Севелин, който дрогиран уби баща си, ще лежи 12 г.

27-годишният мъж бе осъден да плати и 240 хил. лв. кръвнина
7
Севелин, който дрогиран уби баща си, ще лежи 12 г.
Снимка: архив, БулФото

Севелин Николов, който уби баща си, бе осъден на 12 г. затвор. Престъплението беше извършено в нощта на 4 ноември 2017 г. в дома му в столичния кв. "Павлово".

"Съжалявам. Сега не бих го направил... Ще си изтърпя наказанието", едва промълви в съда 27-годишният мъж, който в нощта на убийството бил под въздействието на наркотици, предаде "24 часа".

Той трябва да плати общо 240 000 лв. кръвнина. 100 000 лв. е обезщетението за по-малкия му брат, който сега е на 13 г. По 60 000 лв. бяха присъдени на Василка и Светослав, родители на убития Жоро Николов, на 51 г. Брат му също има право на обезщетение по новия закон и то ще е в размер на 20 000 лв., реши съдът.

Делото мина по съкратената процедура, при която наказанието автоматично се намалява с 1/3. То приключи в 2 заседания - първото бе на 15 януари, а второто започна към 11 ч днес. Присъдата бе обявена в 13,30 ч, след като преди това бяха разпитани 2 свидетелки. Те дадоха показания за това колко тежко са изживели смъртта на Жоро неговите близки.

Според съда 51-годишният мъж до последно е изпитвал болки и страдал, докато бил ръган встрани и в гърба от сина си.

Има 2 версии за мотива за убийството. Едната е на Севелин, който твърди, че баща му с години тормозил него и майка му. Другата версия е, че до трагедията се е стигнало заради наркотиците и намерението на бащата Жоро Николов да продаде къща, в която Севелин живеел с приятелката си след развода на родителите си.

Подсъдимият от известно време е в затворническата болница в София и отново ще бъде върнат там, тъй като още не се бил възстановил от операция на рамото.

До преди 4-5 години младежът тренирал планинско колоездене и често получавал травми. Започнал да употребява марихуана, за да притъпи болките, пиел и лекарства.

Присъдата му може да се обжалва пред Апелативния съд в София.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

Идеята е, че после като излезе ще е едва ли не вечният длъжник. Тоест в момента, в който придобие евентуално някаква собственост, отива в роднините, на които дължи.
5
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 5 месеца
Пише Си съда глупости Някакви стотици Хил левове щял да плати наркомана.
В другия живот и не са левове ми монголски тугрици
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В тази *** човешкият живот не струва пукната пара.
3
0
 
3
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 5 месеца
До ДодоПРАВ СИ АКО СЕГА УБИЯ БОРИСОВ КАКВА ПРИСЪДА ЩЕ МИ ЛЕПНАТ
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз не мога да разбера тия кръвнини какъв им е смисъла, като става въпрос за едно семейство, а осъденият очевидно няма собственост. От тях самите трябва да вземат (като роднини на убиеца), за да им дадат (като роднини на жертвата)
1
6
 
19
 
! Отговори
Додо преди 5 месеца
Присъдата е не само смешно малка и несъответстваща на тежестта на извършеното престъпление (защото до 5-6 г. ще е вънка), но и гавра с паметта на жертвата. Освен това, изпраща много грешно съобщение към цялото общество и обезценява стойността на човешкия живот.