Фирма уволнила след коментар във Facebook, сега ще плаща 14 бона

Съд наложи глобата заради дисциплинарно уволнение
5 мар 2019 13:30,
34
Фирма уволнила след коментар във Facebook, сега ще плаща 14 бона
Снимка: Окръжен съд Пазарджик

Окръжният съд в Пазарджик оспори дисциплинарното уволнение на работник от август миналата година затова, че във Facebook е публикувал негативен коментар за работодателите си. Според миннодобивното дружество с коментарите си в социалната мрежа той публично е уронил доброто име на дружеството. Съдът обаче определи, че дружеството трябва да заплати 14 300 лева обезщетение на работника и да поеме разноските по делото заради неправомерното му уволнение, предаде БНР.

Още по темата

Работникът бил провокиран от посещение на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, пред който собствениците на миннодобивното дружество заявили, че средната работна заплата в предприятието е два пъти по-голяма от средната за страната. В социалните мрежи работникът коментирал, че тази сума идва от големите заплати на многото директори в дружеството.

В поста си работникът споменава и за огромните преми, които получавали началниците му. От ръководството на фирмата са преценили, че подчиненият им разпространява конфиденциална информация и уронва доброто име на фирмата.

Заповедта за дисциплинарното уволнение е от август миналата година. След като тя бе потвърдена от съда в Панагюрище и от районния съд, пазарджишкият окръжен съд реши, че уволнението е неправомерно. Фирмата ще трябва да изплати на работника си 14 300 лева, както и да поеме разноските по делото. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха значи да знам че сега политиците ще осъдят цялото население на страната за това че коментира в мрежите как крадат.А после ние ще осъдим тях.Ех че простотия.
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен дали ще ме уволнят, задето съм убеден че страхуващият се от земетресения папуняк е много корумпиран? Почти колкото пияният убиец на деца московски.
6
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на човека !
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалните мрежи са огромни тумори.
4
2
 
64
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
т. Че и написали в заповедта. Смятайте колко са умни.-------------не са умни, НАГЛИ СА !!! Те НЕ са очаквали, че тоя ще посмее да съди. Наистина не са го очаквали, те са с идеята, че са най-големия работодател в района, те колят те бесят. И никой не смее се опълчи. И забележи излезли са прави- съда в Панагюрище е потвърдил заповедта, едва в окръжния град където не зависят по никой начин от фирмата са я свалили. Гарантирам, че и в СФ ще падне.
3
1
 
79
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
скоро съвсем без работници ще останете... тогава оня директорчето с хилядите левове премии ще трябва си седне на мекото д**** на машината и да бачка... Щото като вземаш ниска заплата - ти е все тая за кого ще бачкаш, повече от една заплата не може да изгубиш, ама от високо трудно и болезнено се пада на ниското. СЪД ДО ДУПКА !!!!
2
0
 
64
 
! Отговори
FiredBook преди 5 години
Те повечето по-големи фирми са такива.
1
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички директори и шефове на бесилото - Народен Съд 2 за тези *** кадри!