Вегетарианец, непушач и в затвора. Как се оцелява?

Осъденият гладувал, отслабнал с 20 кг, бил дискриминиран
42
Вегетарианец, непушач и в затвора. Как се оцелява?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Затворник се оплака от лоши условия в килията, защото бил на едно място с пушачи, а освен това не можел да си спазва диетата.

Заради това той подал жалба в Комисията за защита от дискриминацията, която ще обсъди оплакванията му.

Първо бил настанен против желанието му в килии с пушачи, като при първото му настаняване от 14 души, единадесет пушели, при преместването му в друга килия от седемте обитатели пушели "безразборно" всичките.

Второто му оплакване е заради това, че в затвора не му се осигурявала вегетарианска храна, а той друга не можел да яде.

Така че бил принуден да гладува, давал храната си на другите съкилийници и в крайна сметка отслабнал с 20 кг.

Според него имало други затворници като него, но те били в килии за непушачи.

Освен това имало и места за настаняване на лишени от свобода, в които храната е съобразена с убежденията и вярата на лишените от свобода. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Ами ако толкова е недоволен да му предложат замяна на настоящата присъда със смъртна присъда . И проблема му е решен . Щото този тарикат след настаняването му в специално отделение и френския персонален готвач ще си поиска и по широко легло с матрак Дормео щото го боли кръста , фитнес инструктор за да поддържа здравословен начин на живот и да не му е студено и самотно през ноща .
37
3
 
2
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 5 години
Като не му харесва, да се самоубие..... Хем няма да го издържаме, хем ще се освободи място за още един ***-на наша издръжка. До кога??? Затворниците трябва да работят за храната си! Ако не искат - смъртна присъда.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затворите са препълнени с кокошкари, на много от тях там им е по-добре отколкото навънка. Кофти държава сме.
35
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДО 25 ЕЙ МИШОК ТИ НАЯСНО ЛИ СИ С БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ. ДАНО ДА НЕ ТИ СЕ СЛУЧВА НЕЩО ТА ЩЕ РАЗБЕРЕШ МНОГО. ДА ТЕ СВЕТНА ЛИ, ЧЕ МОЙ ПОЗНАТ ПОДВЕДЕН ОТ АДВОКАТА НЕ СЕ ЯВИ НА ДЕЛО И ВЛЕЗЕ ЗА 14 ДНИ В ЗАТВОРА ЗА НАЗИДАНИЕ. А КЪДЕ СА МУТРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРИТЕ АМИ БИЗНЕСМЕНИТЕ???? САМО НЕЩАСТНИЦИ ВКАРВАТ ТАМ ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ОТКУПЯТ.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе това да не е бил я Банев, я някой друг известен дето е свикнал целият свят да се съобразява с него и желанията му?
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да вземем да ги пуснем на свобода тези, на които не им харесва в затвора.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, тия вече съвсем на хотел го обърнаха! А личен треньор, диетолог и масажист не може ли?
31
3
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Такива НПО нежни душички като теб, скоро много ще реват, много ще ви стане тежко трябва да знаеш. Това вашето минава всякакви граници на разума - да призоваваш за беззаконие, за ненаказуемост на престъпници, това ще ви излезе много сурово, прошка за вас няма да има.
30
2
 
5
 
! Отговори
Ако не беше преди 5 години
вегетарианец можеще да лапне кожената пура... а сега???!!!
29
4
 
4
 
! Отговори
до мамини убавци преди 5 години
Приятел, мноо си запознат, май скоро си излязъл от там?!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох миличкия... разплАкА ме....
27
1
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
Нарочно пише да провокира някакъв спор....мислиш ,че не ги знае тези неща ли ,под всяка новина има един дето разлайва да тече дебата...
26
4
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Той човека си се бори за права който по принципси ги има ,тебе тая работа какво те засяга ? Напиши поне какво ти е направил че чак и да бил умрял...някой веган да не ти е изял кокичето на двора..
25
3
 
19
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Караш си колата и изведнъж ти хвърлят дете пред колата, което прегазваш - това не е измислен случай. Веднага се появяват тумба от 30-40 роднини на прегазеното дете и те обвиняват, че си го прегазил. Те всъщност са си мислели, че леко ще го бутнеш, за да те рекетират. Осъждат те - има 30-40 свидетели, че ти си виновен и някакъв като теб, дълбокомислено заявява за теб - Лично негов проблем, да не е влизал в затвора. А и защо трябва да оцелее? Има много случаи на неумишелно престъпление, за което с
24
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично негов проблем, да не е влизал в затвора. А и защо трябва да оцелее?
23
8
 
22
 
! Отговори
??? преди 5 години
Не е ясно за какво е осъден този човек, но са го осъдили на затвор, а не е осъден на лишаване от храна или на тровене от пушачи. Нещо не схващам логиката на едни тук - като е в затвора неясно за какво, хайде да направим живота му възможно най-лош.Май не се усещате, че всеки може да влезе в затвора ....
22
5
 
10
 
! Отговори
мамини убавци-- преди 5 години
Като ви чета постовете по-доло ,случайно ,ако попаднете за нещо неумишлено в затвор ,ами вие от ужас и страх каъвто витае във въображението ви ще умрете още първия ден --какъв ще ви е любовника кой ще ва бие по 3-пъти как ще ви тормозят с палките ---УЖАС--спокойно бе ,ако влезете в затвора не се притеснявайте 90% е художествена измислица ,а и всеки се пази ,един бой и му изгарят всички шансове да излезе навреме от пандиза има вътрешни присъди карцери смяна на режима има си ред , а и най якия м
21
12
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
Затвора е място в което само си без СВОБОДА ,А НЕ БЕЗ ПРАВА ! Кога станем не европейска ,а престъпна диктатура с нечовешко лице тогава затворите може да са място за всякакви изтезания и мъчителна сигурна смърт --сега в европейска Б-я затвора е друго място...и да не забравяме ,че в затворите има хора който се надяват да дочакат свободата и да се приберат при семействата си --а не да излезат от затворите като рафинирани садисти преживяли всички гадости който може да ти влязат в главата и готови...
20
7
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ако не е случил и с гальовен любовник , а му се е паднал някой груб направо си е за оплакване човека
19
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, той дълбоко се е заблудил ако е мислел, че там е на курорт!