Адвокати на протест пред Народното събрание

Нов закон ги кара да докладват на ДАНС
21 фев 2019 07:42,
42
Адвокати  на протест пред Народното събрание
Снимка: BulFoto

Адвокати излизат на протест пред Народното събрание заради Закона за мерките срещу изпирането на пари, съобщава БНТ.

Още по темата


Той ги задължава да докладват на ДАНС за съмнителни парични операции на техни клиенти и да обучават служителите си да разпознават прането на пари.

Юристите твърдят, че новите мерки нарушават Конституцията, тъй като застрашават адвокатската тайна. Те настояват адвокатите да се изключат от списъка на лицата, които са длъжни да докладват информация, и правната консултация да отпадне от обхвата на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СчетиЗащото адвокатът е защитник на своя довереник и спецификата на професията им изсиква да запазят тайната на клиента си. При счетоводителите не е така и счетоводната дейност изобщо почива на различни принципи.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да вземат хонорари от мръсните пари, сега трябва да докладват. Ако вземат от мръсните пари, ще станат организирана група заедно с клиентите им.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върна се Държавна сигурност. Всички подписват декларации за донасяне на информация. Т.е връщат се доносите и доносниците. Така е нормално във всяка държава, която иска да се бори с престъпността. Евроатлантиците, борците със социалистическата ДС, псевдодемократите, чиито предшественици бяха обявили война на САЩ и Великобритания, нямат против.
26
4
 
6
 
! Отговори
Приятел преди 5 години
Най големите таргаши и те на протест.Лъгаха хората и им взеха имотите и защистават бандити и мафиоти и сега на протест.Навремето голи като пушки сега ги виж с по няколко имота и коли модерни и пак униправдани-***,мушенници.Няма град в Б-я да няма институт да учат за "прависти" толкова голяма нужда има страна от тях ,пълно с кантори ***.Безобразие.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шест милиона мишлетаще се правят на тайни ченгетаа котараците ще прехвърлят досиетаи ще си пият кафето.Какво излиза, всички професии стават експерти по прането на пари.А не си станал експерт идват и те глобяват да речем -1000 лева. Браво.Стопанските сделки, и частните се спират - по съмнение, и то незабавно!"Експерти" от всички професии съчиняват "правила" за противодействие.Подсказвам: Само свещенниците при тайнството на изповедта са освободени от докладване. Трябва и тях да впишат.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бяха само адвокатите ... вижте чл. 4 от ЗМИП.
23
2
 
4
 
! Отговори
Счети преди 5 години
Защо точно адвокатите трябва да отпаднат от закона ? Счетоводните къщи също са бухнати в цялата схема, значи и те трябва да отпаднат. Защо счетоводните къщи не протестират, а само адвокатите ? Да не би да има нещо, което крият ? В заккона фигурират и предприятия на едро, да не би работата на тези ЮЛ е да докладват на ДАНС ? Тук си трябва единен фронт срещу този закон !
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Честен адвокатти определено не си имал нужда от адвокат и не си се попадал и на читав такъв. С болести се шиканира един два пъти дело, но от там насетне не става номера, това в процеса е най-малкия проблем, когато обвинението не е сковано както трябва, от там насетне, съжалявам.. когато съдиите са продажна, от там насетен.. съжалявам, така че проблема не при адокатите, които в правова държава защитават права на престъпници/доказани и недоказани/ и ако сте против това, мн жалко.
21
0
 
9
 
! Отговори
Ko преди 5 години
Връщат си похватите комунистите извинете "демократите".
20
7
 
4
 
! Отговори
Честен адвокат преди 5 години
Това ако се приеме никой , ама никой престъпник няма да смее да предложи подкуп или както му викат "допълнително заплащане" извън установените тарифи на адвокат за да им помогне да се измъкнат от правосъдието . Нали се сещате ..-адвоката изведнАж се разболява и делото се отлага ,многократно.После обвиняемия се разболява -адвоката иска за се "запознае" с подробности по обвинението и с показанията на свидетелите които после мистериозно отказват да свидетелстват в съда по "здравословни" причини
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли тая държава все повече почва да ми прилича на хитлерова Германия, когато са успели да накарат хората всеки да докладва за всички около него. При нас и при соца не е имало такова следене и такъв контрол върху хората.
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България бавно, но с много сигурни стъпки се връща към тоталитаризма. Даже в по-лошия му вариант, щото сега има много повече възможности човек да бъде тотално контролиран във всичко, което върши. Докладваме (декларираме) доходите на половинката си... задължително за много служители. По-големите плащания задължително през банка, което ни закрепостява към банките (уж мярка срещу сивата икономика), скоро и тоалетното казанче ще бъде вързано с компютърна система към НАП.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не ги накарат да докладват, когато клиентът им признае пред тях че е извършил друго престъпление. Изобщо да кажат, че в България адвокатът не може да пази тайните на клиента си.
16
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са адвокатите!Принципно не ги харесвам, понеже масово са арогантни и високомерни, но когато са прави няма как да не го призная, че са прави!
15
0
 
9
 
! Отговори
до14 преди 5 години
Той е под прикритие-мълчи ,че издадеш ли го няма да може да работи срещу престъпниците..
14
0
 
7
 
! Отговори
браво номер 13 преди 5 години
Еии верно на мислите за ***....
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То така кой ще стане адвокат на Баневи сега?
12
1
 
31
 
! Отговори
Доносника преди 5 години
Съседа който е полицай, има три фирми, но се водят на жена му, по обясними причини. Колите са на баба му пенсионер,вилите също. Всяка събота и неделя, когато не е дежурен, е на риболов в Гърция, или на лов. Гледа нагло все едно е слатински панелен милиардер. Всичко това е благодарение на ниската заплата и стреса.
11
17
 
11
 
! Отговори
засрамете се ! преди 5 години
Адвокатите/борци за право / искат да бъдат съучастници в престъпленията кражба ,укривателство на крадени вещи и пране на пари ,защото са забелязали ,че имат изгода от това.
10
5
 
20
 
! Отговори
Трябва да се свиква. преди 5 години
Един ден ,ако комшията ти се окаже че е някой нарушител на закони и ти ще бъдеш съден като укривате ЗАЩОТО не може да сте врата до врата и ти нищо да не си забелязал...и това ще бъде представено като грижа за хората --все пак всички трябва да пазим зорко законноста--така ,че превръщането на свободата в нещо друго продължава с пълна сила-- под предлога, че всичко е за нас --за тези долу ,а над нас са нашите бащи ,,озарените знаещи,,