Със закъснение: Митьо Очите кацна на летище София

Конвоираха го трима служители на Главна дирекция "Охрана"
Обновена: 15 фев 2019 21:44 | 15 фев 2019 21:10, Анисия Иванова
45

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Димитър Желязков - Митьо Очите кацна с белезници на летище София от Истанбул. Той бе пазен от трима служители на Главна дирекция "Охрана", които го конвоираха до следствения арест на столичния булевард "Г. М. Димитров".

Полетът с несебърския бос от летище "Ататюрк" закъсня с 25 минути, той се приземи в  20:50 часа. Очакваше се да кацне в 20.25 часа, съобщи "24 часа".

72 часа, след като Желязков стъпи на българска земя, би трябвало да се гледа мярката му за неотклонение.

Припомняме, че Митьо Желязков бе арестуван в Истанбул в началото на август миналата година, а броени дни преди това при акция на специализираната прокуратура в Бургас и съседни градчета бяха задържани 19 души. Част от тях бяха обвинени в участие в организирана престъпна група за рекет, палежи, побоища и наркотици с лидер Димитър Желязков.

Още по темата

Самият той бе задържан в луксозен хотел в Истанбул заедно със зърнения бос и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. По-късно срещу Бенчев бе повдигнато обвинение, че е укривал Митьо Очите в чужбина. Оказа се, че на името на зърнения бос са били запазени три стаи в турския хотел, като в една от тях се настанил Митьо Очите с приятелка.

Желязков и Бенчев се срещнали предния ден в Гърция, след което несебърлията, който вече бил издирван от Интерпол с червена бюлетина, е транспортиран до Турция с един от автомобилите на общинаря.

Сред обявените за издирване бе и несебърският хотелиер и общински съветник Пейко Янков, син на убития бивш шеф на местния парламент в Несебър и крупен хотелиер Димитър Янков.

Пейко Янков се предаде сам и в момента е в ареста, обвинен в рекет.

Зад решетките остават и задържаните през август приближени на Очите - Венцислав Христов, Радослав Николов, Иван Пишиев и Иван Найденов. Единствено Йордан Въчев, за когото се смята, че е въртял погребалния бизнес на групировката, бе пуснат под домашен арест заради заболяване.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВРЪЩАТ ГО ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ЛЕТНИЯ СЕЗОН В КУРОРТНАТА НИ СТОЛИЦА СЛЪНЧЕВ БРЯГ :D КЪДЕТО ПО ТРАДИЦИЯ ОТКРИВАНЕТО ЗАПОЧВА С УБИЙСТВО И ЗАВЪРШВА С ПОНЕ ЕДНА БИТА КАМЕРИЕРКА :)
32
0
 
0
 
! Отговори
любопитен преди 5 години
дали са му врътнали резбонареза в турския зандан?
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някога България излезе по някакви причини от ЕС,на всички мутри,живи и отстреляни държавата ще им вдигне паметници.А на останалите живи,пожизнена пенсия,за заслуги към Партията.Та нали без тяхна помощ нямаше да се осъществи Приватизацията така гладко,това бе основната им роля.Докато имаше за крадене,биеха на поразия,да си седиме кротко.Докато отгоре ни притискаха с тежки визови режими,бяхме като в преса да му се невиди.
30
30
 
0
 
! Отговори
САПАТА преди 5 години
ГЛЕДАМ ТУКА НА НЯКОИ МНОГО ИМ ЗНАЯТ УСТИТЕ АМА КАТ ДОЙДАТ НА МОРЕТО И КАТ ВИДЯТ МИТАКА В ДИСКУТЕКАТА ПРАВИ СТАВАТ И МИРНО ЗАСТАВАТ. СЯ ТУКА МНОГО ЗНАИТЕ ДА ЛАИТЕ АМА ПОСЛЕ КАТ ХАМСТЕРИ ПАСУВАТЕ. АРЕ ПОСЛЕ ДА ВИ ВИДИМ МАЛКО ОСТАНА МИТАЧЕТО СЕ ВЪРНА КАРТИТЕ ПАК СА ВНЕГО ТОЙ ГИ РАЗДАВА. ОЩЕ МАЛКО СПОКО
29
24
 
2
 
! Отговори
САПАТА преди 5 години
ДОБРЕ ДОШЪЛ МИТАК. ПАК СМЕ НИЕ МОРСКИТЕ ТИГРИ. СОФИАНЦИ ШЕ СЕ ОТЧИТАТ СКОРО.
28
2
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Типичен герой на демокрацията ,националните телевизии го посрещат ,като че ли е национална ценност ;) !!!
27
1
 
19
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Изпратете митю зъркелите на почивка в Гуантанамо Бей, Куба за 2 седмици, след като се успокои там го пратете в резорта АДФ Флоренс, Колорадо. Ще има време да преосмисли живота си, ще се запознае с интелектуалци като Рамзи Юсеф, Тери Никълс, Робърт Хансен и разбира се Ел Чапо :))
26
3
 
21
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
От Летището директно в Банкя за по ракия с шефа
25
0
 
26
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 5 години
По новините по турската тв казаха Митку КоджаГьоз Амджик Сурат вече е в Бyлгapиcтaн.
24
2
 
0
 
! Отговори
Банкер преди 5 години
До до 17Явно и ти не си много наясно с нещата!
23
0
 
10
 
! Отговори
deadmanwalking преди 5 години
От 4 агуст до 16 февруари. Колко ли е изпял на турското разузнаване :)
22
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БУДА, ЧЕРЕПА , ОЧИТЕ! ТРИТЕ ЕМБЛЕМАТИЧНИ СИМВОЛА НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ !!!!
21
0
 
20
 
! Отговори
Истанбул преди 5 години
Той в Турските затвори беше никой но в Българските е някой!В Турция Българите не се смятат за важни
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най сетне в България!? Свободата е сладка.
19
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре ще го видим с две патерици тежко болен по коридорите на "правосъдието".
18
4
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
до 17Не разбираш от финанси и банково дело, личи си...правиш ли разлика между: лихва по депозит (банката ти съхранява парите, привлича ресурс, пасив за нея) и месечна анюитетна вноска(лихва плюс главница за пари, които банката ти е дала на заем, нейн актив)?
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина мечтае да стане като очите.
16
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Защо като вложиш в банка 100 000 ти дават лихва 5 лева на месец а ако вземеш 100 000 ти искат 500 лева на месец Кога ще се оправим с такива крадци в държавата
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гледаме значи втора серия на "Митьо Очите в Бургаския Затвор", пък той на яхта лятото с прoститутки.
14
0
 
8
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
няма да вършее защото има други хора вече там а и покрай Очите много се разшумя напоследък ...ше го гръмнат най- накрая ! така както гръмнаха и Самокковеца ...всъщност този е нещо като негов наследник заедно с Таки ...ако е умен ше си седне на *** и ше се покрие ... но той знаем че не е особен умен така че може пак да се включи в играта и да рискува още повече да го гръмнат ...