ВАС реши: Втори лифт на Банско няма да се строи

Няма да се разширяват и ски пистите в курорта
Обновена: 16 яну 2019 17:17 | 16 яну 2019 16:52, Екип на Bulgaria On Air
88

Окончателно - втори лифт на Банско няма да се строи, няма да се разширяват и ски пистите там.

Може да се извършват само ремонти на сегашните съоръжения. Това реши 5-членен състав на Върховния административен съд като отмени промените в плана за управление на парка, приети от правителството в края на 2017 година, съобщи Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Тогава кабинетът ги одобри въпреки многото протести на екоорганизации, които поискаха нова екологична оценка.

Днешното си решение върховните магистрати обясниха именно с неспазването на изискванията за такава оценка.

Според тях опазването на природата в защитените територии има предимство пред другите дейности.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се съобрази с днешното решение на петчленния състав на ВАС, съобщиха от Министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как Алпите да са по- евтини- няма такъв вариант- с транспорт, храна и хотел е поне два пъти по- скъпо, поне.
34
5
 
29
 
! Отговори
Че кой каза преди 5 години
че Банско е лоу кост.Конспирацията ви е в главата. В Алпите децата карат със сезонна карта за 150 евро на 2000 км. писти до 16 годишна възраст тука я кажи на каква цена карат? В хижата на върха на Шладминг ям супа за 2 евро а на Банско на пистата вода не мога да пия на тази цена - всичко е по-скъпо. В Австрия на паркинга спирам на пистата напълно безплатно на Банско е 20 лева. Кое ти е лоу коста
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aууу,кво че прай ся Жирардели?
32
2
 
13
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Далаверко нещо щеше да скача от виадукт или да се беси ако не мине вторият лифт ...кога и къде ще е шоуто
31
0
 
22
 
! Отговори
???? преди 5 години
Да си кажем истината: Не сме готови. Едва ли всичко ще се случи както е в Алпите? Знаем си от Черноморието схеми, дюни се разорават, няма инфраструктура... никнат хотелчета, хотели, хотелища кафяви ивици в морето :( Ако ще "оакваме" и планината - по-добре не.
30
10
 
3
 
! Отговори
приложение преди 5 години
Всичко може да е лоу кост, ама ски лоу кост не може и няма да ни позволят да подбиваме Алпите. Казаха си го хората и плащат относително дребни суми за "еколози", но върши работа. Едно приложение да направят - който ще ходи на Банско да се заяви предварително и като станат 5-6 хиляди за уикенд другите хич да не тръгваме да се бутаме по опашките.
29
1
 
9
 
! Отговори
Тоя Сименов преди 5 години
Въобще не е в час - тръгнал на Банско да реве за лифт и на Слънчака за тишина. Абе човеко божи - не разбра ли че за всеки влак си има пътници. Английските кравари немат нужда от природа те искат бетон и бетонови басейни да се метат у тех и алкохол много много и ефтинки български момичета. Така се прави туризъм - не с природа и тишина. В Англия природа си имат много.
28
21
 
5
 
! Отговори
Кики преди 5 години
Удар не само по Банско и региона, а по зимния туризъм в България изобщо. Оттук насетне ни лифтове, нито зимни курорти. Неслучайно сме най - бедните в Европа.
27
0
 
16
 
! Отговори
еколог преди 5 години
Браво сега остава Далавери да скочи в морето с една релса на врата както беше обещал и щастието ще е пълно.
26
6
 
2
 
! Отговори
Че кво преди 5 години
му е на туризма. Да не би да може да се яде планина и камъни и водата в планината макар и чиста е напълно безплатна. Туризма е в механите и в дискотеките. Там са парите - там е туризма. Туризма е в хотелите и къщите за гости, защо мислите, че почти цялата планина се застроява. Ако беше нужна планина за туризма нямаше да се застроява нали така. С тези лифтове отклоняват вниманието от истинския бизнес и печалба.
25
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаиде да видим дали има мъже или п.... в Пиринска Македония дали ще излязат на бунт и ще изметат тази *** от хипита наркомани и екоталибани обслужващи чужди интереси да няма зимен туризам в Бг и да не правим конкуренция на алпииските държави.Ако бях банскалия вече щях да събирам чета за бунт. Това е гавра с Пиринска Македония.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ау, порязаха Жирардели.
23
17
 
10
 
! Отговори
Ozzy преди 5 години
Жалко. Втори лифт наистина бе необходим. Няма лошо да пазим природата, но в случая това си е чиста проба съсипия на туризма в региона.
22
13
 
9
 
! Отговори
Какво преди 5 години
сте се хванали за тези лифтове и писти не са нужни други просто. КОЙ ТИ ХОДИ НА БАНСКО ЗАРАДИ ПИСТИТЕ И ПЛАНИНАТА. На Банско се ходи заради МЕХАНИТЕ И БАРОВЕТЕ. ПЛАНИНАТА Е САМО ЗА ФОН.
21
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
решението на съда е нищожно, нека Бойко го махне този съдия само пречи на развитието на страната. Корупцията в съда мина всички граници
20
3
 
27
 
! Отговори
Батко преди 5 години
Хаххаа честито на всички тарикати и най вече Каролев.
19
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривай всичко, после като псувате че нямате пари, си спомнете великата "мисъл", че опазването на природата в защитените територии има предимство пред другите дейности. Дето се вика, отивайте да пасете трева, или чайте малко и това не може, така унищожавате природата, абе най-добре лягайте и умирайте.
18
2
 
25
 
! Отговори
РОМ! преди 5 години
Не ни трябват повече писти и лифтове предостатъчно са, а и освен това ром скиор или алпинист виждалили сте??!
17
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Руменми алпите са с бая повече площ от Пирин и там лифтовете и пистите са на по-голяма височина, ама това са сложни работи за гербаджийския мозък. Освен това след двайсетина години ни сняг ще има, ни зима в България, ама и това е сложна материяза вас
16
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да говори някой в България за опазване на околната среда, когато на всяка крачка се руши,застроява,заорава,това значи,че става дума за пари,за много пари! Съжалявам за Банско,щяхме да се гордеем с нещо прекрасно!