Елена Йончева за обвиненията срещу нея: Абсурдни са!

Правителството използвало спецпрокуратурата за сплашване
23 яну 2019 12:07,
96
Елена Йончева за обвиненията срещу нея: Абсурдни са!
Снимка: Архив, Булфото

Депутатката от БСП Елена Йончева определи обвиненията срещу нея за пране на пари като абсурдни и обвини управляващите в политическа репреси, а колегите й от парламентарната група на левицата застанаха зад нея и декларираха подкрепата си.

Още по темата

Вчера стана ясно, че Йончева е с повдигнато обвинение за пране на пари. Разследването срещу нея се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутати от ГЕРБ.

Става дума за обвиненията на Делян Добрев срещу Йончева за присвоени пари от фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), които били прикривани в офшорна фирма.

"Обвиненията, че работейки в ТВ7 за периода 2012-2014 г. съм финансирана по престъпен начин, са абсурдни. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми", отсече днес в парламента червената депутатка.

"Средствата за тези фирми са преведени през КТБ в период, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди нейния срив. Обвиненията, че съм занела, че тези средства са с престъпен произход, е опит да бъда ангажирана с моята защита, а не с работата ми на депутат", продължи тя.

По думите й атаката срещу нея е започнала, когато е поискала независимата експертиза и проверка на магистралите.

"Борисов и правителството вече използват създадената и контролираната от тях спецпрокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Но тази атака и репресия няма да ни спре", настоя Йончева.

Според соцдепутатът Иван Иванов тези обвинения били нескопосан опит на ГЕРБ да спечели служебно европейските избори.

"БСП застава зад Елена Йончева в нейната обективна дейност като журналист и народен представител. Ще я подкрепяме във всички й действия", заяви Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
17
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Провалени политици .
8
24
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Еми Делян Добрев е прав! И мен да ме окалят по този гнусен начин, по който го направи Йончева и аз ще се постарая истината за нея да излезе наяве!
7
27
 
28
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Когато БСП-то обвиняват (чрез лъжи), тогава всичко е нормално и искат оставки. Когато обаче ГЕРБ разкриват злоупотреби на висши БСП- арски ръководители, то тогава почват да се оправдават, че ГЕРБ размахва политическа бухалка! Трябва да се отбележи другарЕ, че съдът е независима и е длъжна да разследва всеки достоверно доказателство!
6
15
 
28
 
! Отговори
Перко преди 5 години
А Кирчо Добрев кога?
5
37
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
При Иванчева ти е мястото Ленче. Само дето тя не успя, като тебе, да сгъне парите
4
13
 
38
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Герб първо да направят тестовете на асфалта да не се ослушват, няма кой да им търпи измамите.ще има сигнал до брюксел с искане за официална експертиза от олаф
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
остава да каже да така е, прокуратурата има доказателства, съдът преценя тежестта им, не виждам какъв е проблемът. Не е като по време на народния съд, народът иска и убиват някой. И аз искам да видя завряния ни зет в лаборатория на централния затвор да си пиши анализите за финансовото състоя на затвора и колко ще трябва да работи за да му стане килията луксозна!
2
24
 
48
 
! Отговори
по Делян Добрев преди 5 години
ГЕРБ си направиха спец. съд за всяване на терор не за справедливост!
1
26
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиста саморазправа.