Шофьор се сдоби с 8 месеца условно, заради краден дизел

Стойността на откраднатото е 1079 лева
11 мар 2019 21:53,
9
Шофьор се сдоби с 8 месеца условно, заради краден дизел
Снимка: архив "Булфото"

Шофьор на тежкотоварен автомобил ще изтърпи условно наказание от 8 месеца "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок за длъжностно присвояване. Присъдата срещу 46-годишния К.С. е постановена от Районния съд в Добрич и беше изцяло потвърдена от състав на Окръжния съд, съобщава "24 часа".

Още по темата

Подсъдимият е признат за виновен в това, че в качеството си на длъжностно лице - шофьор на седлови влекач с полуремарке, е присвоил 729.16 литра дизелово гориво на стойност 1079.16 лева, собственост на фирмата, в която работел. Мъжът е осъден да възстанови нанесените с деянието му имуществени вреди, като плати обезщетение на работодателя си в размер на посочената сума, заедно с лихвите върху нея.

По делото е установено, че в периода от 3 до 7 февруари 2016г., при изпълнение на възложена му задача, подсъдимият на два пъти заредил по 500 литра дизелово гориво - общо 1000 литра. В следобедните часове на 7 февруари 2016г., след като приключил работа, мъжът паркирал влекача на ползван от неговия работодател паркинг в Добрич. Непосредствено след това била извършена проверка на товарния автомобил, при която се установило, че в резервоара му има едва около 120 литра гориво. Изготвената в хода на разследването експертиза установила, че мъжът е присвоил общо 729.16 литра дизелово гориво. Количеството било изчислено, след като от данните за зареденото гориво били приспаднати изразходваното количество, съобразно изминатия с автомобила път и наличните в резервоара литри.

На първа инстанция делото е преминало в условията на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият е признал вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. Впоследствие той е обжалвал постановената спрямо него присъда с искане за по-леко наказание.

Окръжният съд прецени обаче, че определеното от Районния съд наказание е законосъобразно и справедливо .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е чул че колегите му "крадат" нафта, ама не е разбрал как става играта. Не се прави като пладнешки обирджия , а Пишеш че средния разход на камиона е с 4-5 /100км по висок, това са 40л на 1000км, за един месец ги имаш ИЗЛИШЪК тези 700л,
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука до околовръстното по къщите има няколко продават крадена нафта в дворовете на къщите и отдавна са продали стотици тонове те го осъдили за 1000лв. Наистина сме в абсурдна страна без правосъдие. Мафията здраво ръководи всичко.
5
2
 
15
 
! Отговори
Смехорани преди 5 години
Ха-ха- хааааа........729,16 литра.С капкомер ли ги измериха онези 16 след запетаята?!
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейййййй значи за кокошкарите няма прошка. За няколко литра нафта???А За тия който откраднаха милиони и съсипаха всичко до което се докоснаха закона не важи.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да почнат и в БДЖ така да съдят...
2
1
 
15
 
! Отговори
а хидроинженера? преди 5 години
Там какво стана? Я някой да ми припомни на колко десетилетия го осъдиха.
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За няколко тона филе "Елена" - нищо, а за 800 литра нафта - 8 месеца условно?!?