Фалшиви инвалиди ощетяват държавата. Но има ли доказателства?

От КТ "Подкрепа" и "Системата ни убива всички" се усъмниха в Прокуратурата
22 яну 2019 10:45,
115

Прокуратурата вдигна мерника на хората с фалшиви инвалидни пенсии. От Прокуратурата съобщиха, че схемите с фалшиви ТЕЛК-ове са ощетили държавата с милиони, а голям процент от хората, получаващи инвалидна пенсия, са напълно здрави. Оказва се, че най-голям е процентът на ТЕЛК-овите решения в Силистра.

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" заяви пред Bulgaria ON AIR, че зам.-главният прокурор Иван Гешев не е изнесъл никакви доказуеми данни. Според нея от Прокуратурата са направили фалшиви внушения и са си позволили да произведат фалшиви новини.

"България е на последните места в ЕС по разходи за социално подпомагане и пенсии. 0,26% от всички пенсии са със завишени проценти, а за 7 години само 20 човека от над 1 милион проверени са обявени за работоспособни", каза още Григорова.

"Не виждам доказателства за тези милиарди, които се тиражират", каза и Валя Ташкова от "Системата ни убива всички". Според нея дори драстично се орязват проценти в ТЕЛК решенията на множество хора.

"Силистра е фрапантен случай, защото там инвалидните пенсии са почти два пъти повече отколкото стандартното за страната. Проблемът се влачи от 10 години. Реформа е задължително да се направи и трябва да има механизми за контрол. Такива спорадични проверки не са механизъм за контрол", коментира Ташкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионери, инвалиди, раково болни - всички те са трън в очите на шайката на Суджука.Вместо най- уязвимите да са най- защитени от държавата, тя непрестанно се гаври с тях.Срам ме е от тази държава и от корумпираните докторя по ТЕЛК-овете.Видя ли ТЕЛК-аджия все едно гледам едноклетъчна воняща амеба.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми прокуратурата и МВР за какво са? Нали за да събират нужните доказателства - да посвършат нещичко поне по въпроса.И темата е безсмислено да се обсъжда, докато тези органи не заработят и не видим резултат от действията им. До тогава фалшивите ТЕЛК-ове са само едно недоказано твърдение, а не новина.
72
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо да се спрат помощите на партиите. Здрави, яки партии, кой от кой по-здрав и як, а легнали на държавата да ги издържа. Плачат за държавна грижа. Отчаяни били, щели да крадат, ако не ги хранела държавата, казват партиите.
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо изобщо трябва да има ТЕЛК като трима специалисти изпращат болен на комисия от пенсионирани корумпирани некадърни лекари. Не е необходимо да обяснявам че един добър лекар е винаги добре дошъл във всяка болница и значително по платен . Но има един важен елемент, корумпираните бели престилки вземат рушвети превишаващи многократно заплатите на редовите лекари. Няма не корумпиран лекар вТЕЛК,изобщо ако могат да се нарекат лекари.
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 65Не бъди толкова краен. просто се моли никога да не изпаднеш в подобна ситуация да си болен а хората около да се държат безчувствено и абсолютно безразлично. Защото тогава отиваш под моста. А и никой не е казал че хората със здравословни проблеми не могат да работят. Друг е въпросът че никой не желае да им осигури подходящи условия за труд. По лесно е да наемаш здрави безработни които можеш да цедиш като лимон отколкото да си създаваш проблеми с инвалиди. Къде е проблема, а?
69
0
 
17
 
! Отговори
Истината е преди 5 години
че строителите на социализма сме в окаяно състояние.А и много които наистина се нуждаят от ТЕЛК просто нямат сили да се борят за правата си.
68
0
 
21
 
! Отговори
абе преди 5 години
що ми се струва, че фалшивите прокурори са мн повече от фалшивите инвалиди.
67
2
 
6
 
! Отговори
НИЕ СМЕ ТУК преди 5 години
До Мда - - ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА ! а АЗ ПОЗНАВАМ ТРИМА ТАКИВА (ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ) - тава са десетки години вече - но при тях връхлитат същите болести, за които десетилетия са получавали ВСИЧКО! ! !
66
4
 
20
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
ТЕЛК вярно взимат по 300 лв. за решение, но това не може да се докаже. Те работят по документи ,издадени от други лекари , които също за взели по 300 лв. Поне такава беше лептата във Враца.
65
3
 
