МС след съда: Втори лифт на Банско няма да се строи!

Кабинетът отмени решението си от края на 2017 година
50
МС след съда: Втори лифт на Банско няма да се строи!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Очаквано Министерският съвет се съобрази с решението на Върховния административен съд за Ски зона - Банско.

Правителството отмени днес решението си за изграждане на нова кабинкова линия в ски зоната.

Още по темата

Магистратите постановиха окончателно, че втори лифт няма да се строи, няма да се разширяват и ски пистите, могат да се извършват само ремонти на сегашните съоръжения.

5-членен състав на ВАС отмени промените в плана за управление на парка с мотива, че не са спазени изискванията за екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: банскоски зона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен !%А за чей са ти тия самолети, бе Икар? Нали Нейто ни пази? Или и тая тъпня да плащаме на Краварско, като Мариците и базите, та те да си пият с кеф уискито и да гризат до спукване печени ребра, а ти да дебнеш, кога пускат в Кауфланд на промоция "Снежанка"-та пълна с инсултното палмово масло вместо с цедено кисело мляко. Освен ако не си от ония, дето ще получат комисионките.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** нали някфи Аденауер-де Гол&Кенеди рекоа, че втори лифт ще има, че "ние" стоим зад кмета на Банско. И си заведе дечинята и жЕната на ски у Банско. А един Джамбъз рече дека имаме една планина, коя нарочно не развивме, т.е. не праим от нея ж.к. Младост, например, където вече биологичен живот няма - там ни мравка ни травка моат а живеят - бетон връз бетон, неон кръз неон, ваклин до ваклин...
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се радваме за решението на съда.Ще ходим отново в Алпите.Хем хубаво, хем спокойно, хем по-евтино и най-важно добро отношение.
21
10
 
25
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Супер. Много се радвам! Ай да ви се невиди и лифта... Некви си 100 човека реват за тоя лифт. Голяма работа. Дайте да унищожиме всички паркове да да има къде да си продавате китайските сувенири, а?Плажовете по морето пълни с бетон.. Дюните ги изораха... Изсякохте горите... Всеки строи и унищожава всичко под предлог, че си има всички разрешителни. И престанете с тая мантра че сме някаква неземна и прекрасна дестинация за туризъм. Чужденците идват тук само заради евтиният фалшив алкохол и чукане.
20
2
 
13
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
Изключително Удобният съд отново изписа веждите на Борисов точно преди избори.Много жалка история.
19
3
 
17
 
! Отговори
да преди 5 години
ГЕРБ излъга хората и това ще им струва много, много, много гласове !!!!
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А то в Плевен какво има, че да има туризъм?
17
9
 
24
 
! Отговори
Плевенлия преди 5 години
България не е само Банско. Има цели райони в който не е вложен един лев от десетилетия. В тези райони също има забележителности, природа и нужда от развитие и туризъм. Защо се влага само в македонско. Макетата нищо не правят. Дава им се на готово. Достатъчно се инвестира в Банско и в онзи район.
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бате Бойко не му излезе сметката добре. Харчи си рязаната тиква държавните пари само за неговият район. Личи си че се е учил от бай Тошо Живков.
15
5
 
24
 
! Отговори
Qwerty преди 5 години
Не са проблема малкото писти, а многото хотели долу, несъобразени с капацитета на лифтовете. Нали като пуснат 2ри лифт ще построят още 20 хотела и 50 къщи за гости и пак ще се чака толкова колкото и сега.
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Марк Жирардели мислех, че е спортист, а той бил мафиот.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май някой ще връща комисионни, взети предварително. А гербаджийчета.
12
4
 
14
 
! Отговори
ко преди 5 години
ай честито.много нагли само парата им е в главата на тамошните шовинистчета.хубаво градче с прекрасна природа и супер преживявания си имам там,ама с тоя лифт няма как сори,ще търпите 2-3 месеца малко опашки и то не всеки ден
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А оставки? Явно че не може хем да издават противозаконни решения, хем да останат на работа.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18С такива като тебе инженерен потенциал :) Даже не знаеш, какво е икономика. Какво печелил от туризма. Хахахаха верно ств доста *** тук. Тея хотели десетки фирми ги зареждат с консумативи и храни. Детски фирми ги чистят. Хиляди работят в строителството и обзавеждането. Милиарди данъци се плащат в бюджета. Метрата, магистралите, градовете всипко е зависимо от туризма. От къде според тебе България печели пари ? От дървени философи , като тебе ли ? Кой ще плати новите самолети ? Тили :)
9
6
 
19
 
! Отговори
odpo преди 5 години
А и до оплакващите се за скъпотията в Банско ще кажа само едно - ХОРА БАНСКО Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПЕРАЛНЯ В БЪЛГАРИЯ! Една карта се продава - пишат се над 10!! Един се вози на лифта - пишат се 33ма!! Защо беше зора за лифта, за по-голям "оборот" не 1/33 а 1/66+Мили хора, ТЕРМИНАЛ 1 или 2, или ставайте престъпници! Тук иначе си работиш за чест и слава, и духаш супата!
8
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние обикновенните хора какво печелим от туризма? Единствено и само печелят случайните "концесионери" , местните у Банско, мутрите от София, където са си купили места на Банско от рекет, *** са присвоили тоу онуи, а за нас какво? Аз печалба от туризъм НЯМАМ! Както и 97 % от хората в България. Така, че за мен е по-добре да има гора, където да си изведа на разходка ОБИКНОВЕННИТЕ ДЕЦА, а още по-добре ми е като вас мутропоклонници ви НЯМА! Като се оправи всичко у Държавата, приветствам туризма
7
5
 
10
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Ако Зелените и всички от сорта си формират партия и играят задружно, на следващите избори ги виждам в кабинета а ОП вън! Но красотата е следващите избори когато ци га ните си направят партия и започнат да си гласуват за нея хахахаах Е тогава, е тогава предвиждам такъв живот, че само си викам ДАНО ДАНО ДАно хахахахах
6
5
 
16
 
! Отговори
ясно преди 5 години
Ще продължим да ходим във Австрия значи. На Банско ни се изчаква чакането а и не е толкова евтино че да правим компромиси.
5
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Ти си този, който няма как да защити тезата защо да няма втори лифт, повече туристи , повече валута в България. Айде защити се ? Само ви слушам банда простолюдие да плюете , а никой няма ясна посока ЗАЩО.Защо да няма втори лифт ? Защо да няма хотели ? Кой трябва са храни хората в Благоевград ? Или и те да бягат в СФ или Германия, а после същите вие ревете , защо бягали.вие имате ли реално решение за икономика ? Смешнициии