Соцдепутатката Елена Йончева – клиент на Темида

Разследването срещу нея е за пране на пари от КТБ
Обновена: 22 яну 2019 16:37 | 22 яну 2019 16:37, Камелия Цветанова
203
Соцдепутатката Елена Йончева – клиент на Темида
Снимка: Булфото, архив

Депутатът от БСП Елена Йончева вече е с обвинение. Тя ще отговаря пред Темида за пране на пари, съобщиха от прокуратурата.

През ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета й. Тогава Йончева сама се отказа от защитата си на народен представител.

Още по темата

Разследването срещу нея се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутати от ГЕРБ.

Става дума за обвиненията на Делян Добрев срещу Йончева за присвоени пари от фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), които били прикривани в офшорна фирма.

Според прокуратурата присвоените пари са прикривани чрез офшорката "Далий Трейдинг Лимитид".

В хода на разследването е установено, че през април 2012 г. Елена Йончева, като едноличен собственик на "Авторска телевизия", решила да учреди съвместно с офшорната компания дружеството "Офроуд" ООД.

Капиталът на "Офроуд" трябвало да бъде 10 000 лева, като всеки от учредителите записва по 50 дяла, с обща номинална стойност от по 5000 лева. Йончева чрез "Авторска телевизия" се задължила да внесе 5000 лева, но офшорката трябвало да внесе 315 000 лева срещу 50-те дружествени дяла, като 310 000 лева  били за фонд "Резервен" на съвместното дружество. Отделно от това, офшорната компания трябвало до една година да направи и допълнителна вноска от 250 000 евро в "Офроуд".

За управител на "Офроуд" била избрана Елена Йончев и в това си качество тя била единствената, която можела да се разпорежда с всички сметки на фирмата.

Всички договорени суми постъпили по сметките на "Офроуд" още през юни 2012 г., като от прокуратурата поясняват, че предстоят множество действия по разследването, свързани с разпореждането с парите и спазването на данъчното законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ефективна присъда!
5
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Palen rezil.
4
26
 
18
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..НАЙ-ПОСЛЕ преди 5 години
ОТРОЧЕТО НА ДС/бкп И КГБ И ПЕРАЧКАТА НА ПАРИТЕ НА ЦВ.ВАСИЛЕВ ОТ КТБ.....ДА СТАНЕ КЛИЕНТ И НА СЛИВЕНСКАТА ПАНДЕЛА!ЧАК ТОГАВА ---ЩЕ СЪМ УБЕДЕН , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ПРАВОСЪДИЕ!ДАЙ БОЖЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно да е прала пари Елена Йончева, но и на Делян Добрев не му е много чиста работата............и той беше замесен в някакви далавери !!!
2
5
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш преди 5 години
Чистка
1
11
 
23
 
! Отговори
Избори идат преди 5 години
Полша показност...и тя, ще осъди два пъти сваленото правителство и компания