Следовател работил букмейкър, прибирал 5% от залозите

Главният прокурор поиска да бъде освободен от длъжност
Обновена: 20 фев 2019 11:43 | 20 фев 2019 11:40, Анисия Иванова
12
Следовател работил букмейкър, прибирал 5% от залозите
Снимка: архив Reuters

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Прокурорската колегия на ВСС освобождаване на военен следовател от длъжност, съобщиха от прокуратурата. Причината е, че майор Георги Петров от Военно-окръжна прокуратура - София е осъществявал букмейкърска дейност, която е несъвместима с работата му в орган на съдебната власт.

При направена проверка от Военно-апелативна прокуратура е установено, че Петров е завършил обучение за букмейкър, след 27 април 2018 г. и към настоящия момент е работил като букмейкър по договор за възлагане и извършване на букмейкърска дейност и споразумение за ползване на терминал в букмейкърски пункт.

Военният следовател Петров извършвал дейност по събиране на залози за участие в хазартни игри и изплащане на печалби на участниците в игрите, срещу възнаграждение от 5 процента от брутната сума по направените залози.

Той е бил упълномощен от дружество, собственост на неговата съпруга и е разпространявал билети за моментална лотарийна игра срещу месечно възнаграждение в размер на 6 процента от стойността на продадените лотарийни билети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От заглавието разбрах че някакъв следовател е терорил , един букмийкър за 5% от залозите... Пък то напълно легална втора работа , за да си допълва заплатата
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това какво му пречи на работата. Няма никакво противоречие с нея
7
2
 
26
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Не е прибирал 5% от залозите: толкова плащат от игрите - написали сте го.Е, и? Работи, не се среща със този и онзи да редят политики. Грам политика няма!Щото един редял такива политики във ЦУМ, но не го махнаха. А сега се прави на принципен!Трагикомедия нашенски вариант.
6
2
 
22
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Ама той мафиот е на чело на държавата ,а с някакъв кокошкар ни занимавате !
5
2
 
19
 
! Отговори
DдС преди 5 години
Малки са им заплатите на държавните служители, всеки работи нещо допълнително - катериците работят като частни тол пунктове, от другите служби - като рекетьори и мутри, в парламента - като частни лобисти, ама за следовател/букмейкър, за пръв път чувам.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корумпираните магистрати се занимават да уволняват некорумпираните, като им търсят цаката с ей такива """"провинения"""". На местото на Петров ще бъде назначен корумпиран младок, който толкова ще ла па от подкупи, че да не е луд да си губи времето да се занимава с честен труд като букмейкър.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прокуратурата е обслужващ персонал на правителството, ако не вярвайте питайте Иванчева, а правителството слугува на Шишо Бакшишо.
2
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В държавата чиито структури организираха покушението срещу светия отец на 13 май 1981 ,тази новина е без значение !
1
4
 
28
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
ЯВНО НЕ Е БИЛ КОРУМПИРАН И МУ СЕ Е ТЪРСЕЛА ЦАКАТА ОТ ГОДИНИ. Това че е бил букмейкър какво пречи на това да си върши работата? Нали всеки по конституция има право в свободното си време да прави каквото иска. Например Цацаров да си хапва с Пеевски и Борисов и да редят кадрови пасианси...