Решено! Убиецът на Виола ще лежи в затвора 22 години и 6 месеца

Искал на всяка цена да отнеме живота й - бил я, клал я...
128
Решено! Убиецът на Виола ще лежи в затвора 22 години и 6 месеца
Снимка: Булфото, архив

Стефан Станев, който уби по особено жесток начин 29-годишната си приятелка Виола през лятото на 2017 г., ще прекара следващите 22 години и 6 месеца от живота си зад решетките. Решението за това е на тричленен състав на Върховния касационен съд, който оставя в сила присъдата на Софийския апелативен съд.

Още по темата
Решението на ВКС е окончателно.

Стефан, който е наркоман и е бил лекуван, е изтезавал приятелката си Виола 50 минути преди да я убие.

Съседи в блока в столичния квартал "Света Троица", където двамата живеели, чували писъците на младата жена от 5 сутринта до около 5:50 ч на 23 юни 2017 г. През това време заради съмнения в изневяра Станев я удрял по главата и тялото със стикове за голф, винкел, клал я с ножове.

Той довършил момичето, като забил острието във врата й и почти прерязал гърлото й.

Комшиите чули как Виола крещяла: "Недей" и "Моля те, спри", но не подали сигнал в полицията, защото скандалите между двойката били чести.

Веднага след убийството Станев извикал приятелката си Невена Петкова и с жест й показал, че е прерязал гърлото на Виола. Тя не му повярвала и Станев й показал трупа.

Момичето и приятелят й Велислав Каменов се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си. След това 29-годишният убиец запалил мощния си джип "Волво ХС 90" и тръгнал към морето.

По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв. Станев беше задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта.

Пробата му показа, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин.

Едва след смъртта на младата жена стана ясно, че петима прокурори и няколко служители на МВР са подминали жалбите за заплахи и тормоз, подадени срещу Стефан от бившата му съпруга Благовеста. Ако някои им беше обърнал внимание вероятно днес Виола щеше да бъде жива.

В мотивите към присъдата си тричленният състав на ВКС посочва, че както първостепенният, така и апелативният съд са пределно ясни в актовете си – извършеното е "изключително тежко“ по смисъла на НК както по начина на извършване, така и с оглед причините и умисъла на дееца за извършването му.

Проявеното впоследствие осъзнаване, признание и съжаление за стореното не намалява обществената опасност на същото, нито снижава обществената опасност на дееца на фона на проявената от него неоправдана агресивност и жестокост, допълват магистратите.

Правилно съдът е калкулирал в отегчаващите вината на подсъдимия обстоятелства упоритосттта му да причини смъртта на Виола Николова по всякакъв начин – чрез удушване, безуспешно, с помощта на клане с един, два и накрая три ножа с наранявания в дълбочина във врата й, с което накрая е успял, пишат още те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
27
 
! Отговори
маларт преди 5 години
"калкулирал в отегчаващите вината на подсъдимия обстоятелства"??? Ако не бъркам, жената беше от Лом и там хората поназнайват повече за случая. Но тук важното е, че институциите спят престъпен сън и мислят само схеми, изнудване и далверки - "Едва след смъртта на младата жена стана ясно, че петима прокурори и няколко служители на МВР са подминали жалбите за заплахи и тормоз, подадени срещу Стефан от бившата му съпруга Благовеста. "
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо навсякъде версиите за случилото се са различни? Досега 3 сайта прегледах и прочетох 3 различни версии- дори такава за злополука по време на полов акт. Не разбирам за какво им е на медиите да лъжат и само да петнят името на момичето.
43
1
 
23
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Като правите деца от лошите момчета. Те не са материал за женене. И живеене. Търсете си зубър ит специалисти. Те са богати можете да си ги контите както си изкате. Това е.
42
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже мой... След 20 години максимум този *** ще е отново сред нас, сред децата ни... Настръхвам, страх ме е... Колко ли още затрити живота предстоят... Ами съдиите, не се ли страхуват за живота на своите деца? Всъщност, какво точно трябва да направиш, за да получиш максимална присъда?
41
4
 
18
 
! Отговори
Шаман преди 5 години
Този има много студен поглед. Каква красавица. И той по този начин да я довърши. Явно той не зачита женската красота. Ей сега дано го спукат от бой затворниците. Грижете се добре за детето.
40
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли струва живота? 22 години? Убиваш на 20, на 40 си здрав, прав и свободен обратно в обществото. А на жертвата в това време и близките вече са си отишли от мъка. А усфсите се радват, че все пак ПОНЕ е осъден. Щото можеше и условно. Ще се оправиме да. Ама друг път.
39
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Бойко Борисов, Слава на Цветан Цветанов. Дано сега не ме изтриете. Явно се толерират само правилните мнения.
38
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако съседите са подали сигнал вероятно е щяла да е жива Но сме станали скотове
37
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това сиепоощрение този е за стол или въже.
36
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раздавайте такива присъди и после се чудете защо се избивате
35
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Волво ХС 90" наркотици ,пиянство , стикове за голф .... да така живеят всички българи ! Поредният богаташ пияница който си купува наркотици и си прави каквото ще ! Присъда 22 години ? Едва ли , след време ще се обади че има проблеми че иска намаление срещу доброто си поведение . Още един пореден хрантутник на който ще му плащам яденето , пиенето и здравните осигуровки в затвора .
34
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ше му плаща издръжката в затвора ??Ако знаеше ,че няма да го оставят жив -нямаше да го Направи !!И момичето щеше да Е Живо Сега !!!
33
18
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
ако мъж се оплаче, че жена му е алкохоличка и живее в постоянен стрес и скандали,Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и ДОМАШНОТО насилие!Това е въвеждащата формулировка на ИК! Но защото повечето случаи на насилие е от страна на мъжа към жената е те за това!
32
5
 
46
 
! Отговори
Василев преди 5 години
В България вече намалят всякакви шансове човек да умре от естествена смърт!!!Или някой психопат ще ти забие нож в гърба, или някой ц.иганин ще ти пререже гърлото както спиш, може и някой алчен некадърен доктор да ти види сметката, или някой пишман шофьор не се забие дрогиран в теб!Животът става интересен!!!Агент Лайъл Браниган!ЦРУ!!!
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тая Истанбулска конвенция! И там да сложат телефон пак ще го дигат колкото и 112.
30
4
 
11
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Остави ИК. Интересно ще ни е да прочетем мнението ти на експерт по казуса с тормозеният мъж от съпругата си алкохоличка.
29
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия комшии близо час са слушали виковете и.И не са направили нищо - да потърсят полиция например.Ужас - в каква държава живеем.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
22 г. ,като знам белГето кривосъдието какво е ще обжалва, пари, добро поведение и ще излежи не повече от 5 години, ако беше в сащ щеше да излежи мин. 30 г.
27
18
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Те са нямали общ дом. От къде ще я извеждат?Хипотетично, ако мъж се оплаче, че жена му е алкохоличка и живее в постоянен стрес и скандали, на които са подложени и децата им.Конвенцията как ще му помогне?Нямам абсолютно никакво желание, да се хабя с човек, който не е запознат и си мисли, че ИК са листи хартия!
26
2
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ако убитото момиче ми беше някаква близка роднина, направо му режа гръчмула на този с.мотаняк без да ми мигне окото!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!