Задържан за опит за убийство се обеси в ареста

55-годишният пловдивчанин използвал чаршаф
13
Задържан за опит за убийство се обеси в ареста
Снимка: архив, БулФото

Задържан за опит за убийство се обеси с чаршаф в следствения арест в София. Кирил Мицев се самоубил в четвъртък по обяд, предаде "24 часа".

55-годишният пловдивчанин изчакал съкилийниците му да бъдат изведени на разходка в двора на ареста и омотал чаршафа около врата си. Тялото му било открито, когато те се завърнали в помещението.

Той е в ареста от началото на септември. Там попаднал, след като наръгал с нож близо до сърцето свой приятел при пиянски скандал в София.

Тогава при пристигането на полицаите пострадалият бил по гащи. Криминалистите останали изненадани от множеството хладни оръжия, който Мицев притежавал.

Мъжът е колекционер на мечове и ножове, притежава и множество саби и шпаги, както и рапири. Те били окачени по стените на дома му. Сред най-красивите била британска сабя от средата на ХIX век с изящни декорации по нея. Наръганият мъж пък бил откаран в болница и след лекарската намеса оцелял.

Още на 5 септември Софийската градска прокуратура поискала постоянен арест за Мицев, а съдът приел. Апелативните магистрати потвърдили мярката. На 23 ноември 55-годишният мъж пуснал нова молба да излезе от ареста, но градският съд отказал. Седмица по-късно Апелативният съд потвърдил решението.

Заради самоубийството му в ареста шефът на затворите Васил Миладинов е наредил проверка, казаха от правосъдното министерство.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
готин преди 5 години
лабилна психика е това
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кочините е така
10
2
 
19
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Обесили са го, както обесиха Рудолф Хес. Бях чел някъде, че само 42% от самоубийствата наистина са самоубийства!
9
0
 
12
 
! Отговори
бай Даньо преди 5 години
бг2 откъде ти хрумна това че сме на първите места по убийства в Европа или това е опорна точка ... Балтийските държави имат в пъти повече убийства а в България са (3/100к) едва около 2 *** повече от Германия НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, която обаче е образец в световен мащаб... Убийствата у нас са по малко от САЩ! Още убийствата в България постоянно намаляват от 20 години независимо от прокремълската пропаганга. Намаляват разбира се при намаляващто и застаряващо население , тука сме съгласни
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бг2Защото обстановката е такава в страната,затова не са добре хората,ако обстановката беше спокойна и имаше правов ред,нямаше да има такива изпълнения.
7
5
 
28
 
! Отговори
бг2 преди 5 години
До Анонимен на едно от 1те места сме по убийства, самоубиийства и тн " хубави " неща в Европа ...виж статистиката ....народа е психясал тотално ! нали всеки денг виждам ...агресивни , злобни , завистливи , нагли , прости като *** са българите ....за съжаление !
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БГНе пиши глупости и не обвинавай масово хората,без да имаш доказателства?А ако са го самоубили?
5
2
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Господин, Васйл Миладинов,....Моля, да- уточните, какви- проблеми,...Сй- е- решавал, Мицев.........
4
7
 
7
 
! Отговори
БГ преди 5 години
шото и българите са *** психари ...ей за тва !
3
3
 
16
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
МНОГО психар много нещо в тая малка държавица ! страхотия е !
2
2
 
16
 
! Отговори
Под дъгата преди 5 години
Задържаният наръгал друг мъж? Бил по ***, когато полицията го е арестувала??
1
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не се самоубие някой ром веднъж?Само българи го правят.