Четирима в ареста за имотни измами, лъгали самотни възрастни хора

Карали хората да подписват пълномощни и така прехвърляли имоти
27 фев 2019 12:28,
17
Четирима в ареста за имотни измами, лъгали самотни възрастни хора
Снимка: архив Bulphoto

Четирима души са задържани за извършване на имотни измами в столицата. Те са обвиняеми за участие в престъпна група, стана ясно от брифинг на СДВР и Специализираната прокуратура.

Прокурор Ваня Кръстева обясни, че прокуратурата наблюдава разследването от началото на миналата година.

"Характерно е, че те са се насочвали към възрастни лица или такива с психични проблеми, които лесно могат да бъдат манипулирани или рядко поддържат връзка с роднините си. Членове на групата са осъществявали контакти с тях и са ги карали да им подписват пълномощни, които после са използвали за прехвърляне на техни недвижими имоти, които потърпевшите са загубвали", обясни прокурорът.

Още по темата

На този етап е установено, че групата е генерирала значителни приходи.

"Има множество събрани веществени доказателства – документи, нотариални актове и пълномощни за значителен брой измами", допълни тя, като уточни, че в някои от случаите измамите са били предотвратени от служители на СДВР.

"Предприети са действия по претърсвания и изземвания както на членове на групата, така и на техни близки. Специализираната прокуратура ще входира искане за взимане на постоянни мерки за задържане под стража за 72 часа", каза още прокурор Кръстева.

Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев уточни, че в хода на операцията са били задържани 10 лица.

"Преди около 7-8 месеца е постъпил оперативен сигнал за група, която се занимава с неправомерно придобиване на имоти на територията на Столична община“, посочи той, като допълни, че става въпрос за 23 неправомерно придобити имота чрез заблуждаване на собствениците им.

За 9 имота е било предотвратено неправомерното прехвърляне в следствие на действия на служители от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Защо криете името на Наблантанова?!?!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борислава Налбантова е деен участник в сделките! Тя лично е прехвърлила два пъти имота на сирачето!!! Абе вие какви журналисти сте бе! Защо премълчавате тази информация!!!!????
13
0
 
12
 
! Отговори
Без тях преди 5 години
СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ ГАВРЯТ СЕ СЪС СТАРИТЕ ХОРА.
12
0
 
22
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Тва да си самотен възрастен в днешно време и то в БГ си е доста страшно. При все, че тука никакъв морал и уважение вече няма, всеки гледа да те преццака. А най-смешното е, че като има подобна новина или за стари хора подлъгани от телефонна измама, всички ги плюват, ама спокойно и вие ще отидете на тяхното, недай си боже и да сте сами. Само дето те и по по-различно време са живяли и са по-наивни... а бе мъка... мъка... мъка
11
0
 
4
 
! Отговори
София преди 5 години
Репортерски поглед БНТ 03.07.2016 год. В услуга на имотната мафия ...........
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A ЧСИ-тата в затвора кога?! Те са най-голямата мафия!
9
0
 
27
 
! Отговори
Изводът преди 5 години
Не подписвайте нищо, без да сте го изчели със запетайките.Ако ще имате съдружници, водете си отделно нает само ваш адвокат, който няма вземане-даване с другите съдружници. Той също да чете и да проверява. По-добре да платиш такава юридическа услуга, отколкото после да си биеш главата.И да знаете, че с такъв лист, на който сте си написали личните данни и сте се подписали, може да се направи нещо, което се нарича "Запис на заповед" и с него да прехвърлят вашите имоти на името на когото си щат!
8
0
 
14
 
! Отговори
Гнусотията преди 5 години
Нито им бил казал, че ще привлича мандра, нито ги уведомил за нещо, което случайно едната научила по-късно от общи познати.Този адвокат бил прехвърлил цялата си собственост на вече пълнолетната си дъщеря от предишен брак. И така,без нищо, синковецът решил да се прилепи към фирма на жена, която има няколко скъпи имота в София, а другата, която ухажвал пък имала един апартамент и ид.част от друг. Тя вече била подписала без да чете договора.Добре че другата е по-умна и веднага развалила договорката
7
0
 
14
 
! Отговори
Продължение - преди 5 години
И някъде към средата на този текст видяла алинея, според която "съдружниците носят отговорност за задълженията на фирмата, като ги гарантират с личните си имоти"! Онзи веднага се извинил, че е допуснал грешка, бил пропуснал частицата "не". Само че по-нататък в текста ставало въпрос, че той ще бъде не само наемател, но и юридически представител-пълномощник на другите две във всички сделки и да привлече към фирмата някаква мандра в провинцията. Къде е гнусотията тук?
6
0
 
16
 
! Отговори
Преразказано-продълж преди 5 години
Когато им дал да подпишат договор за учредяване на фирмата, поискал от тази, която има недвижими имоти и смята да строи, да му напише в горната част на празен лист трите си имена и ЕГН-то си. Казал й, че това е нужно "просто така, като образец за подписа ти". Тя се усъмнила и седнала първо да чете договора, който бил с обем 20-ина страници, с множество общи приказки. Адвокатът неколкократно я приканвал да побърза, това било типов текст, а той нямал време. Тя обаче упорито чела текста. Продълж.
5
2
 
12
 
! Отговори
Преразказано преди 5 години
Две мои бивши състудентки бяха решили да регистрират фирма, за да облекчат свои странични дейности. Едната да организира езикови курсове и частни уроци, а другата да построи сграда на свое дворно място и да предостави помещения в приземния етаж за тези уроци и курсове. Едната се обърнала за правно съдействие към адвокат, когото бегло познавала, но той я ухажвал. Онзи ги разпитал за целите им и предложил и той да е съдружник в тази фирми и да си плаща наем за едно от помещенията, за кантора.
4
1
 
18
 
! Отговори
коко преди 5 години
Има проста схема за защита на имот или фирма - да може да си слагаш парола срещу имота в Агенцията по вписванията. Но на нотариусите не им изнася тъй като освен няколкото хилядарки за един подпис за прехвърляне ще им секне и възможността да участват в кражба на имоти.
3
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много трудно става измама по този начин, най- вероятно възрастните хора просто са си променили мнението по въпроса и първо са искали да продадат , после не. Занимавам се с възрастни хора и такива дето леко не са добре и знам за какво става въпрос.
2
1
 
24
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Вземат ли ми апартамента по този начин и нотариуса и другия няма да дочакат сдийското помилване .ще видят отблизо Джак изкормвача .
1
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Публикувайте имената на НОТАРИУСИТЕ който са изповядали сделките! Те са или замесени или са били на ясно че става дума за престъпление !!!