Смартфон в килията на бизнесмена Банев!? Говорил с Русия, искал убежище...

Обещавали му медийна атака срещу прокуратурата, хибридна война
369
Смартфон в килията на бизнесмена Банев!? Говорил с Русия, искал убежище...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдебни охранители са намерили телефон в килията на обвинения за пране на над 1 милиард лева Николай Банев преди десетина дни.

Той бил скрит в кутия от натурален сок, съобщи пред bTV зам. - главният прокурор Николай Гешев.

Още по темата

По телефона Банев контактувал с руски лобисти и предлагал сформиране на Евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси.

Срещу това искал политическо убежище в Русия, за децата си и за жена си, защото бил репресиран в България.

"За мен това е предателство към собствената държава", отсече Гешев.

По думите му на Банев е обещавана адвокатска защита пред европейския съд от руски адвокати, медийна кампания в Русия, включително срещу българската прокуратура, обсъждала се е хибридна война в негова защита, в разговорите се споменава известен български журналист, който да почне тази медийна атака.

"Ако нямахме доказателства срещу семейството Баневи мислите ли, че френският съд щеше да ги екстрадира?", риторично попита прокурорът.

"Обвиняемите могат да се защитават по всякакъв начин, дори като лъжат. 30 г. затвор е достатъчна мотивация за това", каза зам. главният прокурор по повод делото срещу отстранената заради взимане на подкуп кметица на "Младост" 1 Десислава Иванчева.

Той посочи, че според наблюдаващите прокурори публикуваните в сайтове СРС-та съответстват на тези по делото.

"Недосегаеми хора в България няма. Могат да бъдат претърсени офиси на съдии и прокурори, да им бъде повдигнато обвинение, защо да не могат да бъдат претърсени офиси и на адвокати", заяви Гешев по повод разследването срещу адвоката Лазар Карадалиев за пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичен краслив комунист трябва да се обеси барабар с женаси и всички като него пред руското посолство
325
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси."Щото пък в парламента сега е пълно с партии, които защитават българските интереси. И другите партии защитават чужди интереси.
324
2
 
2
 
! Отговори
до 346 преди 5 години
Измекярина си ти.
323
4
 
15
 
! Отговори
Минаващ преди 5 години
Най- тежка присъда за националния предател русофил.
322
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе, червените, къде сте да ви чуем другари??? Защо този изчистен престъпник плаче на вашата любима Россия? А? Заради гнусните червени *** като този и бившата му и настояща жени, страдаме всички сега.
321
18
 
15
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Не вярвам на нито една дума на този измекярин Гешев. при толкова лъжи ясно какво ни е правосъдието
320
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешка на народа навремето, че показа милост. Трябваше 89 та да ги наредим всички дУпетати до една стена и разстрел. Тея *** и досега наглеят, крадат и разрушават каквото докопат. Ние сме си виновни.
319
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай ти *** никога няма да разбере, че русия го спъва и винаги е била русия откакто ги направихме хора, защото айкюто му е като на кокошка. Когато се освободим от руското робство, можем да говорим за развитие като останалия свободен свят.
318
0
 
3
 
! Отговори
До Тонката преди 5 години
Евала за коментара. Дано да са му го дали с интернет банкиране.Пък после се чудим откъде има твърди доказателства.До. банката е звънял ли е?
317
1
 
4
 
! Отговори
минчо преди 5 години
До тонкатахахаах Патенце аз си слагам главата в торбата ,че всеки един -ама всеки до най-пропадналия затворникм има телефон ,някой по 2 по 3 -аз като бях преди 10 години ,имам кашон с 50 бройки мотороли с кръгал екран -ктдето светят синьо ако се сещаш-идват взимат -дреме ми-вадя следващиш-кашон бе ,кашон -и съм съвсем незначителен -та дали ще му се наложи на тоя милионер да чака някой да му спуска телефон ахахаха
316
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълската Мафия си спасява хората !Чепига и Мишков идват на почивка безпрепятствено по черноморието !"Нощните вълци" на Путин си организират срещи с " Русофили за смяна на модела" !Нинова организира протести !Радев приканва към бунт !
315
2
 
8
 
! Отговори
минчо преди 5 години
97 процента в затвора са наркомани-хайде сега си представете ако влезат и вземат дрогата ,представете си всичката тая *** в абстиненция -хахахаахха ще срутят затвора-с позволението и протекцията на много високо ниво -панделата се вадят много много хубави пари-парички за шевфовете и послушни затворници -мушмороци незнаели за телефона,ама знаят с кой -какво говорил -ептен ни взеха за суджуци
314
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много за прости ни взема тоя прокурор?Не знаели за внесения смартфон,но знаели с кой е говорил!И руснаците се били засилили да защитават ,една престъпна личност, от което за Русия може да има само негативи!
313
9
 
18
 
! Отговори
Руско лайно е Банев преди 5 години
Като много другиНе знам кога ще се освободим от руско робствоКофтио матрял му харесва да го *** ***
312
7
 
9
 
! Отговори
ЗАТОВА ХАПЯТ КАТО... преди 5 години
ДО ЕДИН ОТ ЮГ: ПРАВИЛНО, ВСИЧКО КОМУНОИДИ, КОИТО ОГРАБИХ ДЪРЖАВАТА И ОКРАДОХА НАРОДА ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО И ВКАРАНИ В ЗАТВОРА. И 1 В ТОЗИ СПИСЪК ТРЯБВА ДА Е :БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! КАКТО ВЕЖДИТО Е ПРЪВ МУЛТАК, ТАКА И БОКО Е ПРЪВ КРАДЛИВ КОМУИД. ЯСНО! ВСЕ СЕ Е КРАЛО В ДЪРЖАВАТА, АМА КАКВОТО Е СЕГА, НЕ Е БИЛО. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА РЕПРЕСИИТЕ И БЕЗУМНИЯ НАТИСК ВЪРХУ ВСЕКИ, КОЙТО ИМ СЕ ОПЪНЕ. КАКТО Е КАЗАЛ ЕДИН УМЕН ЧОВЕК ОБАЧЕ - КОЛКОТО ПО-ЗЛЕ, ПО -ДОБРЕ. ВИДИ ИМ СЕ КРАЯТ
311
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смоартфон в килия?Това шега ли е?Къде са надлежните органи,защо не си вършат работата.За дейност против държавата и в полза на друга държава,на територията на страната,следва солидно обвинение.
310
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
до Иван Гешев-Защо белезниците са пред тялото на Банева, а на Иванчева зад гърба и с пранги на краката. Колко лв. струва специалното отношение към богатите Баневи.
309
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За държавна измяна,наказанието е доста строго.Банев трябва да получи още едно обвиение,за дейност против интересите на България.
308
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че вземете му този смартфон най-накрая,Банев отдавна "пише"на профила си във Фейсбук.
307
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е С.Диков?