Северин е вменяем, отива на съд за убийството на Виктория

Прокуратурата иска най-тежките наказания за престъпленията му
7 фев 2019 15:15, Анисия Иванова
22
Северин е вменяем, отива на съд за убийството на Виктория
Архив: Булфото

Окръжна прокуратура - Русе ще внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и ще поиска налагане на най-тежките наказания за две престъпления - изнасилването и убийството на Виктория Маринова, извършени по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост, съобщават от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Двете деяния бяха извършени на 6 октомври миналата година.

Окръжната прокуратура в Русе назначи петорна комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия, заключението на която сочи категорично, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

Още по темата

Мъжът е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Той е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия и да разбира смисъла на наложеното наказание.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори.

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи. Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

В изпълнение на издадената от ОП - Русе Европейска заповед на разследване, прокуратурата във Федерална Република Германия извърши освидетелстване на Северин Красимиров и изготвените протоколи и фотоалбуми за това следствено действие са получени в прокуратурата. С оглед изложеното в протокола състояние на обвиняемия и установените по него следи от наранявания, Окръжна прокуратура- Русе назначи съдебно медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса дали е възможно установените наранявания да са получени в резултат на оказана от жертвата съпротива.

Припомняме, че извършителят на деянията бе задържан в изпълнение на издадена от прокуратурата Европейска заповед за задържане в Германия и бе преведен в страната ни. С определение на Окръжен съд – Русе на Северин Красимиров е определена мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Перко преди 5 години
До ЖТГТНАбе пийте си хапчетата бе!
7
0
 
0
 
! Отговори
Narco преди 5 години
е какво да стане, пуснаха я, вече е забравила "неприятната случка"
6
1
 
10
 
! Отговори
ivp_o преди 5 години
А какво стана със Силвия Зорова (щерката на Зоров), която уби човек на околовръстното лятото миналата година??
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако беше невменяем щяхме да го пуснем, да си убива и изнасилва на воля.
4
21
 
11
 
! Отговори
ЖТГТН преди 5 години
Северин не е убиецът на Виктория Маринова. Нейното убийство е поръчано, заради дейността на разследващ журналист. В момента Елена Йончева е мачкана и набеждавана също във връзка с разследванията и за корупция и крадене на огромни средства от държавни и публични "личности".
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХАхаха. Прав си... И на 35 да излезе, пак ще отиде в германия да лее бетон по строежите и ще си тананика чалга...
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не му мърдат 3-4 години със нашата размазваща съдебна система. Ще е на свобода чак на двадесет и няколко години.Много е строга и тежка подобна съдба
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз помислих , че вече си е получил доживотната.