Оставиха зад решетките общински съветник от Стамболийски

Атанас Мавродиев е обвинен за източване на еврофондове
16 мар 2019 08:45, Александър Попов
6
Оставиха зад решетките общински съветник от Стамболийски
Снимка: Facebook

Общинският съветник Атанас Мавродиев остава в ареста, реши апелативният съд в Пловдив. Той е подсъдим по дело за източване на евро фондове.

Съдиите потвърдиха мярката на колегите си от окръжния съд, за да се гарантира явяването на подсъдимия на делата срещу него.

Още по темата

Мавродиев четирикратно не се е явил пред Окръжния съд, без да удостовери причините за това, с което е демонстрирал недопустимо процесуално поведение в производство, в което явяването му пред съда е задължително, се казва в мотивите на Апелативния съд.

Визираното от Атанас Мавродиев обстоятелство, че все пак е внесъл определената му парична гаранция от 500 лева, макар и далеч след определения от Окръжния съд срок, също говори за неизпълнение от негова страна на задълженията му.

Очевидно е, че по-лека мярка от "задържане под стража" не е в състояние да осигури присъствието му в съдебната зала, са категорични апелативните съдии. Определението не подлежи на обжалване и протест.

Самият Мавродиев определи арестът си като политически, тъй като готвел протести в столицата. Той дори си пусна клипче във Facebook минути преди полицаите да го задържат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Па много препечен тоя бе !!!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като му видите физиономията и всичко е ясно. Въпрос: как един такъв е станал общински съветник? Толкова ли хора избягаха че взимат куцо и сакато. Този има ли средно завършено? Питам за един приятел
1
2
 
10
 
! Отговори
розов ГЕРБраст преди 5 години
Аааа ,трябва да се пусне .Такова честно и доверчиво лице не е възможно да злоупотреби в европейските фондове . Не ,не и не . Злосторниците са били да /сове и расисти . Впрочем Атанас Мавродиев не ви ли прилича на прероден Мандела ?