Премръзнал, пребит... в "Пирогов". Съдбата на Стайко Стайков

Той е с рана на главата и синини по тялото, твърди, че е бил в плен
Обновена: 29 яну 2019 16:50 | 29 яну 2019 09:00,
61

5 месеца след като го обявиха за издирване в Интерпол, синът на Миню Стайков излезе от нелегалност по най-мистериозния начин, озовавайки се в "Пирогов".

29-годишният мъж е с рана на главата и синини по тялото. Според неговата версия е бил отвлечен и държан в плен, разказва Bulgaria ON AIR.

От МВР и прокуратурата официално казват, че нямат информация за отвличането му за времето, когато са го търсили. Никой от близките му не е получавал искане за откуп, или поне не е съобщавал това в прокуратурата и полицията.

Още по темата

Версията на близките му е, че вероятно е отвлечен във връзка с разследването срещу него и баща му, който е в ареста. Според полицаи обаче Стайко е скалъпил версията за отвличането си, но още не е ясно защо.

Сигналът, че Стайко е похитен, пристига час след като в прокуратурата е депозирано заявление от него е адвоката му, че ще се предаде и ще съдейства на разследването.

"В 9:15 ч в понеделник на тел. 112 е получен сигнал за човек в безпомощно състояние. Екипът на Спешна помощ пристига на мястото, където ги чака мъжът, подал сигнала. Той ги въвежда в къщата. Там Стайко Стайков е прегледан, лекарите са взели решение да го закарат до "Пирогов". Когато е пристигнал там, до МВР е подаден сигнал, че е бил отвлечен", каза в понеделник главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Пред лекарите Стайко Стайков е разказал, че е бил отвлечен за неизвестен период от време. Тогава в болницата са изпратени криминалисти, за да го разпитат, но Стайков не е бил в състояние да говори. Има рана на главата, която е зашита, оток на окото, охлузвания и синини по тялото.

15 минути преди сигнала в Спешна помощ за безпомощния Стайков в специализираната прокуратура се е явил адвокатът му Любомир Таков. Той внесъл писмена молба от клиента си, в която разказва, че е разбрал за издирването му в неделя и е готов да се предаде.

Какво се случва обаче преди това?

От разпитаните свидетели става ясно, че Стайко се е появил пред една от къщите на семейството в кв. "Бояна" в неделя вечерта - около 21 ч. Бил гол, премръзнал и пребит. Пристигнал с такси, което наел от местност наблизо, където по думите му са го изоставили. Посреща го работник, който се грижи за поддръжката на имота.

Веднага след това Стайко Стайков се свързал с адвоката си. Той му казал, че е обявен за издирване, и така се стигнало до молбата на Стайко пред специализираната прокуратура, в която казва, че ще се предаде.

Сутринта обаче Стайков получил криза и така се стига до обаждането в Спешна помощ и сигнала в Софийската градска прокуратура за отвличането му.

Разследването

Проблемите на семейство Стайкови започват на 18 юли м.г. Тогава разследващите от ГДБОП разбиват модерна фабрика за нелегални цигари в Карнобат. Цехът е до жп гарата в града в сграда на стара мандра. Още тогава стана ясно, че имотът е собственост на Иван Димитров, който е син на кмета Георги Димитров. Данните сочат, че фабриката работи от 2015 г. и бълвала по 2 хил. цигари на минута.

Месец и половина по-късно спецпрокуратурата и ГДБОП провеждат втора акция по същото разследване. Тогава са арестувани Миню Стайков, който има винпром в Карнобат, синът на кмета, в чийто имот е била нелегалната фабрика, и шуреят на Стайков Белун Хазърбасанов, който е съдружник в бизнеса на Миню Стайков. Освен разследването за производството на нелегални цигари прокуратурата ги обвинява и в пране на пари, както и за данъчни престъпления.

За сина на Миню Стайков също има данни, че е бил член на престъпната група, но той не е намерен и е обявен за издирване. Това се случва на 5 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам усещането обаче че и службите не са в час какво став и "КОЙ"-кой е в цялата тази история.Абе пълна аматьорщина.
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държали са го за да не посмее "тате" да каже КОЙ е шеф-диригента на нелегалните фабрики за цигари.Нали не си мислите че разни Миньовци и Бирми са главните действащи лица зад цигареният бизнес?!Това е сериозна логистика и конспирация.Тези мухъли са далеч от това ниво.Очевадно е.П.П. Случаите с цигарите и Ветко са свързани.Атаката е срещу едни и същи хора.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил е отвелечен от извънземни и са правили медицински експерименти с научна цел за да може извънземните да спасят планетата си със Серум направен от кръвта на Стайко Стайков - после са му изтрили спомените. Интепол да се гръмнат, спасяванета на Галактиката е по-важно. Стайко Стайков президент!
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ли беше дето им намериха 10 милиона кеш в хотела им?
4
3
 
13
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Този бандит е за Оскар , и ще го получи от нашата корумпирана система !!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже,колко ми е жал!Горкия бизнесмен!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка някой просто е свършил работата на полицията и на съда.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той е скалъпил версията с отвличането, за да не каже къде е прал пари досега и защо веднага не се е предал.