Акция Тита - Кой ще получи по-висока пенсия ставало ясно по Viber

Шефът на НОИ – Силистра обсъждал документи в интернет
Обновена: 10 мар 2019 20:05 | 10 мар 2019 20:04,
32
Акция Тита - Кой ще получи по-висока пенсия ставало ясно по Viber
Снимка: Reuters

Шефът на НОИ - Силистра, Милен Пенчев, който е баща на певицата Тита, се разбирал по Viber с осъждания Тодор Тодоров кой да получи по-висока пенсия чрез фалшификация на документи. Това съобщиха от прокуратурата по време на мярката за неотклонение на двамата в спецсъда днес, пише "24 часа".

Още по темата

Държавното обвинение поиска "под стража" да остане и Стоянка Симеонова, която през 2017 г. 6 месеца е била и. д. началник на отдел "Пенсии" в териториалното подразделение на НОИ в крайдунавския град.

Тодоров се свързвал с Пенчев чрез мобилното приложение и му казвал кой трябва да получи по-висока пенсия и да се избегне проверката, за да не се разбере за измамата. След това бащата на Тита се обаждал по телефона на Симеонова и й диктувал ЕГН, за да я уведоми коя преписка да се придвижи по-бързо и да не се правят проверки. Върху досиетата тя прикрепяла с кламер листчета с надпис "СМЧ - Пенчев", което означавало "силно мой човек - Пенчев".

Отпуснатите вече пенсии, най-вече миньорски и военни, групата теглила от банковата карта, на която са получавани парите. След това връщала пластиката на човека, който искал пенсия менте, но чак след като изтеглили за себе си между 8 и 10 000 лева, разказаха от прокуратурата.

Пенчев обаче посочи, че сам изпращал сигнали до прокуратурата за завишени пенсии. От държавното обвинение контрираха, че почнал да го прави, едва след като разбрал, че се извършват подобни проверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тита стана много известна.
19
10
 
11
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Слушам постоянно за демографския проблем в БГ, слушам за мизерията, слушам за ромите, слушам за чалггата, слушам за руснаците, слушам за ЕС, слушам за американците, слушам за туррците... и как всички тея неща ни подтискат и заради които не можем да се развиваме нормално... НИКОГА обаче не слушам за нас самите, че просто сме си едни крадливи напасти, не всички разбира се но мнозинстовото, а именно мнозинството прави народопсихологията... та най сме си виновни белите и правоверни българи май май
18
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с възползвалите се от фалшиви пенсии какво прави прокуратурата?
17
18
 
18
 
! Отговори
56466 преди 5 години
Супер е смешно как постоянно се цитира името на някаква непълнолетна певачка, все едно тя е замесена. Този очевидно даже не и е и биологичен баща. Но евала новинари!
16
18
 
18
 
! Отговори
добруджанец преди 5 години
В Сс всичко е прогонило. Малко народ останаха и всички си пазят един друг гърбовете.Всичко е обвързано,разберете.Мъжа в полицията,съпругата учителка,лекарка или държавна администрация.Всичко е обвързано и се бранят взаимно.
15
10
 
10
 
! Отговори
d преди 5 години
до тук беше с кариерата на:- ТИТА- ВАНКА ЕДНО - ГарджокаМузикалния бизнес в БГ се пази много добре от конкуренция. Короната не можеш да я вземеш с пари. Не може и с насилие,нито с хитрост... РАЗБЕРЕТЕ!!!КОРОНАТА СЕ ДАВА ОТ ДЕНИЦА. ИМА МНОГО КОРОНИ В РАЗЛИЧНИ СЕКТОРИ КАТО ПОЛИТИКА
14
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12От участия в България може да се печели но парите не са много.Тита едва ли знае баща и с какво се е занимавал.
13
20
 
20
 
! Отговори
ПатрЕотична далавера преди 5 години
Няма далаверка в България в която да не са замесени членове на разиденените патрЕоти.
12
28
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прането на пари чрез рапърски песни е много известно в САЩ и по света. Също и чрез писане на книги. Там са пералните.
11
37
 
38
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Цялата държава придоби абсурдно карикатурен вид.Никакво възраждане предаждане няма да спасят морално починалият български народ.
10
34
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тита силикон няма, но ако знаете колко струва песен от Криско.... а ако знаете и колко струва и един видеоклип в днешно време..... със сигурност не може да си плати клиповете от 15 участия месечено, само парцалките едва ли може да си плати. Браво на татенцето.
9
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СМЧ - то е от ВМРО, а кметовете и другите, които са получили миньорските пенсии са от ГЕРБ.
8
34
 
39
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Тита има ли Миньорска Пенсия ?
7
38
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Допуснал е голяма грешка като не е членувал в управляващата партия.
6
38
 
51
 
! Отговори
Язека преди 5 години
Начи силиконовите сиси на Тита са наши - на данъкоплатците...
5
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TOZI PEN4EV GOLIAM PRESTAPNIK, A TEZI ARABADJIEVI I BANEVI NEVINNI DUSHICI.
4
36
 
36
 
! Отговори
mnenie преди 5 години
Бая силикон си е сложила. Направо кръста ще й счупи. А виж кой й плащал масрафите.
3
37
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне стана ясно кой праща за клиповете и. Ние.
2
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някаква защита на личната кореспонденция? Няма ли си институции които да се занимават с делото, а трябва *** и пульо да го разнася и накрая пак ще стане както е намислено, а не според закона,То големите пари отиват по държавни поръчки, но от време на време се симулира дейност за да ги потупат по колониалното рамо ревностните еврокомсомолси секретари.
1
23
 
23
 
! Отговори
Жаборан преди 5 години
СМЧ не беше ли от ВМРО то?