Оставиха в ареста полицаите, обвинени за подкуп

Според съда е възможно те да извършат друго престъпление
26 яну 2019 20:20, Красимир Ангелов
15
Оставиха в ареста полицаите, обвинени за подкуп
Снимка: Булфото, архив

Специализираният съд остави в ареста обвинените за участие в престъпна група за изнудване полицаи от столичното Четвърто РПУ. Според мотивите на съда, няма опасност от укриване, но е възможно задържаните да извършат друго престъпление.

Още по темата
В залата бяха доведени трима от задържаните, а четвъртия е влязъл по спешност в болница още в петък.

Съдът смята, че има достатъчно събран доказателствен материал, за да се направи обосновано предположение, че лицата са извършили престъплението, за което са обвинени.

На 23 януари общо петима служители на сектор "Икономическа полиция" бяха задържани в сградата на полицейското управление. Обвинения за участие в престъпна група и търговия с влияние бяха повдигнати на четирима от тях, като прокуратурата поиска да останат за постоянно в ареста.

За лидер на групата е сочен началникът на Сектор "Икономическа полиция" в Четвърто РПУ Красимир Кръстев.

Според събраните доказателства, групата е действала от началото на 2017 г. на територията на Четвърто РПУ, а сигналът срещу тях е получен в края на септември миналата година.

Полицаите са рекетирали десетки търговци в столичния квартал "Лозенец", които са плащали, за да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗАПЛАТИТЕ ИМ НЕ СА МАЛКИ! ПОЛУЧАВАТ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ!ТЕЗИ КАТО НИЩО ЩЕ ВИ ОБВИНЯТ В КАКВОТО ИМ СКИМНЕ ИЛИ ЩЕ ВИ ПОДХВЪРЛЯТ НЕЩО ЗА ДА ВИ ПРАТЯТ В ЗАТВОРА!!!ДАНО ИМ ОБЯВЯТ ИМЕНАТА ПУБЛИЧНО!!! НЕ САМО УВОЛНЕНИЕ!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките от нужда са го направили, ниски са им заплатите, нямат пари за униформа, сигурен съм, че до ден два ще са болни и пак пари за лекарства.
7
2
 
26
 
! Отговори
odpo преди 5 години
После питате защо ПОЛИЦАЙ е "мръснa дума" в България! Дай да я цензурираме и нея като истинската дума за Ромите (хахаха) - например, вместо Полицай да ги наричаме Висаджий или Сикаджий!?
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
%?
5
6
 
33
 
! Отговори
хора преди 5 години
Народа отделя от данъците си да ги храни,облича,да им дава големи заплати и привилегии а те не работят и се превъртали в бандити,това е лицето на полицията у нас....ако не се направят чистки в полицията скоро тази сбирщина от търтей и бандити ще излезе извън контрол.
4
4
 
33
 
! Отговори
това е преди 5 години
Цялата система е проядена от бандитизъм и корупция това го вижда ме всеки ден само МВР не го вижда и се правят на изненада ни!?
3
4
 
29
 
! Отговори
смятай преди 5 години
началника бил шефа на ОПГ :D представяте ли си ква мизерия
2
3
 
29
 
! Отговори
Диоген преди 5 години
Кво прайш с тоя фенер посред бял ден бе?! Търся честен полицай...И кво,намери ли?! Казах ви! Търся...
1
2
 
18
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Ууух...това беше много важно эа мен, днec ми върви май