Поръчител, багеристи... трима в ареста за изораните дюни на "Смокиня"

Работниците твърдят, че са ги цанили за "работата" за по 1000 лева
14 яну 2019 09:15, Красимир Ангелов
64
Поръчител, багеристи... трима в ареста за изораните дюни на "Смокиня"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Трима души са арестувани за унищожаването на дюните до къмпинг "Смокиня", обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

Установен и задържан е човекът, поръчал разораването на дюните, както и двамата багеристи, които са изравнили терена.

По думите й багеристите твърдят, че са ангажирани от поръчителя срещу 1000 лв. Самата машина е открита в близост до местопрестъплението.

Посоченият за поръчител пък твърди категорично, че не е ангажирал никого.

Твърди също, че е собственик на имота, но не му е известно как точно в неговия имот двама багеристи са изравнили терена, посочи Арнаудова.

"Дори мъжът в действителност да е собственик на този имот, всеки български гражданин е длъжен да спазва законите. Дюните са защитена територия и независимо в чий имот са, не могат да се извършват действия, с които те да се унищожават или повреждат", каза говорителят на главния прокурор.

Наказанието за престъплението е до 3 г. лишаване от свобода и глоба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
MEN преди 5 години
KOSKODZAMI TI BAGER,I TOI NE ZNAEL KAK E VLJAZAL DA IZRAVNJAVA? GOLJAM SMJAH.TOJA BAGER DA NE BESHE MALAK KATO MISHKA,4E NE GO VIDJAL.
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма държава, никой не спазва закони, няма наказания, това е тъжната истина.
32
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук се комбинират три фактора:1. герберастка ненаситна алчност,2. цървуланска простотия и 3. тотално отсъствие на държава.
31
2
 
10
 
! Отговори
Alex преди 5 години
Случайност!!!
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за какво са и дюни на ангелкова ? по плажа хавлии ще ми простирате, а ? я набождайте чадърите, пари и данъци трябват !
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
разбира се,че ще хванат багеристите.....или мулето на ало-измамника..................или счетоводителя на някой банкер,дръпнал милиардите.................................и никога не се знае, или пък направо си НЯМА виновен.
28
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДО КОЛКОТО ЗНАМ ИМАШЕ НЯКАКЪВ ЗАКОН КОЙТО ГЛАСЕШЕ, ЧЕ АКО СЕ УНИЩОЖИ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ТЯ СЕ ЗАПЛАЩА ИЛИ УНИЩОЖЕНОТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА!ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОВДИГНЕ ЕДНО ОБВИНЕНИЕ ЩОТО СКАНДАЛА Е ПУБЛИЧЕН И АЙДЕ РАБОТАТА Е СВЪРШЕНА!!!ПОНЕ 3 РАЗЛИЧНИ ОБВИНЕНИЯ МОЖЕ ДА СЕ ПОВДИГНАТ НА БАГЕРИСТИТЕ!
27
0
 
27
 
! Отговори
Невен преди 5 години
Време е да се лежи ефективно, а не едни 5000 да му лепнат глоба и да си ги избие за 1 месец през сезона.
26
1
 
25
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Не се притеснвайте, хората ще излязат от ареста, ще си платят глобите, ще си платят на съдебните състави, ще си продадат имотите вече годни за урбанизация и ще си живеят живота! А Дюните кучета ги припиквали ахаххахаха ДА ЖИВЕЕ МУТРЕЛАНДИЯ.... ТОВА ДЕ БЪЛГАРИЯ!
25
1
 
18
 
! Отговори
ха-ха! преди 5 години
До Анонимен - "Наказанието за престъплението е до 3 г. лишаване от свобода и глоба"За това наказание всеки ще тръгне да си маха дюните. Трябва да е вързан три дни в центъра на града за културно обслужване, 10г. публично обществен труд и възстановяване дюните и конфискация на имота щом не може да ги опази.Напълно споделям! Най-справедливото наказание за тези тримата е безплатна ангария под стража, с заплащане разноските, до пълно възстановяване на дюните!
24
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БАГЕРИСТИТЕ ДА ПОКАЖАТ ДОГОВОРА СЪС СОБСТВЕНИКА КОЙТО ГИ Е НАЕЛ!!ТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ИМ СЕ ПЛАЩАЛО НА РЪКА БЕЗ ДОГОВОР! АЙДЕ ОЩЕ ЕДНО ОБВИНЕНИЕ ИМ СЛОЖЕТЕ ТУК ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ И ПРАНЕ НА ПАРИ!БАГЕРИСТИТЕ ВЪВ ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!!!!! УВИ И ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ Я ИМА НЯКОЯ УСЛОВНА Я НЕ И ДА СЕ ПЛАТИ ГЛОБАТА ВЕЧЕ ТЕРЕНА Е ГОТОВ ЗА ПЕЧАЛБИЧКА!!!БИ ТРЯБВАЛО ПО ЗАКОН ДА ВЪЗСТАНОВЯТ ТОВА КОЕТО СА УНИЩОЖИЛИ ЩОТО ЩОМ ПРИРОДАТА Е НАПРАВИЛА ТАМ ДЮНИ ЗНАЧИ ИМА ЗАЩО, ЗНАЧИ ВОДАТА Е ИЗТЛАСКАЛА ПЯСЪКА ТАМ!
23
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, герберастките циркаждии арестували трима багеристи.А защо не арестувахте и стрина Пена чистачката ?
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Наказанието за престъплението е до 3 г. лишаване от свобода и глоба"За това наказание всеки ще тръгне да си маха дюните. Трябва да е вързан три дни в центъра на града за културно обслужване, 10г. публично обществен труд и възстановяване дюните и конфискация на имота щом не може да ги опази.
21
4
 
14
 
! Отговори
до Malian преди 5 години
В друг сайт пише, че не е купен, възстановен е на кореняк от Созопол. Държавата спря заменките и това е закономерният резултат. Кой е готов да живее в лишения, вместо да ползва наследството си? Няма такъв човек! И аз ще скачам от радост, ако най-сетне разрешат - или си издействам - някакво раздвижване на Витоша, където от 25 години имотът ми стои неизползван! Обаче нямам връзки...
20
2
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАПРАВЕНО Е, ЗАЩОТО ИМА ЗАКОН ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ПЛАЖУВА ВЪРХУ ДЮНИ!!СЕГА КАТО ГИ НЯМА ДЮНИТЕ ТОВА СТАВА ИДЕАЛНО МЯСТО ЗА БИЗНЕС :D
19
1
 
42
 
! Отговори
Malian преди 5 години
Как се купува имот в защитена зона? Да обяснят от кметството и другите заинтересовани институции. Защо собственика не повдигне обвинение на наглите багеристи, които са влезли в частен имот? Чий е багера?
18
1
 
30
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Не знам как стоят нещата със Смокиня, но мой приятел от стария Несебър със смях разказваше, че когато се преселил прадядо му от Егейска Македония (интересното е, че несебърлии и банскалии са роднини) на най-бедните дали най-неплодородните парцели - съвсем до морето. Излишно е да казвам колко благодарен е, че са били толкова бедни :)Всичко около Фрегатата е негово.
17
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната НПО кампания за полиране на мозъци - някакви преместили една купчина пясък, колосален много значим за обществото проблем. Да живее хипи-либерастката простотия!
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Созополския крадец и бракониер бамзи как е? Падат ли му още кошути в пикапа?
15
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плажната ивица и всичко до 100 метра от водата трябва да е държавна собственост.Преди беше така,а може би така е и в момента