Прокуратурата ще рови: Кой болен с ТЕЛК, пък работи

Проверката в Ямбол ще бъде извършена в срок от 30 дни
13
Прокуратурата ще рови: Кой болен с ТЕЛК, пък работи
Снимка: Булфото, архив

Районната прокуратура в Ямбол се е самосезирала и е възложила проверка за наличието на трудоспособни хора със свидетелства от ТЕЛК за инвалидност, които работят в строителството или в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
Проверката ще бъде извършена в срок от 30 дни от служители на ОД на МВР. Те трябва да установят какви са издадените решения на ТЕЛК за инвалидност, за какви заболявания и какви медицински документи са издадени в тази връзка, се посочва в съобщението.

Събраните материали ще бъдат представени на наблюдаващия прокурор, който ще прецени има ли данни за извършено престъпление, става ясно от съобщението на държавното обвинение.

Както по-рано днес стана ясно, в ромската махала в Ямбол през две-три къщи живеят хора, които поне по документи са с тежки увреждания и имат ТЕЛК. Същите тези хора обаче работят в строителството или дори са в чужбина.

Общото между всички случаи е не само диагнозата, но и мястото, от което излизат решенията - болница "Свети Пантелеймон " в Ямбол. Председател на ТЕЛК комисията е неврологът д-р Радостин Иванов, чиито подпис стои под спорните документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ямболпрокуратурателк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Право преди 5 години
МОЛЯ, обяснете ми как Капка Панайотова, основател на ЦНЖ "Независим живот" се сдоби с ПЕЖО? ОТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ИЛИ Е СЛУЖЕБНО?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не всички които са с телк не могат да работят. Позната която е с изрязана гърда и лимфи заради рак, може да си работи, но е полвин човек. Заради изрязаните лимфи ръката се подува, боли, тежи и така ще е цял живот.
7
1
 
5
 
! Отговори
бедния българин преди 5 години
Проверете дълбоката провинция където има много работещи с ,, телкове ''
6
4
 
14
 
! Отговори
Сбъркана държава преди 5 години
Пенсията от 100-200лв...на някой пострадали хора им е нужна за да си покрият лекарствата с нея. Много от бълващите омраза коментатори не си дават сметка, че има лекарства, които се вземат до живот и струват "майка си и баща си"! Ако не работиш...с тази инвалидна пенсия НЕ може да се живее...ако въобще някой тарикат, "бизнесмен" те вземе на работа! Да ловиш корумпирани доктори и да се бориш с измамите в ТЕЛК, това добре...но защо заради тях ще го отнасят и реално болни хора?
5
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудят се вече откъде да смъкват кожи на хората,сега ще им спрат и смешните инвалидни пенсии!
4
5
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Нищо няма да излезе от целият този цирк !!!
3
5
 
19
 
! Отговори
истина е преди 5 години
А аз си мислех ,че доктора който гледах сутринта по ТВ. ,че е задържан , а той още пари кове в момента !*** и курника в който живеем
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая търговска фирма ТЕЛК просто трябва да изчезне. Трудоспособността да се определя от НОИ, защото там са парите на данъкоплатците.
1
8
 
23
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
Мечтата на Андрешко - За да не работи си е измислил кастинг за тунеядци наречен ТЕЛК !Обяват го за недъгав, а той - щастлив !Та въпроса ми е, да пращам ли пари или да ги занеса лятото...ама друг път !?