дали са били пияни,употребили наркотици, с кого са се виждали, какви интереси са имали и т.н.
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво да приемем, че майката е агресора и бащата се защитава това дава ли власт на трето лице убило майката да е на свобода?
8
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега яко хейт по момчето и майката, защото не са си търпяли чинно да ги пребива вездесъщия съпруг и баща, както се полага защото те са си негови и той може да прави с тях каквото му хрумне. ългарина оправдава насилниците, пък ако някоя жена я прибиват то е защото си го търси сама или профилактично за да си слуша повече мъжа.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Павлик Морозов герой на нашето време!Честито на Светлана - бизнесът става неин!
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е тийн?
5
18
 
11
 
! Отговори
Калъфчо преди 5 години
Ето затова - настрана от всякакви братушки и други пияндета! Днес се колят помежду си, утре ще тръгнат да колят вас.
4
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 17 години семейство и такова убииство???
3
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са измислици. Като купил земята, построй къщата, станал излишен. Скандали преди това нямал "последните шест месеза".. . Преди това не е ли пил?!
2
4
 
30
 
! Отговори
Баланс 26 преди 5 години
Браво на момчето!
1
29
 
15
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Гнила работа. Какво ли му е била замислила рускинята. А момчето още малко и геройи ще го изкарат. Бащата имал ли е нож ики пистолет каква самоотбрана и мен татко ме е оердашил доста трябваше ли да го убия.