Фалшиви инвалиди ощетяват държавата. Но има ли доказателства?

От КТ "Подкрепа" и "Системата ни убива всички" се усъмниха в Прокуратурата
22 яну 2019 10:45,
115

Прокуратурата вдигна мерника на хората с фалшиви инвалидни пенсии. От Прокуратурата съобщиха, че схемите с фалшиви ТЕЛК-ове са ощетили държавата с милиони, а голям процент от хората, получаващи инвалидна пенсия, са напълно здрави. Оказва се, че най-голям е процентът на ТЕЛК-овите решения в Силистра.

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" заяви пред Bulgaria ON AIR, че зам.-главният прокурор Иван Гешев не е изнесъл никакви доказуеми данни. Според нея от Прокуратурата са направили фалшиви внушения и са си позволили да произведат фалшиви новини.

"България е на последните места в ЕС по разходи за социално подпомагане и пенсии. 0,26% от всички пенсии са със завишени проценти, а за 7 години само 20 човека от над 1 милион проверени са обявени за работоспособни", каза още Григорова.

"Не виждам доказателства за тези милиарди, които се тиражират", каза и Валя Ташкова от "Системата ни убива всички". Според нея дори драстично се орязват проценти в ТЕЛК решенията на множество хора.

"Силистра е фрапантен случай, защото там инвалидните пенсии са почти два пъти повече отколкото стандартното за страната. Проблемът се влачи от 10 години. Реформа е задължително да се направи и трябва да има механизми за контрол. Такива спорадични проверки не са механизъм за контрол", коментира Ташкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички властници са виновни защото точно те насърчават негласно тази практика тъй като няма как да намерят работа и да накарат 2-3 милиона индиянци да работят!Няма и как да ги оставят гладни!За това им измислят доходи от всевъзможни помощи,пенсии да се издържат кой както може!Поради тази причина също ги оставят да си вършат кражбите,не ги закачат за нищо и т.н.!Не могат нито да ги изселят от територията,нито да ги убият,нито да изчезнат някъде!Просто положението е безизходно!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партийна стратегия: Създахоме купища проблеми, за да може в предизборни времена да се юрнем да се борим с тях.Не може причината еирешението на един проблем да имат един и същи източник.И това не е само с инвалидите, това явление стига и до световната политика. И всеки или всички, които са го овладели до съвършенство получават властта.Пък вие си гласувайте и после псувайте, че пак са ви излъгали.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8"ГЕРБ винаги са си правили реклами с акции на прокуратурата и полицията и после от тях не е произтичало нищо или пък потърпевшите са осъдили България за огромни суми."Нали това са СИНИТЕ ЛАМПИ на "Цар Тиква". Също така в забранено от твоя и моя страна да "клати ме" стабилносста на "НЯКОЙ"!
11
2
 
10
 
! Отговори
разград преди 5 години
проверете в разград тези които работят в телка най много шифа ем той е мъж за хиляда и пестотин лева прави всички инвалиди сумати здрави хора вземат пенсия...РАЗГРАД.РАЗГРАД не му знам името щях да пиша иначе....
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забелязали ли сте, че при такива акции винаги се тиражират предположения, представени като установени факти. По-късно ще се окаже, както обикновено, че е било само кампания за вдигане на шум, но в паметта на електората ще остане спомена, че гербаджиите са се борили с корупцията.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От това наистина могат да произлязат спестени милиарди - просто да затворят болниците и прокуратурата да поставя диагнози и да се грижи за здравеопазването.
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7"Започнете от съответните "специалисти", издали фалшивите решения."Да се обзаложим, че до тях няма да се стигне...
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ винаги са си правили реклами с акции на прокуратурата и полицията и после от тях не е произтичало нищо или пък потърпевшите са осъдили България за огромни суми. Помните ли борисовата акция, когато КАТ спираше всички луксозни автомобили, помните ли полетите с хеликоптери, да търсят незаконни имоти на баровци, помните ли октопода, който разбира се осъди България... Просто наближават евроизбори и трябва да се създава впечатлението за борба с корупцията, с измамите. След м. май, ще се кротнат
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой инвалид, бил той фалшив или истински, не може сам да си издате решение от ТЕЛК.Не можеш да си купиш нещо, което не се продава.Започнете от съответните "специалисти", издали фалшивите решения.
5
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таа СХЕМА с с инвалидните пенсии започна още по време на Живковото управление , така че има работа от преди 30 г. нищо няма да стане , няма да се справят както винаги
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"за 7 години само 20 човека от над 1 милион проверени са обявени за работоспособни"Т.е тук има 2 случая:1. правим проверки за нищо 20 човека на 1 милион проверки говори за ненужно от проверки само пари на вятъра.2. тези проверки не струват, защото който си плаща изкарва пак решението.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 20-тина години,когато започна масовото навлизане на мобилните телефони,а цените на разговорите и мобилните услуги бяха твърде високи за повечето селянжъри,умиращи да имат подобна джаджа,за да се фукат,а не да си вършат работа,изведнъж почти почти половината население на БГ-то се изкараха инвалиди,заради по-ниската месечна такса и заветните 20 безплатни минути! И сега най-големите *** и некъдърници се опитват да лежат на гърба на онези,които се блъскат от сутрин до вечер!
2
2
 
29
 
! Отговори
ГЕРп преди 5 години
И доста са фалшивите ромоинвалиди.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Валя от какво папка,нали от телковете ако са малко?