Смартфон в килията на бизнесмена Банев!? Говорил с Русия, искал убежище...

Обещавали му медийна атака срещу прокуратурата, хибридна война
369
Смартфон в килията на бизнесмена Банев!? Говорил с Русия, искал убежище...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдебни охранители са намерили телефон в килията на обвинения за пране на над 1 милиард лева Николай Банев преди десетина дни.

Той бил скрит в кутия от натурален сок, съобщи пред bTV зам. - главният прокурор Николай Гешев.

Още по темата

По телефона Банев контактувал с руски лобисти и предлагал сформиране на Евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси.

Срещу това искал политическо убежище в Русия, за децата си и за жена си, защото бил репресиран в България.

"За мен това е предателство към собствената държава", отсече Гешев.

По думите му на Банев е обещавана адвокатска защита пред европейския съд от руски адвокати, медийна кампания в Русия, включително срещу българската прокуратура, обсъждала се е хибридна война в негова защита, в разговорите се споменава известен български журналист, който да почне тази медийна атака.

"Ако нямахме доказателства срещу семейството Баневи мислите ли, че френският съд щеше да ги екстрадира?", риторично попита прокурорът.

"Обвиняемите могат да се защитават по всякакъв начин, дори като лъжат. 30 г. затвор е достатъчна мотивация за това", каза зам. главният прокурор по повод делото срещу отстранената заради взимане на подкуп кметица на "Младост" 1 Десислава Иванчева.

Той посочи, че според наблюдаващите прокурори публикуваните в сайтове СРС-та съответстват на тези по делото.

"Недосегаеми хора в България няма. Могат да бъдат претърсени офиси на съдии и прокурори, да им бъде повдигнато обвинение, защо да не могат да бъдат претърсени офиси и на адвокати", заяви Гешев по повод разследването срещу адвоката Лазар Карадалиев за пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
20
 
10
 
! Отговори
ПЪТНИЦИ СТЕ ГЕРБ! преди 5 години
ЗНАЕМ СИ! СВОБОДАТА ЩЕ ДОЙДЕ ПАК ОТ РУСИЯ!ЧЕ ГЕШЕВ Е НАГЪЛ ТЪ ПАК, ЧЕ КОМПИРА И ПРОКУРАТУРАТА ОБСЛУЖВАТ МУТРАТА ОТ БАНКЯ И МУТРАТА МИЛИЦИОНЕР С МНОЖЕСТВО АПАРТАМЕНТИ,Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО. КЪДЕ СПИ НАРОДЪТ ОБАЧЕ? ТУК ЛАЙ НОМЕТИТЕ НА ГЕРБ СА СЕ РАЗВИХРИЛИ, ЩОТО СКОРО ЩЕ ИМ ПРЕСЪХНЕ КАНЧЕТО. КАКВИТО МРЪСОТИИ ДА ИЗМИСЛЯТ И ПИШАТ- КРАЯТ ИМ Е БЛИЗО.ВЪПРОСЪТ Е КАКВО Е ОСТАНАЛО ОТ БЪЛГАРИЯ СЛЕД МАРОКАНСКИТЕ ГЕРБАДЖИЙСКИ СКАКАЛЦИ. ЯВНО ОЩЕ ИМА ЗА ОПОСКВАНЕ И ЕДВА ТОГАВА ЩЕ МИРЯСАТ И ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ С НАГРАБЕНОТО
285
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е въпросът в Русия,Путин и руснацитев съда в Страсбург ,там е интересното!Дано ГЕРБ са заложили в бюджета бъдещите плащания към граждани осъдили държавата!Безспорен факт е ,че Баневи са собственици на ,,окрадените" от самите тях предприятия!Който им даде баницата той е виновен!
284
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е типичен русофил, по мордата му личи, а жената прилича на ромсла порнобаронеса от някой вертеп... симпатяги.
283
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 304 "Русия сега е на такъв огън"Много интересно.......
282
5
 
3
 
! Отговори
нали преди 5 години
До Анонимен 303 "КОЛКО ГУБЕРНАТОРИ ВКАРА ВЕЧЕ В ЗАТВОРА"Това е заслугата на Путин!
281
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селски тарикати..Русия сега е на такъв огън,че само за бг *** ще мисли...Било каквото било. Сега ще гледаме друг сериал...с неочакван край.
280
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 298ЖИВЯЛ СЪМ 9 ГОДИНИ В МОСКВА И СЕГА ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЯТА. ТЕ ДАЖЕ ОКРАДОХА РОСКОСМОС , КОЛКО ГУБЕРНАТОРИ ВКАРА ВЕЧЕ В ЗАТВОРА : НА КОМИ , ВЛАДИВОСТОК И ДРУГИ . ТАМ СЕ КРАДЕ КАТО БАНЕВ. *** В АНГЛИЯ И ВИЖ КАК ЖИВЕЯТ
279
4
 
5
 
! Отговори
поред. глуп. преди 5 години
"По телефона Банев контактувал с руски лобисти и предлагал сформиране на Евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси????????????"
278
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харизаха на Баневи предприятия Полимери за източване за някое време докат ги докарат годни за вторични материали според специалноста му практикувана преди времената да ги поеме за управление,поуправлявал ги заедно с други на които им викали борд на изпълнителни директори на събрание събрани,че кат за последно за рязане му ги завещали и той естествено си рязал дълго време,ама само той да е така поставен еди-доди за хибридна война се негоди,но как него са стотици цяла и петиция могат да подпишат.
277
7
 
20
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Всички мизерници чрез които Русия срина Българската индустрия,са техни подставени лица. Жалкото е,че цяла Европа го знае,само дето целокупния Български народ и суверена на Слави се прави на ударен с мокър *** .Язък ни за държавата.Язък ни за децата.
276
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другаря Гергов предвидливо си е взел вече руско поданство ,така че от прокурори не го е страх , а Банев опоздал и сейчас ще си хапе яйцата.
275
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 297От къде знаеш?
274
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИН ИМА МНОГО БАНДИТИТЕ И КРАДЦИ В РУСИЯ И ТОЗ ТРЪГНАЛ ДА ПОПЪЛНИ БРОЙКАТА ЗА ДА НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА
273
5
 
5
 
! Отговори
ДО 239 преди 5 години
ДРУГАРЮ, СТИГА ЛОЗУНГИ БЕ! ВТРЪСНАХТЕ КАТО ПАПАГАЛ! ВЕЧНА ДРУЖБА КПСС БКП!
272
3
 
7
 
! Отговори
До анонимен 289 преди 5 години
Да но министър председател бе Иван Костов. А то Левон Хампарцумян продаде банка Биохим на Булбанк като зам. министър
271
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 260Абе, Баневи защо нямат пранги като Иванчева !?Защото са хората на Русия у нас и няма кой да ги пипне.Вдига се врява, но накрая ще излязат и ще осъдят държавата, за това, че им е развалила рахатлъка за няколко месеца.
270
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Апелирам към русофилите да не се държат като русопаразити, а да подпомогнат руското автомобилостроене. Купи си Лада, помогни на Путин!
269
5
 
9
 
! Отговори
Браво другарю преди 5 години
До Анонимен 258Поредните жертви на гербаджиите!Това си е чиста реклама за ГЕРБ !
268
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ! На линия е нашият изявен демократ и пръв доносник ДОДОРавнис всички по него. От неговата уста само "мъдрости" и доноси,но демократични.
267
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПолимери го продаде Левон Хампарцумян -шеф на Агенцията по приватизация ,затова стана шеф на Уникредит Булбанк със 150 х.лева месечна заплата и 2 милиона годишни бонуси. Не е Иван Костов ,както си мислиш.