6
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Мда 49 Такива хора са за пример в днешните времена.По добре ли е да стои на пейката пред дома с бира Ария..на в ръка и да чака Карнелка да го покани на работа ?
64
3
 
12
 
! Отговори
Пара преди 5 години
Звигна се пара за фалшивите инвалиди, защото идват избори. Да се види, че правителството бори и това, но щом наближат изборите отново ще им признята инвалидността! кой ще гласува иначе?
63
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИнвалидСлед като можеш да работиш не си никакъв инвалид, точно в такива като теб е големия проблем. Това че имаш здравословен проблем, не е приятно безспорно, но защо имаш самочуствието, че обществото е длъжно да те храни, при положение че сам признаваш, че напълно работоспособен? Ето там е проблема, в егоизма, нихилизма, мързела и тарикатлъка на дребно, това твоето е престъпно източване на системата. Инвалидни пансии трябва да получават само много тежко болни безпомощни хора!
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де защо прокуратурата не се самосезира за стотици хиляди случай в Б-я където пенсионерите трябва да живеят с до 300 лв пенсии и като остановят ,че това е геноцид и то очевиден дори за всички животни в зоопар--------Ами, ако твоят Орешарски и БСП не бяха фалирали държавата за трети път през 2014 г сега пенсионерите щяха да взимат по 3 000 лв пенсия.
61
2
 
9
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
За мен държавата ти е откраднала 20 000 лв... ако бяхте ти и много други родени в скандинавския свят някъде това нямаше да се случи--- да кажем ,че Б-я се бори да върви напред да се напънем всички ,ама то не е вярно --още народ ще избяга защото хората ще ги е страх да остареят тука --ако нямаше 20 000 лв --на количка ,ако няма кой да я бута количката ?
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МдаНяма инвалид с 2 пенсии. Избира само едната. От другата досега получаваха 1/4 от социалната пенсия или 30 лв., сега и това спряха. Прехвърлиха го към АСП.
59
2
 
6
 
! Отговори
не им се дават пари преди 5 години
Това е поредното надграждане на антисоциалната държава--- то да си някаъв процент инвалид тука е трагедия инвалидите ще ги уморят от разкарване и разследване ,като са толкова сигурни защо не вкараха всички комисии в затвора --всеки може да каже ,че за всички държавни платени длъжности в държавата се дават определени суми пари или трябват връзки ....може лекарите да са дали пари на техни началници за да я работят тази работа и да трябва да ги избиват ??? --то теории мнооого !
58
2
 
15
 
! Отговори
Инвалид преди 5 години
Инвалид съм със 75% инвалидност. Две сменени стави. Продължавам да работя защото с една пенсия не се живее. За радост професията ми е да работя на бюро и това ми дава възможност да продължавам да се трудя. Не завиждайте на помощите , които се взимат от инвалидите. Предпочитам да съм здрав и прав и без винетка или евтина карта за градския транспорт. Само за ставите и 4 операции, рехабилитация за 6 години съм с20 000 лева назад.
57
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега се хванаха за фалшивите инвалида.Не, че няма такива. Но сега с тях ли искат да си измият ръцете за царящата безизходица?Защо не се обсъжда вината на тези от висшия политически ешалон, които срадат не с шепи, а с чували?Прилича ми точно сега преди изборите на оправдание за блатото в което ни вкараха.Пак политиците в бяло, а лошите - народът.
56
4
 
4
 
! Отговори
До 54-- това -- преди 5 години
--ти го казваш ! Когато го докажете ,защото ти не може да си обикновен човек имаш поне един в семейството си човек с някакъв процент инвалидност--- защото ,аз като познавам хората горе долу знам ,че една трета от тези на улицата имат някакъв процент инвалидност не .мога да кажа и за един от тях ,че е напълно здрав и да е дал някой пари е дал да му се вдигне процента ,но в никакъв случай това не са здрави хора ! Така ,че леко с печеленето на общественото мнение за поредното надграждане на антисо
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 54В момента няма за инвалидите заради едни други организации, фондации, агенции, комисии и пр., които са позиционирани първи на веригата и прилапват лъвския пай, за другите по веригата- каквото остане. Но тях никой не разследва.Спрете да противопоставяте човек срещу човек!Това е манипулация.