Спецапелативният съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев

Определението беше произнесено след пет часа съвещание
24 яну 2019 23:03,
21
Спецапелативният съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спецапелативният съд остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо. Той е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, ръководена от родителите му.

Още по темата

Определението на съдебния състав, воден от съдия Галя Георгиева, беше произнесено след пет часа съвещание и е окончателно. То е подписно с особено мнение от един от членовете на състава. Това беше поредно искане за промяна на мярката на Вълчо Арабаджиев от неговата защита, пише БТА.

По време на днешното заседание съдът прие тройна медицинска експертиза на лекари от "Пирогов", според която Арабаджиев не страда от заболяване, което да не му позволява да бъде в ареста.

Адвокатът му Илиян Василев заяви в залата, че прокуратурата няма доказателства, за това че подзащитният му е знаел за евентуален престъпен произход на над 5 млн.лв. открити в банкови касети на негово име. Адвокатът изнесе данни от разследването, които според него сочат, че Маринела Арабаджиева е поискала от счетоводителка на семейството парите да бъдат внесени в банкови касети от сина й, като те да бъдат на негово име.

Прокуратурата обаче смята, че има достатъчно данни за това, че Вълчо е знаел за престъпния произход на внесената от него сума.

Според съдебния състав Вълчо Арабаджиев трябва да остане в ареста, защото той не е в тежко здравословно състояние, а и е налице обосновано предположение за съучастието му в престъпна дейност. Съдиите отбелязаха още, че промяната на мярката на Арабаджиев в по-лека би затруднила разследването, като според тях има възможност той да се укрие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
10
 
! Отговори
остап преди 5 години
НЕ МОЖАХТЕ ЛИ ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ВСИЧКО Е ЦИРК НА ПРОКУРАТУРАТА. КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ КТБ И СЕ МИНЕ ПРЕЗ ИВАНЧЕВА ,МИНЬО СТАЙКОВ, АРАБАДЖИЕВИ, БАНЕВИ ТА ЧАК ДО ЙОНЧЕВА ВСИЧКИ СЕ ОБВИНЯВАТ НО В СЪДА НЕ СЕ ВКАРВАТ ПО СЪЩЕСТВО НА ДЕЛАТА.КАКТО ПРИ КТБ - 13000 СТРАНИЦИ ОБВИНЕНИЕ И ПРОКУРАТУРА КОЯТО ИСКА ТЕ ДА СЕ ПРОЧЕТАТ В СЪДЕБНА ЗАЛА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.КОЛКО ВРЕМЕ Е ТОВА?ПРИ ВСИЧКИ ДРУГИ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ИМ ПРИКЛЮЧИЛИ СЛЕДСТВИЯТА, А КАТО ГЛЕДАМ НЯМА ДА ПРЕКЛЮЧАТ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. ТАКИВА МИ ТИ РАБОТИ БЪЛГАРИ.
18
0
 
16
 
! Отговори
!! преди 5 години
Вълчо е "невинен"..ама друг път:))))) същият мазен и нагъл като баща си !!!тия номера "не знаел" другаде. .за това на "невинния" майка му му обяснява за касети с по 3 млн ..щото е "невинен"
17
0
 
13
 
! Отговори
!!! преди 5 години
че какво право имат Арабаджиеви да притежават тези средства, които са крадени ???!!!който и да им ги отнеме, независимо от причината - ще бъде справедливо !!!една стотинка не са изработили от тях
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви милиони, какви 5 лева? Тате пере пари от престъпна дейностИ така, както са му ги дали, така и ще му ги взематТози риск го носи всеки, който се занимава с подобна дейност
15
2
 
14
 
! Отговори
Баба преди 5 години
Такива да ги вкарват в затвора щом се гаврат с хората и не им плащат заплатите
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за слепите е ясно че Суджуците искат да се докопат до милионите на баща му. За това е целият цирк.
13
15
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Вълчо е абсолютно невинен.
12
10
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Тоя е ясно,че лапето няма вина за схемите на родителите си-бащата кредитен милионер от "Хеброс" още през 90-те,агент на ДС и т.н.Друг е въпроса,че няма начин да не е знаело от дека са тия чували с пари!Ама това си е нагледен пример за у червена ламапа за вички останали "бизнесмени" какво може да се случи с близките им,ако не сипват в ГЕРБ-ската каца за купуване на избори и за още вили за любовниците на Байко,за още апартаменти на тъщата на Цецо и за диетични менюта за Фидосова!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докъде го докарахме... ценности.
10
6
 
10
 
! Отговори
Стамбата преди 5 години
Айде в панделата !!!
9
6
 
14
 
! Отговори
Коцето преди 5 години
Да влизад в затвора гадове
8
5
 
11
 
! Отговори
Служител преди 5 години
Много добре че си вършат работата прокуратурата ! този път ! Заплатите неса изплатени за месец август още нека си получат заслуженото!!!
7
2
 
20
 
! Отговори
@7 преди 5 години
Разбира се, че сме фенове на справедливостта, другото е анархия? Какво да им фенувам на преразпределението на териториите и милионите? От това кой ще вземе милионите на Арабаджиеви или Баневи на мен няма да ми стане по-добре, щото няма да влязат в хазната, а в нечий джоб. От друга страна, веднъж започне ли да се използва прокуратурата като бухалка, няма да се спре само до милионерите, ще се слезе и надолу по веригата. А това определено не ми харесва.
6
4
 
22
 
! Отговори
да преди 5 години
Арабаджиеви нямат и две стотинки, които да не са крадени, така че. ...а тука било пълно с големи фенове на справедливостта, бе:))))) иначе ревете срещу богатите престъпници, а като ги грабнат и почвате философии. .смешници:)))
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя изобщо не го знам какъв е, сигурно е някакво ***. Обаче тая работа с неограниченото задържане не я разбирам. Ако има достатъчно доказателства, да започват делото. Ако ли не за какво е този цирк. Пари от престъпен произход е много сложно понятие - на мен ако майка ми ми даде 1000лв изкарани от проституиране аз подлежа ли на съд? Странно е някак. Или има организирана престъпна група, или няма. Ако е просто родител дава пари на детето си, как се доказват престъпни намерения?
4
15
 
20
 
! Отговори
анонимус преди 5 години
Държавата в ролята на наглите, държи децата и изнудва родителите за откуп!
3
7
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Какво ще прави сега болното момче? Въй, въй,въй... Въх.
2
1
 
17
 
! Отговори
Строителната камара преди 5 години
А разрешително за нови затвори кога?
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено. Искат да се докопат до милиончетата на Тате.