Петима остават в ареста за финансиране на тероризъм

Решението на Апелативния спецсъд е окончателно
1
Петима остават в ареста за финансиране на тероризъм
Снимка: архив, БулФото

Петимата обвинени за участие в международна престъпна група, свързана с финансиране на тероризъм извън България, остават в ареста. Решението е на Апелативния специализиран наказателен съд и е окончателно.

Още по темата

Участниците в групата бяха задържани на 18 януари 2019 г. при операция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура на територията на София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч.

Установено е, че основният организатор на престъпната дейност е сирийски гражданин, пребиваващ в България. Чрез нерегламентирани "хавала"- преводи, той влязъл в контакт с лица, извършващи логистично подпомагане на международни терористични организации, както и с такива, за които има информация, че са свързани с финансиране на тероризъм и други видове престъпна дейност.

С разрешение на Специализирания наказателен съд са били извършени претърсвания и изземвания в 50 адреса на жилища и офиси и в 26 автомобила, както и обиски на 50 души.

Съдът е приел изцяло аргументите на Апелативната специализирана прокуратура за това, че е налице обосновано предположение лицата да са извършили престъпленията, за които са обвинени и че има опасност да извършат друго престъпление. За двама от тях съдът е решил, че могат и да се укрият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С разрешение на Специализирания наказателен съд са били извършени претърсвания и изземвания в 50 адреса на жилища и офиси и в 26 автомобила, както и обиски на 50 души.Това не е малка организация, добре, че западняците натиснаха тиквите и калинките да ги арестуват.