"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор

Иска проверка и от антикорупционната комисия за имота
Обновена: 22 мар 2019 10:51 | 22 мар 2019 10:35,
188
"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор
Снимка: "Артекс"

Антикорупционната комисия и главният прокурор да проверят как и с какви пари правосъдният министър си е купила апартамента на ул. "Юрий Гагарин". Това е поискала самата Цецка Цачева след като гръмна скандала "Апартаментгейн", в който е замесена и тя.

Още по темата

Преди дни стана ясно, че Цачева е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.

За да изчисти напълно името си от скандала, тя е поискала проверката от главния прокурор и антикорупционната комисия, по време на която да бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", отсече Цачева.

Тя се закани, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.

Цачева увери, че е готова да сътрудничи напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тя в "грубия строеж" ли се е нанела ? Логично , че за да се завърши ще й трябват още два пъти по толкова - ама откъде ще ги вземе !?
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес изгърмя Малкия бушон. не се оставайте да ви подлъжат да гласувате за Граждани за евтино разпродаване на България!
171
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постоянно даваме за пример Китай. Обаче там за корупция режат глави. Съвсем буквално. Дори за дребни неща - като контрабанда ти издават смъртна присъда. Ако си признаеш вината - доживотен, ако упорстваш че си невинен- смъртна.Сума ти политици, бяха осъдени на смърт. И Китай е втора икономическа сила.
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цачев се изцачи по най разцачения изцацеричачников ефект на доизЧАКВАНЕТО
169
0
 
1
 
! Отговори
Работещ българин преди 5 години
Поредният цирк ,за гледащи тъпо ,избиратели ...
168
0
 
2
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
До Mister CroВъзможно е поради простата причина, че над нея стои един още по-*** Началник.
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ-прокуратура явно спи дълбок зимен сън...................да идва румънката Лаура Кьовеши и да свърши малко полезна работа!!!Затворите чакат да се напълнят с крадци и мафиоти!
166
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията унищожава и последните останки от държавност на тая територия!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
165
2
 
11
 
! Отговори
Mister Cro преди 5 години
Питам се и не мога да си отговоря, как е възможно такава проста жена да е правосъден министър! Как е възможно пълни *** винаги да ни управляват!
164
0
 
1
 
! Отговори
Arbeit macht frei преди 5 години
До LissaИскам Лисо, но сигурна ли си че за една нощ ще успееш да прекопаеш 2 декара лозе?
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой прокурор-на румънския???На нашичкия шишичкия нема нужда.Той е ваше подставено шише
162
1
 
7
 
! Отговори
Не са стока преди 5 години
Цачева е уверена, че няма да я проверяват както трябва. Някой санкционира ли я, когато лъга театрално пред Б-я за дядо си, за "съчинената" си диплома? Мина и замина. И сега ще е така. И Цветанов е сигурен, че е безнаказан. Такива са от ГЕРБ - суджуци!
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази преди да влезе в политиката на 5лв и покрив на главата в Плевен да има се радваше, сега в мезонет ще ми се шири. Затова ли боко я остави в политиката да си изплаща апартамента. Някаква си от раб. фак ще има по-голям апартамент от хиляди, които се трудят и не могат да си помислят за нещо по-голямо от 70-80 кв. м. А тази ще и на тънка лайсна го взима. Тази фирма, ако ми предложат апартамент за над 1000евро трябва да ги съдя за дискриминация.
160
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще ми се извини след проверката ! Цветанов ти на кого се извини след глупавите си акции като в. министър на МВР ! България сега ги плаща , колко си невинен Жалъки сте
159
0
 
0
 
! Отговори
с преди 5 години
а дано но там има много насилие (гледам новините по БТВ, за Етиопия), като цяло в БГ няма грам насилие за хора като корумпетата, малко е проблем, щото утре тея хора ти плюят в лицето.
158
0
 
9
 
! Отговори
Новина за Цецка преди 5 години
Ще снимат нов филм за Джурасик парк и Цецка е поканена да участва в ролята на най-младата и жива братовчедка на динозаврите ....Поне на едно поприще да успее женицата. Така се радвам!!!!!
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно да залагаш на свирен мач.
156
1
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
"Хаха, всеки има право да продава на който си иска, при това на каквато си иска цена!"Хаха, само дето тука "който" е бг политик със съмнителна история на придобиване на недвижимости и осъждан. А разликата в цената на апартамента я плащаме ние и то многократно повече от кирливите 2400 евро на квадрат, които крадецът цвинокио си е спестил на наш гръб. а ти продължавай да се смееш...може би на собственото си безумие.
155
2
 
28
 
! Отговори
Hahah преди 5 години
600 евро за квадрат ... Дайте и ние да си купим или това е цената за ГЕРБ. Гарсониерите в надежда са по 1000 евро квадрата. Уляха се вече. Да се конфискува, съд и затвор. Баси наглеците.
154
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, всеки има право да продава на който си иска, при това на каквато си иска цена! Форумните *** са налазили здраво...